Yayın Tarihi:29 08 2014 20:13(1986)

CHP’li Engin Altay İç Tüzük Kitabı Fırlattı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Meclis’te yapılan yemin töreni CHP’liler tarafından protesto edildi. Genel Kurul’a giren CHP’li vekiller usül tartışması istedi. Meclis Başkanı Cemil Çiçek’in bu talebi reddetmesinin ardından CHP’li vekiller topluca salonu terk etti. CHP Grup Başkanvekili Engin Altay’ın Cemil Çiçek’e iç tüzük kitabını fırlattığı görüldü. Altay, “Bu bir saygısızlık değil uyarı” dedi.

CHP Grup Bşkvekili Engin Altay, 12.Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan yemin etmeden hemen önce Genel Kurul salonunda yaşanan gerginlikle ilgili basın toplantısı düzenledi. Altay, usul tartışması açmayan Meclis Başkanı Cemil Çiçek’in İçtüzüğü ayaklar altına alıp çiğnediğini savundu.

Altay, Meclis Başkanı Cemil Çiçek’in söz isteyen milletvekiline meramını sorması ve onu dinlemesi gerektiğini söyledi. Altay, tavrını demokratik tepki olarak değerlendirdi:

“Bu içtüzüğü fırlatmam benim demokratik tepki hakkımı kullanmamdır. Çiçek’in ‘törene katılırsınız katılmazsanız’ açıklaması da abestir.”

Halk diktatör seçmedi

Halkın diktatör değil cumhurbaşkanı seçtiğini söyleyen CHP Grup Başkanvekili Engin Altay CHP’nin salonu terk etmesiyle ilgili “Muhalefetin ‘partili cumhurbaşkanına’ tavır koymasından daha doğal bir şey olamaz.” değerlendirmesini yaptı. Altay amaçlarının Erdoğan’ı uyarmak olduğunu savundu:

“Anayasa ortadayken partili Cumhurbaşkanlığı yapılamaz. Anayasa ve hukuka ne kadar saygı gösterirsen biz sana iki katı saygı göstereceğiz. Bu tavır Cumhurbaşkanı’na saygısızlık ve onu tanıma değil, Anayasa’ya bağlı kalması konusunda bir uyarıdır.”

Hükümet’ten ilk değerlendirmeler

CHP’nin protestosuna Hükümet’ten ilk tepki Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler’den geldi. İşler, tavrı ‘saygısızlık’ olarak değerlendirdi:

“İsminde halkın geçtiği bir partinin halkın iradesine saygısızlık yapması hiç yakışmamıştır. Bu tavırla hem 77 milyona kendilerini rezil ettiler, hem de dünyaya CHP’nin bu yüzünü göstermiş oldular.”

CNN TÜRK yayınına katılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ana muhalefetin tepkisini “Daha ilk günde lüzumsuz bir adım. Bunlar eski Türkiye’nin alışkanlıkları” diye niteledi, “Maalesef çok çirkin bir görüntü olmuştur, CHP’ye leke gelmiştir” dedi.

Demirtaş: Nezaket ötesi

HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş da Meclis’te CHP’nin tavrına ilişkin soruları yanıtladı. Demirtaş, protestonun anlaşılabilir olduğunu söyledi, ancak İç tüzük fırlatılmasını nezaketsizlik olarak niteledi:

“Böylesine bir günde protesto veyla katılmama gibi bir tavır anlaşılır, parti kararı almışlarsa saygı duyarız ancak kitapçık fırlatma nezaket ötesi bir durumdur.”

Facebook'ta Paylaş
10. Yorum: ......... 01 09 2014 04:03
mustafa bey sen her zaman yakındın ne oldu işler mi değişti yoksa kini yenimi gördün yada çıkarların mı bitti

9. Yorum: sinopluyum 31 08 2014 06:00
cumhurbaşkanı yemin edecek,usul tartışması açıyorsunuz... sonra da hiçbir sinoplunun tasvip etmeyeceği hareketi yapıyorsunuz...devlet terbiyesi nerde kaldı... kaybediyoruz... sebepleri ne ola ki....?

8. Yorum: aslan 30 08 2014 21:07
sevgili yorumcular, siz tbmm'yi kendi haline birakin, onlar kendi sorunlarini kendileri halletsinler. tartisirken de yumruk, tekme, tokat, yabanca kabzasiyla kafa kirmalar, sinkafli kufurler,, vs. vs... "al bunu oku" diye ic tuzuk kitabini baskana dogru atmak hareketi digerlerinin yaninda namuslu kaliyor. siz esas kendinizi koruyun. balik hafizali olmayanlar hatirlarlar. daha dun soma'da halka, yani size) tekme tokat, yumruk girisenleri ne cabuk unuttunuz?

7. Yorum: mahmut 30 08 2014 07:53
1. yorumcu sen neden bahsediyorsun. milletin oyuyla cumhurun başkanı olmuş zatın yemin töreni için toplanmış milletin meclisi. şov yapmak için değil. bir insan hem kendini hemde memleketini bu kadar rezil edemez. engin mi neyse sinop'un ve bu ülkenin yüz karasıdır. yazıklar olsun. artık bu necip milletin kararına saygı duymayı öğreneceksiniz.

6. Yorum: boyabatlı 30 08 2014 01:40
simdi kitap attın ya vekilim demek istemiyorum size simdi seni sinop halkı davul zurna ile karsılamıstır kocaman aferim sana madem tahammülüz yoktu meclise niye gittiniz reklam orda olma sinopa yatırım yapta halk senin reklamını zaten yapar bir işe yaradğın yok yazık sana vekilim değilsin

5. Yorum: mustatafa başdoğan 30 08 2014 00:50
sn vekilimiz için deki kini nefreti kusmmuştur sn vekilim atı alan üsküdarı geçiyor siz halen kitapcık fırlatılan yerdemisiniz bu hareketiniz memlekete birşey vermez sinoplu hemşerilermize sevgilerimi sunarım

4. Yorum: birisi 29 08 2014 23:30
aferi(!) kitapçığı attı, işler düzeldi zaten(!)kitapçık atmakla iş düzelecekse biz ansiklopedi atalım...basit yoldan meşhur olmak. yaptığı projelerele gündeme gelseya.

3. Yorum: murtaza 29 08 2014 21:37
bir sinop'lu olarak yapılandan gurur duymak mümkün değil,ama ne yapalımki böylelerine halkımız oy verip meclise gönderiyor.inşaallah bundan sonra ilimizden böyle yüz karası vekiller çıkmaz.

2. Yorum: haha 29 08 2014 21:30
ne yazıkki bu ülkede akp kurultayından çıkıp akplirle meclise girip milletin,herkesin cumhurbaşkanı olacağım deyip yemin eden bir cumhurbaşkanımız var..

1. Yorum: boyabatlı 29 08 2014 21:09
ya arkadaşlar bi şeyi atlamayalım tamam sayın vekilin yaptığı doğru bir şey değil tasvip etmiyorum,ama kınamıyorumda.çünkü vekil içindekilerin akp li vekiller ve sayın cumhurun başkanı tarafından hiç bir zaman kaale alınmamış ve uygulanmamış maddelerle dolu taki seçim sonrası süreçten yemin etme törenine kadar hangi anayasanın dediği olmuş meclis başkanı anayasanın dediğini uygulasa engin altay bey,e söz vermesi gerekiyordu.yani sözün özü akp lilerin işine gelince anayasa kitapçığı gelmeyince cin aliden hikayeler kitapçığı.


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

65759


Tasarım:DtGaNi