Yayın Tarihi:28 10 2014 21:20(1612)

7. Uluslararası Nükleer Yapı Özellikleri Çalıştayı Başladı

Sinop Üniversitesi ev sahipliğinde 3 gün sürecek olan "7. Uluslararası Nükleer Yapı ÖzellikleriÇalıştayı" düzenlenen açılış töreni ile başladı.

27-29 Ekim tarihleri süresince devam edecek olan "7. Uluslararası Nükleer Yapı ÖzellikleriÇalıştayı" Ahmet Muhip Dıranas Uygulama Otelinde gerçekleştirilen törenle başladı. Açılış törenine Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Bircan, İl Emniyet Müdürü Yusuf Biner, Bakanlık Müşaviri Valilik Yatırım Danışmanı Hayati Yaşar, Belediye Başkan Vekili Rahmi Balfidan, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı Temsilcisi Salih Sarı, yurtiçinden ve yurt dışından akademisyenler ve davetliler katıldı.

Çalıştayda ilk olarak söz alan Sinop Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Tuncay Bayram, “7. Uluslararası Nükleer Yapı Özellikleri Çalıştayı” hakkında bilgi vererek, katılımcılara teşekkür etti.

Çalıştayın açılış konuşmasını yapan Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Bircan ise “Yaklaşık 100 yıllık geçmişe sahip olan nükleer fizik çalışmaları atom çekirdeğinin yapısını ve özelliklerini inceleyerek maddenin doğasında, evrenin oluşumunda kadar pek çok soruya cevap vermesi bakımından oldukça önemli ve ilgi çekici olmuştur. Nükleer fizik yine 21. yüzyılın bilimi olarak kabul edilmektedir. Atom fiziğinin sistematiği nükleer fizik ile olmuştur” dedi.

Açılış konuşmasının ardından katılımcı Prof. Dr. Ali Guliyev’e, Prof. Dr. İsmail Boztosun’a, Prof. Dr. Jamell-un Nebi’e, Prof. Dr. Osman Yılmaz’a, Prof. Dr. Tahmasip Aliyev’e ve Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı temsilcisi Salih Sarı’ya Türkiye’nin ilk araştırma gemisi olan Seydi Ali Reis Gemisi’nin maketi hediye edildi.

Hediye merasimin ardından Akdeniz Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İsmail Boztosun, “Ülkemizde gerçekleştirilen ilk fotonükleer reaksiyon ve fotofizyon” hakkında sunum yaptı.

Facebook'ta Paylaş

Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

30936


Tasarım:DtGaNi