Yayın Tarihi:04 05 2015 23:30(1053)

Engin Altay: Milletimiz 8 Haziran'da bu hükümetten kurtulacaktır

CHP Grup Başkanvekili ve Sinop Milletvekili Engin Altay, 7 Haziran'da yapılacak olan milletvekili seçim çalışmalarına katkıda bulunmak amacıyla Arnavutköy'e geldi, Altay, Kent Yaşam gazetesine yaptığı açıklamada, hükümetin uygulamalarını ağır bir dille eleştirerek, "Milletimiz 13 yıldır ülkeyi yönetemeyen AKP hükümetinden kurtulacak" dedi.

Altay, halkın çeşitli nedenlerle, AKP'ye destek verdiğini, özellikle son birkaç yıl içerisinde hükümetin uyguladığı baskıcı, despotik uygulamalar nedeniyle hiçbir AKP'linin destek vermediğini belirterek, "İnşallah millet bu hükümete 8 Haziran sabahı CHP iktidarıyla son verecektir" diye konuştu.

ESNAF BEZGİN, HALK YORGUN

"Ülkemizde var olma savaşı veren esnafımızın, AKP hükümetinin uyguladığı ekonomik politikalar nedeniyle yorulduğunu ve bezgin düştüğünü gözlemliyoruz" diyen Altay, "Bu bezginlik ve yorgunluk sadece esnafımızda değil, toplumumuzun bütün kesimlerinde var. Arnavutköy gibi bir ilçede AKP nin çok oy aldığını ve bu bölgenin partimiz açısından bakıldığında hiç de kolay bir bölge olmadığını biliyoruz" diye konuştu.

Arnavutköy'de yaptığı ev ziyaretlerinden izlenimlerini paylaşan Altay, "Artık burada AKP'ye oy veren insanlarımız AKP'ye oy vermeyeceklerini açık açık ifade ediyorlar. Bu bir uyanışın ve bilinçlenmenin sembolüdür. Bundan CHP olarak mutluluk duymaktayız" dedi.

AKP İNİŞ TRENDİNE GİRDİ

AKP'den bir kopuşun, kaçışın olduğunu ve AKP'nin iniş trendine girdiğinin altını çizen Altay, "Taş, hızla uçurumdan aşağı doğru yuvarlanmaya başlamıştır. Milletimizin içinde bulunduğu sosyoekonomik durum, AKP'yi iktidardan düşürecektir" dedi.

CHP'nin açıkladığı seçim beyannamesine de değinen Altay şöyle devam etti: "Toplumun hemen her kesimi tarafından çok ilgi çekti ve hükümet paniklemeye başladı. Türkiye seçim beyannamemizin açıklandığı 19 Nisan'dan sonra CHP ile yatıyor, CHP ile kalkıyor, Mevcut iktidarın buna karşı "Kaynak nereden bulacaksınız" söylemine de çok net bir cevap verdik, Türkiye Cumhuriyeti çok büyük ve güçlü bir devlet. Bundan dolayı ülkemiz dünyanın ilk 20 ekonomisi içerisindedir. Esasen ülkemiz AKP hükümetinden önce dünyanın 16. büyük ekonomisiydi, Şimdi 19. sıraya düşmüştür."

CHP EN AZ YÜZDE 35 OY ALACAK

Biz CHP olarak devletin kamu kaynaklarını yandaş değil vatandaşa vereceğiz. Bu durum bütçeyi hiçbir şekilde zorlamayacak ödemeler dengesinde hiçbir sorun meydana getirmeyecek, enflasyona yol açmayacak. 'Kaynağı nereden bulacaksınız' diyenler emekliye bizim peşimize seyyanen zam yapıyorlar, Ama biz onlara kaynağı nereden buldunuz demiyoruz çünkü kaynak var. İnşallah 8 Haziran sabahı ülkemiz güzel bir güne uyanacaktır. CHP her geçen gün oy oranını yükseltmektedir, Ben önümüzdeki seçimlerde partimizin minimum yüzde 35 oy alacağını tahmin ediyorum.

DEMOKRASİMİZ DARALMAYLA KARŞI KARŞIYA KALMIŞTIR

"65 yıldır tırnaklarımızla kazıyarak getirdiğimiz demokrasimiz, ne yazık ki son dönemlerde büyük darbe almış ve büyük bir daralma yaşamıştır. Hak ve özgürlüklerin gasp edilmesi, yargının siyasallaşması, emniyet ve yargının Erdoğan'ın sopasına dönüşmesi Türkiye'nin taşıyabileceği bir süreç değil. Bu durumun bu şekilde devam etmesi çok vahim sonuçlara yol açar. Onun için bir an önce bu yanlıştan dönülmelidir. İnsanımız hak ettiği yüksek demokrasi standartlarına kavuşmalıdır. Yargının ve emniyetin iktidarın sopası haline dönüştüğü bir ülkede huzur olmaz. Huzurun olmadığı ülkemizde de hiç kimsenin istemediği manzaralar ortaya çıkar."

DARALAN DEMOKRASİ TÜNELİ AÇILACAK

Siyaset milletin huzuru, mutluluğu ve refahı için yapılır. Bu bakımdan CHP demokrasideki bu daralmayı aşacak tek ve yegane güçtür, Bu durum ülkemizin ekonomiden daha acil çözülmesi gereken sorunudur. Daralan demokrasi tünelinin biran önce açılması gerekmektedir. Daha sonra bozulan ekonomimizi ayağa kaldıracağız. Daha sonra da sosyal devlet yapısını yeniden tesis edeceğiz."

Haber: Orhan ŞİMŞEK - Kent Yaşam

Facebook'ta Paylaş
1. Yorum: vatanaş 05 05 2015 03:15
13 yıldır ve ülkeyi yönetemeyen 13 yıllık iktidar


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

5674


Tasarım:DtGaNi