Yayın Tarihi:16 09 2014 15:36(3086)

 

2014-2015 Eğitim Öğretim Yılı başladı

2014-2015 Eğitim Öğretim yılının başlamasıyla birlikte Boyabat Cengiz Topel Ortaokulu’nda tören düzenlendi.

Okul bahçesinde düzenlenen törene, Belediye Başkanı Şefik Çakıcı, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Baturalp Eliçevik, İlçe Milli Eğitim Müdürü Saygın Atinkaya, Boyabat Cengiz Topel Ortaokulu Müdürü Özgür Ertaş, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Tören saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı.

İstiklal Marşının okunmasının ardından açılış konuşmasını yapan Boyabat Cengiz Topel Ortaokulu Müdürü Özgür Ertaş, “Geleceği kuracak ve Yeni Türkiye’nin inşasında önemli rol alacak olan yeni nesillere hakları olan daha kaliteli eğitim imkânını sağlamanın yollarını bulmak, birlik ve beraberlik duygularını güçlendirerek, ülkemizi çağdaş uygarlığın önemli bir unsuru haline getirmek için eğitimde kaliteyi artırmak hepimizin ortak meselesi olmalıdır. Bu duygu ve düşüncelerle tüm öğretmen ve öğrencilerimizin İlköğretim Haftasını kutluyorum” dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Saygın Atinkaya, eğitimin gelişme ve kalkınma adına temel unsurlardan bir tanesi olduğunu belirtti. Atinkaya Boyabat İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak, eğitim yatırımları devam eden ve yapımı planlanan yatırımlarla ilgili bilgi verdi. Öğrencilerimize yeni eğitim öğretim yılında başarılar diliyorum diyerek konuşmasına son verdi.

Eğitimin ülkemizin geleceği için hayati bir önem taşıdığını belirten Belediye Başkanı Şefik Çakıcı, "Yeni Türkiye sizlerle daha güçlü olacak. Okuyacaksınız ailelerinize, bulunduğunuz topluma ve ülkemize faydalı bireyler olarak yetişecek ve Yeni Türkiye’nin gelecekteki mimarları sizler olacaksınız. 2014-2015 Eğitim Öğretim yılının siz değerli öğretmenlerimize öğrencilerimize ve velilerimize hayırlı olmasını, başarılı bir yıl olmasını diliyorum” dedi.

Protokol konuşmalarının ardından Boyabat Cengiz Topel Ortaokulu 4.sınıf öğrencilerinden Zehra Betül Kır “Okula dönüş” adlı şiiri okudu.

4.Sınıf öğrencileri tarafından okula yeni başlayan anasınıfı ve 1.sınıf öğrencilerine “Hoş geldin çiçeği” takdim edildi.

Okul bahçesindeki program, protokol üyelerinin sınıfları gezerek öğrencilere hediye takdimi ile son buldu.

Okul bahçesindeki program sonrasında Atatürk Anıtına çelenk konuldu.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Saygın Atinkaya, 2014-2015 Eğitim Öğretim Yılının başlaması nedeniyle Hükümet Konağı önünde düzenlenen törende Atatürk Anıtına çelenk koydu, ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu.

 

Facebook'ta Paylaş
1. Yorum: 2014-2015 eğitim yılı... 16 09 2014 18:08
2014-2015 eğitim ve öğretim yılı tüm ülke genelinin bir çok yerlerinde,kimi sebeplerle bir karmaşanın içinde eğitime başlandı. yeni eğitim-öğretimin başlamasıyla yapılan törenlerde, siyasilerin kendi düşünceleri doğrultusundaki eğitim sistemlerini hayata geçirmeye çalışırlarken, nutuklarında çağdaşlıktan,özgür düşünceden dem vurarak konuşmaları sadece kişileri acı acı gülümsetiyor ve daha da acısı, artık devletin değil siyasal iktidar taraflı yöneticilerinde bu yönde açıklamaları eğitimin hangi noktalara doğru getirildiğinin bir kanıtı olarak gözler önüne seriliyor!
çağdaş, laik bir eğitim sisteminden hızla uzaklaşılan bir eğitim ile ülke ne çağdaş ülke olur! nede bu eğitimle yetişecek nesiller özgür düşünceli olur? özgür düşünce ile yetişmeyen nesiller her zaman karar verirlerken bir yerlerden işaret beklerler. buda insanda kişilik gelişmelerini zayıflatır!
laik,demokratik sosyal ve hukukun üstünlüğüne inanan nesilleri yetiştirecek bir eğitim sisteminin özlemi ile...


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

52558


Tasarım:DtGaNi