Yayın Tarihi:02 03 2015 20:01(1305)

Farabi Değişim Programı Tanıtıldı

Sinop Üniversitesi Eğitim Fakültesi, Fen-Edebiyat Fakültesi ve Boyabat İktisadi ve İdari BilimlerFakültesi’nde düzenlenen seminerlerle “Farabi Öğrenci Değişim Programı” tanıtıldı.

Sinop Üniversitesi ile yurtiçindeki diğer üniversiteler arasında öğrenci değişimini sağlayan FarabiDeğişim Programı’na yönelik bilgilendirme toplantıları düzenlendi. Üniversitemiz Farabi Kurum Koordinatörü Doç. Dr. Tuncay Bayram, Farabi Kurum Koordinatörlüğü personelleri Mikail Tekin ve Canan Yılmaz, Eğitim Fakültesi, Fen-Edebiyat Fakültesi, Boyabat İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğrencileriyle bir araya geldi. Farabi Değişim Programı Üniversite Koordinatörü Doç. Dr. Tuncay Bayram, program sayesinde öğrencilerin değişik üniversitelere giderek, farklı sosyal ve kültürel ortamlarla tanışacaklarını ve programa katılan öğrencilere karşılıksız burs verileceğini söyledi. Bir veya iki yarıyıl süresince öğrencilerin kendi kurumlarının dışında eğitim ve öğretim faaliyetlerine devam edebileceklerini dile getiren Bayram, programdan faydalanacak birçok öğrencinin farklı üniversitelerin kampüs havasını soluyabileceğine dikkat çekti.

Yapılan toplantılarda, öğrenci değişim programına önlisans, lisans, yüksek lisans ve doktoraöğrencilerinin başvurabileceği belirtildi. Hazırlık sınıfı okuyan öğrenciler hariç diğer öğrencilerin, Sinop Üniversitesi'yle protokolü olan 62 üniversiteye Farabi Değişim Programı kapsamında gitmek için başvuruda bulunabilecekleri vurgulanırken, değişim programına katılan ve tamamlayan öğrencilere Farabi Değişim Programı’ndan yararlandıklarına dair katılım belgesi verileceği belirtildi. Kısa tanıtımların ardından soru cevap şeklinde gerçekleştirilen toplantılar sonrasında, programdan faydalanmak isteyen öğrencilere başvuru evraklarını 6 Mart 2015 tarihine kadar Farabi Bölüm Koordinatörlerine teslim etmeleri gerektiği hatırlatıldı.

Facebook'ta Paylaş

Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Nisan ayı ziyaretci sayısı:

370878


Tasarım:DtGaNi