Yayın Tarihi:27 08 2014 17:19(2069)

Dolandırılmaktan son anda kurtuldu

Boyabat’ta çeltik tüccarlığı yapan vatandaşı telefon dolandırıcılarının elinden banka memuru kurtardı.

Boyabat’ta çeltik tüccarlığı yapan vatandaşı telefon dolandırıcılarının elinden banka memuru kurtardı.

Boyabat’ta çeltik tüccarlığı yapan 58 yaşındaki S.D. isimli vatandaşı telefonla arayan bir kişi kendisini savcı olarak tanıtarak, S.D.’ye hesabından terör örgütüne yüklü miktarda para aktarıldığının tespit edildiğini ve yapılan işlemin düzeltilmesi için kendisine verilen talimatları yerine getirmesi gerektiğini söyledi.

Telefonu asla kapatmaması gerektiği talimatını veren sahte savcı S.D.’yi en yakın banka şubesine yönlendirdi. Aldığı talimatlarla panik içerisinde, ilçe merkezindeki bir banka şubesine giden vatandaş, şube önündeki ATM’de telaşla işlem yapmaya çalışırken banka memuru M.D. tarafından fark edildi. Şahsın dolandırıldığını anlayan banka memuru, S.D.’ye yapacağı işlemlerde yardımcı olabileceğini söyledi. S.D.’den telefondaki sahte savcıyı oyalamasını isteyen banka memuru M.D. durumu vakit kaybetmeden polise haber verdi. Kısa süre içerisinde banka önüne gelen polis ekipleri numarasını tespit ettikleri dolandırıcıların yakalanması için işlem başlattı. Banka memurunun fark etmesi ile dolandırılmaktan son anda kurtulan S.D. rahat bir nefes aldı. Yapılan bütün uyarılara rağmen vatandaşların bu tuzağa düşmeye devam ettiğini söyleyen emniyet yetkilileri, hakim, savcı, polis yada askerin vatandaşlardan para istemediklerini, böyle bir durumla karşılaştıklarında vakirt kaybetmeden 155 Polis İmdatı aramalarını istedi.

Haber: Boyabat Son Haber

Facebook'ta Paylaş
1. Yorum: yanlış bilgi 28 08 2014 02:55
haber doğru ayrıntılar yanlış...banka memuru m.d değil; çeltik tüccarı boyabat'ta değil; adı da s.d değil..nereden biliyorsun dersen olayın bizzat şahidi olarak diyeyim:)daha dikkatli haber yapın bence..


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Nisan ayı ziyaretci sayısı:

387971


Tasarım:DtGaNi