Yayın Tarihi:21 04 2014 17:12(2328)

Seyyah Bizim Iller Projesine Sinoplu gençlerden yoğun ilgi

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından hazırlanan “Seyyah Bizim İller Projesi” kapsamında düzenlenen ücretsiz gezilere, Sinop’tan yoğun ilgi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından hazırlanan “Seyyah Bizim İller Projesi” ile Sinoplu ve üniversiteli gençler, çevre illeri tanıma ve gezme imkânı buluyor. Gençler tarafından ilgiyle takip edilen proje, Genç Seyyahları günü birlik komşu illeri misafir ediyor.

- 14 ve 26 yaş arası gençler katıldı

Kendi imkanlarıyla gezilere ve gençlik faaliyetlerine katılamayan gençler, çevre illeri gezerek yeni yerler görme fırsatını yakalıyor. Proje ile 14-26 yaş grubundaki gençlerimizin, çevre illerin tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerini tanımaları ve sosyal yönlerinin gelişmesi amaçlanıyor. Seyyah Bizim İller Projesine, İlçe ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile koordineli olarak belirlenen okullarda kontenjan veriliyor. Bu güne kadar Sinoplu gençler günübirlik Samsun, Amasya, Karabük, Kastamonu, Çankırı ve Trabzon illerine giderek arkadaşlarıyla birlikte vakit geçirme imkanı buluyor.

- Seyyah Projesi gençlerin ufkunu açıyor

Geziye katılan gençlerin, yeni dostluklar edindiklerini ve öz güvenlerini geliştirdiklerini belirten Sinop Gençlik Merkezi Müdürü Ayhan Özhan, “Seyyah Bizim İller Projesi ile gençlerimizi farklı illere gönderiyoruz. İlimizden ve ilçelerden gezilere giden gençlerimiz, farklı kültürleri tanıyarak kendilerini geliştiriyor. Bu geziler gençlerimizin ufkunu açıyor. Bazı gençlerimiz ilk kez il dışına çıkma imkanı buldu. Bu çok sevilen proje gençlik haftasına kadar sürecek” dedi.

- Sinop’tan gezilere yoğun ilgi var!

Katılımın ücretsiz olduğu gezilere Sinoplu ve üniversiteli gençlerin ilgisi de yoğun oluyor. Hafta sonu kontenjanlar yeterli olmadığı için hafta içi gezilerde düzenleniyor. Düzenlenen gezilerden lise ve üniversiteli gençler yararlanabiliyor. Düzenlenen gezilerle, bazı gençler ilk kez kent dışına çıkıyor. Ayrıca sosyal gelişimlerine bu tür projeler katkı sağlıyor.

Haber&Fotoğraf: Mustafa Demircioğlu

Facebook'ta Paylaş

Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Nisan ayı ziyaretci sayısı:

364814


Tasarım:DtGaNi