Yayın Tarihi:21 10 2014 00:20(3454)

Adalete Siyah Çelenk

Cumhuriyet Halk Partisi, 17 Aralık soruşturmasının takipsizlikle sonuçlanmasını protesto için, Sinop ve diğer 80 ildeki adalet saraylarına siyah çelenk bıraktı.

Bu bağlamda 17 ve 25 Aralık soruşturmalarının üzerinin AKP tarafından kapatılmasını protesto etmek için, bugün saat 11:00'de Sinop Adliye Sarayı önüne, üzerinde "Adaletin Kara Günü" yazılı siyah çelenk bırakılarak basın açıklaması yapıldı.

Basın açıklaması gerçekleştiren CHP Sinop İl Başkanı Mustafa Acun, “17 ve 25 Aralık Asrın Yolsuzluk ve Hırsızlık davalarında ‘takipsizlik kararı’ verilmesini protesto etmek için burada toplanmış bulunuyoruz.” dedi.

Acun açıklamada, “Her türlü Yolsuzluğun üzerine gideceğiz diyen fakat yolsuzlukların üzerini örten; sadece adı Adalet ile başlayan ve bu topraklarda her türlü adaletsizliği işleyen AKP hükümetinin yargıya yaptığı müdahaleler sonucunda; Parayla Türk vatandaşı olmuş, şarkıcı kocası İranlı'nın ve önüne yatanların, Koluna 700 bin liralık saat takanların, Çikolata kutusu içinde rüşvet alanların, Ayakkabı kutularında milyonlarca dolar saklayanların, Toki ihalelerinin Bayraktarlığını yapanların, Yatak odalarında para sayma makineleri ve kasalar bulunanların, Millete apaçık küfür eden pervasız, sözde işadamlarının, Bütün uğraşmalarına rağmen evlerindeki paraları sıfırlayamayanların dava dosyaları sıfırlanmıştır.

Hırsızlık ve yolsuzluk yapmak değil, hırsızlığı yolsuzluğu soruşturmak suç olmuştur.

Yolsuzluk, hırsızlık ve rüşvet kanıksatılmaya çalışılıyor. Yargının üzerinde baskı kuran iktidar, somut deliller ortada olmasına rağmen, hiçbir şey yokmuş gibi, dava dosyasını sıfırlatıyor.

Buna sessiz kalmayacak, yolsuzlukla özdeşleşmiş olan AKP iktidarının kendisini temize çıkarmasına izin vermeyeceğiz.

17-25 Aralık yolsuzluk soruşturmalarına imza atan polisleri "darbe teşebbüsü" suçlamasıyla gözaltına aldılar,. Görevi başında olan savcıların görev yerlerini değiştirdiler ve yeni atadıkları savcılar da devam eden bu soruşturmaya takipsizlik kararı verdiler.Soruşturmalar hukukla değil siyaseten kapatılmıştır. Bu davalar halkın vicdanında asla kapanmayacaktır.

İktidar yargıyı baskı altına alarak bu soruşturmaları ‘takipsizlik kararı’ ile kapatmış olabilir. Ancak herkes bilsin ki, 17 ve 25 Aralık tarihleri Cumhuriyet Halk Partisi tarafından her zeminde dile getirilecek, unutturulmayacak ve takip edilecektir.

İstanbul Cumhuriyet Savcılığı’nın takipsizlik kararı tarihe bir utanç belgesi olarak geçerken, bu gün Adaletin Kara Günü olmuştur.

Cumhuriyet Halk Partisi olarak bugün 81 ilde aynı anda Adalet Saraylarına Siyah çelenk bırakarak bu kararı alanları kınıyoruz ve hukukun bir gün kendilerine de lazım olabileceğini hatırlatıyoruz.” diye belirtti.

Haber: Haber 57

Facebook'ta Paylaş
2. Yorum: hakbal 21 10 2014 18:58
mahzun oğulları kabilesinden bir kadın ( fatıma ) hırsızlık yapmıştır. ve sucu sabit görülmüştür. buna rağmen devreye girenler olur ve hatırı sayılır bir aile olduğu için sucunun af edilmesi istenir hz.muhammet sas bu konu, peygamberimizin sevdiği bir sahabi tarafından iletilir. haz muhammet sas bu konu hakkında şu sözler dudaklarından dökülür "" sizden öncekiler neden helak oldu biliyormusunuz dedi. sizden öncekiler içlerinden biri suç işlediğinde sucu işleyen zengin ve soylu biri olduğunda af edilir fakir soyu az ise af edeilmez cezası verilirdi der. ve bundan sonra dudakların şu cümle düşer ""vallahi bu sucu işleyen mahzunoğullarının kızı fatıma değilde öz kızım fatıma olsa dahi kesinlikle cezasının verilmesinı isterdim der


şimdi soruyorum ey muslumanım diyen dostlar sizin peygamberimiz hangisi

1. Yorum: ey vicdanlar! neredesini ... 21 10 2014 01:49
ülkemizdeki siyasilerden çokça duyduğumuz bir söylem var. yeni türkiye! demek ki yenilenen bir şeyler var ki yeni türkiye deniliyor! yeni olan eskisinden daha güzeldir,daha görkemlidir,daha cazibelidir! böyle algılanır! hal böyle olunca bakılır neler daha güzeldir diye! yollar,köprüler,binalar,a
rabalar,köşkler,villalar yeni olur da esas olan eğitim,sağlık,adalet,özgü
rlükler,halkın refahı,insan haklarına saygı, laiklik ne kadar yeni? çağdaşlığın,uygarlığın,ge
lişmişliğin,büyük ülke olmanın ölçüleri bunlar değilmidir? bu değerlerle ilgili her gün gazete ve tv ekranlarında,ilgili kişilerin açıklamalarında,yapılan uygulamalarda nelerin ne olduğunu açık ve net olarak görülüyor ve duyuluyor!artık gözle görülen ,duyulan kimi uygulamalara bakarak ey vicdanlar neredesiniz diye haykırmak zorunluluğu hissedilmiyor mu?


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

58523


Tasarım:DtGaNi