Yayın Tarihi:24 10 2014 20:05(2955)

Hanönü'deki Hes Projesi

Proje müdürü Ümit Bülbül, gazetecilere yaptığı açıklamada, Gökırmak üzerine yapılan Demirci Regülatörü Hidroelektrik Santrali (Hes) Projesi'nin 2 yıldır devam ettiğini belirtti.

"Vakıf Geymene Mahallesi Dereköy mevkisinden başlayıp 22 kilometre beton kanalla götürülecek suyun, Sinop'un Boyabat ilçesi Sakız köyü mevkisinde kurulacak olan santralla elektriğe dönüşecek" diyen Bülbül, elektrik üretiminin çiftçilerin arazi sulama dönemi dışında gerçekleştirileceğini vurguladı.

Bülbül, maliyeti 38 milyon dolar olan projenin ilçede iş alanı oluşturduğunu, şubat ayında üretime başlanacağını dile getirerek, "Hanönü ilçesinde 220 parselde 528 tapu sahibine 960 bin lira ve Sinop'un Boyabat ilçesi sınırları içerisinde ise 40 parseli olan 80 kişiye, 200 bin lira istimlak bedeli verildi" dedi.

Haber: Haberler.com

Facebook'ta Paylaş
1. Yorum: ciddiyet 24 10 2014 21:45
bir haberi düzgün yapın be kardeşim.hanöü değil boyabat sınırları içerisinde yapılan bir proje bu. o zaman neden hanönü ismini öncelikli veriyorsunuz.hanönü kısmından sadece sulama kanalı geçiyor.asıl inşaat ve faaliyet boyabatın gökçeağaçsakızı köyü uğurluca mahallesidir.ayrıca bahsettiğinizden çok daha fazla arazi ve parselin istimlakı yapıldı.kış aylarında elektrik üretimi yapılıp çitçinin mağdur edilmeyeceği ise koskoca bir yalan ve aldatmaca.şubat ayında bitirilmesi ise imkansız.özetle zararı yine güzel memleketimin doğal yapısına olaacak.ayrıca gökçeaaağaçsakızının alt kısmında bulunan bütün ova köyleri bu hes projesi yüzünden susuz kalacak.benden söylemesi.adam o kaadar yatırım yapacak ve sadece kışın elektrik üretimi yapacak.traji komik bir açıklama.


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

50749


Tasarım:DtGaNi