Yayın Tarihi:02 09 2014 00:14(1960)

Engelleri Sporla Aşıyoruz

Engelli gençlerin spor yaparak sosyalleştiğini söyleyen Antrenör Erkan Gür Boyabat'taengelli sporcuların önemsendiğini belirtti.

Boyabat Beyaz Menekşeler Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezinde eğitim gören engelli gençlere spor aktiviteleri yaptırarak iletişim kurduklarını kaydeden Gür, "Engelli gençlerle birlikte Bocce Sporu ve çeşitli aktiviteler yaparak hayata hazırlıyoruz" dedi.

Boyabat'ta hizmet veren özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezlerinin ilçe genelinde engelli gençleri topluma kazandırılması noktasında gayretli bir çalışma yaptığını açıklayan Gür şunları vurguladı:

"Son yıllarda engellilere yönelik çalışmalar meyvelerini vermeye başladı. 2013 yılında başladığımız çalışmalar neticesinde engelli sporcularla birlikte çeşitli yarışmalarda yer alıyoruz. Askerlik dönüşü yoğun bir tempoda çalışmalara başladık. Engelli gençlerimizi gruplara bölerek spor ve kültür aktiviteleri yaptırıyoruz. Amacımız, engelli gençlerimizi sporla sosyalleştirerek dışlanmışlık hissini ortadan kaldırarak grup aktiviteleriyle topluma entegrasyonunu sağlamak. Bunun yanı sıra çalışmalarımızı ulusal bazda yarışmalara yarışmalara katılarak ilçemizi ve Boyabat Beyaz Menekşeler Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezini temsil etme noktasında Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu (TOSSFED) düzenlemiş olduğu 2014 yılı faaliyet programında yer alan 'Bocce ve Bowling' yarışmalarına katılım sağlayacağız."

Boyabatta engelli sporculara yönelik çalışmalar destek verildiğini kaydeden Gür, "Çalışmalarımızda desteklerini esirgemeyen Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Baturalp Eliçevik'e, Beyaz Menekşeler Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Serkan Alkan'a ve Bocce Antrenörü Sinem Alkan'a, Halk Eğitim Merkezi Müdürü İdris Sezer'e katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz" diyerek sözlerini tamamladı.

Haber-Fotograf: Mustafa Demircioğlu

Facebook'ta Paylaş

Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

48941


Tasarım:DtGaNi