Yayın Tarihi:30 08 2014 00:51(1551)

28 Ağustos 2014 İl Milli Eğitim Müdürü

Eğitim Sen Sinop Şube Yürütme Kurulu olarak Hakan Eker, Uğur Karslı, Zeki Karataş, Musa Uzun ve Derya Kırmızıtoprak'tan oluşan heyet ile 28 Ağustos 2014 Perşembe günü saat 10.00'da yeni İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Şaban Karataş'ı makamında ziyaret ettik.

Aynı zamanda yeni göreve başlayan İl Milli Eğitim Müdürü ile tanışma amacı taşıyan ziyarette MEB Eğitim Kurumları Yönetici Değerlendirme sonuçları değerlendirildi. İş yerlerinin yaklaşımını yok sayan sonuçların iş yerlerinde ciddi sıkıntılar yaratacağı ve iş barışını bozacağı üzerinde duruldu. Yaklaşan yönetici değerlendirme sürecinin hemen öncesi malum bir sendikanın İl Milli Eğitim Müdürlüğünün İnsan Kaynakları şubesi gibi çalışması, aday yöneticilere "bize üye ol, seni görevlendirelim" yaklaşımı eleştirildi. Ayrıca değerlendirmeye katılan 35 Müdürün 32'sinin bir sendikadan olmasının rastlantı olmadığı ve bunun hakkaniyet duygusunu zedelediği belirtildi. Görüşmede ayrıca İl Milli Eğitim Müdürü ile Gerze Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürünün düşük puan alması sonucu iş yerindeki değerlendirmeye katılan çalışanlar hakkında sosyal medyada devlet memuru vakarına yakışmayan, onur kırıcı ve hakaretamiz sözleri  de paylaşıldı. (Yetkilinin yaptığı hakaretlerin değerlendirme kurul üyelerine TCK 125. Maddesi uyarınca "kamu görevlisine karşı kamu görevinden dolayı" hakaret olarak değerlendiriyoruz. Bu konuda idari ve hukuki başvurularda bulunacağız.)

Facebook'ta Paylaş

Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

23795


Tasarım:DtGaNi