Yayın Tarihi:04 05 2020 23:29(5471)

Boyabat’ta Mübarek Ramazan Ayında İçler Acısı Görüntüler

4 Mayıs 2020 - Boyabat Gökdere Mahallesinde, Ramazan ayında çekilen bu görüntüler insanın içini acıtıyor. Koronavirüsle mücadele verdiğimiz şu günlerde yetkililere, siz sadece şov peşindesiniz denilecek görüntüler degil mi?

Bu içler acısı görüntüler marka şehir ve güçlü başkan olarak nitelendirilen Boyabat Belediyesinin hizmet alanında çekilen görüntüler.

Boyabat dışında tuğla fabrikasında çalışarak geçimini sağlayan R.K. ve ailesinin durumu 2020 Türkiyesine yakışmayacak durumda bulunuyor.

Tuğla fabrikalarda gece yarıları selfi çekerek, tüm kuralları ihlal eden bir belediye başkanının idare ettiği bir ilçede, bazı vatandaşların durumları içler acısı vaziyette görünmüyor mu?

Verdikleri 2 kutu gıda yardımını yardım zan eden yetkililer, en büyüğü 10 yaşında, en küçüğü 1 yaşında olan bu aileye, Durağanlı veya Saraydüzülü yetkililer mi sahip çıkacak?

Evlerinin penceresinde cam bulunmayan, odalarında eşya bulunmayan, üzerlerinde düzgün kıyafet bulunmayan, harabeye dönmüş bu evde yaşıyan, kapılarına gelen ve ses telleri olmadığı için sesi çıkmayan habercinin sorduğu soruları dudak okuyarak anlayacak kadar zeki olan bu çocuklar, sadece gıda ile mi avutulacaklar?

Kamuoyu adına soruyoruz

Boyabat’ta yetkililer makam araçlarını bir kenara bırakarak idare ettiklerini zannettikleri Boyabat’ın sokaklarında ilçelerinde ne olup bittiğini ne zaman gezip görecekler?

Dünya ve ülkemiz Koronavirüsle mücadele kapsamında işyerlerine gidemeyip, işyerlerini kapatan, komşuların yardımlaşması ile ayakta duran, işten çıkarılan, işe gidemeyen hayatında hiç yardım istememiş ve ihtiyacı olanları yok mu zannediyorsunuz?

Ne zaman gerçek ihtiyaç sahiplerine sahip çıkacaksınız?

Yanınızdaki çalışan görevlilerin çektiği resimleri sosyal medya hesabınızdan reklam yaparak hizmet ettiğinizi mi zannediyorsunuz?

Kuralları ihlal edip fabrikalarda bayanlarla selfi çektirmeyi hizmet mi zannediyorsunuz?

Yaşadığımız şu zorlu süreçte Boyabat’ın her tarafını Ziraat Bankanın yerinin reklamları ile donatmakla (zamanı gelince yapılabilir) hizmet mi veriliyor zannediyorsunuz?

Seçim meydanlarında “Kenar-ı Diclede bir kurt kapsa koyunu, Gelir de adl-i ilâhi Ömer’den sorar onu!” diye konuşuluyordu. Şehrül Eminlik bu mudur?

Bu aileye ne zaman kimler, ne şekilde sahip çıkacak?

Kaynak: Boyabat Haber Gazetesi.com - Ezgi FM

Facebook'ta Paylaş
34. Yorum: orta çarşı esnafı 08 05 2020 05:13
bu tür aileleri dilenmeye alıştıran siyaset ve siyasiler utansın. her seçim ve her bayramda bu ev sakinleri evdeki bütün eşyaları boşaltıp tüm partililerden yardım dileniyorlar. son belediye seçimlerinde bu eve 3 eve sığacak eşya ve gıda yardımı yapıldı. ama dilenmeyi meslek haline getirmiş bu şahıs böbrek hastasıyım çalışamıyorum çocuklarım aç,kimse yardım etmiyor diye duygu sömürüsüyle hayatını bedava,hiç çalışmadan dilenerek sürdürüyor. bu tür ailelerin acıtan üç beş resim ve röportajla insanları kandırmalarına inanmayın. yine söylüyorum bu tür insanları dilenmeye ve haram yemeye alıştıran siyasetinde siyasetcilerinde allah belasını versin.

33. Yorum: boncuk 07 05 2020 17:44
yan gelip yatarak para kazanan belediye personelini kutlar, başkan sayesinde 3 yıl daha yatarak maaş almaya devam etsinler.istanbul ankara gibi oralarda temizlenecek inşallah..

32. Yorum: esnaf 07 05 2020 02:36
sayın başkan çalışmayan birimlerden hesabını sorun, sizi zor duruma sokmaya hakları yok, kim bu sorumlular siz açıklayın

31. Yorum: kerem 06 05 2020 23:20
bu aile artık duygu sömürüsünden başka bi iş yapmıyor koskoca boyabat bir türlü doyuramadı belediyenin yaptığı yardımların dısında esya giysi yeme içme vatandaşların yaptıkları nakdi yardımlar sürekli beyaz masa evlerinin önünde ne alırsan al sabah aynı perişan görüntüyle çıkıyolar çocuklara kendilerine baştan aşağı yeni kıyafetler yeniayakkabılar alındığını gördüm ertesi sabah çocuklar yalınayak perişan vaziyette yine çıktılar daireye taşındılar baktılar yardımlar kesildi gece anahtarı verdikleri halde tekrar kapıyı kırdılar gece konduya girdiler evde kukuma kuşu gibi oturacagına evi tamir etseya ondan önce o evde oturanlar oldu ev o şekildemiydi işi artık zanaat haline getirmişler mübarek gün haricinde resmi kurumların vatandaşların yardımları akıyor akıyorda çocuk koronalıymış annesi hasataymış herkese farklı senaryolar yazıyolar işin aslını bilmeden herkesi zan altında bırakmayın

30. Yorum: uzman cvs 06 05 2020 22:23
aşkla çalışan belediye mız var. ışte görüyoruz seçim zamanı kosa kosa gelirler kapılara makarna dagitirlar kazanınca da ugramazlar.yildir issizim eski askerim doğuda vatana hizmet ettim belediye de bir ya da harhangi bir sektörde işe giremiyorum.yandaşları doldurmuş belediyeye güvenlik yapmış herkesi.4yilimi tsk da verdim onlar kadar da mi haketmiyoruz.yakında bu aile gibi olacak halimiz.allah yardımcımız olsun

29. Yorum: faken 06 05 2020 11:49
herşeyi faceden paylaşan belediye başkanından lisans lisans diplomasını da paylaşmasıni bekliyoruz. yoksa bizi mi işletiyor???

28. Yorum: of ki off 06 05 2020 09:22
belediye beyaz masanın bu aileyi bilmeme şansı yok bence. başkana iletildiyse başkan durumu bilir. eğerki bilipte belediye olarak yardımcı olmuyorlarsa yada yardım eden kurum ve kuruluşlara durumu bildirmiyorlarsa beyaz masa, siyah masa olmuştur.

sayın başkan lütfen yetki verdiğiniz kişilere hesap sorun yapamıyorlar ise görevden alın. çalışmlarınız bunlar sayesinde kötüleniyor.

27. Yorum: özkan 06 05 2020 07:46
boyabat belediyesi ve kaymakamlık bu insanlara yardım yapmalı. yazıktır günahtır.

26. Yorum: kuzu kuzu 06 05 2020 00:57
başıboş sokak hayvanları ile ilgili ne turlu bir calışmanıniz vardir ? ortalıkta sahipsiz köpekten geçilmiyor daha bir hafta önce bir vatandaş hastane yakınında köpekler tarafından saldırıya uğradı ve yaralandı . yaşı küçük bir cicuk olsa sonuç çok daha kotu olabilirdi ? sosyal medya da istanbul lobisi yine iş başında efendiler işinize bakın gelin memlekete bir civi çakın . gönderin fitre ve zekatlarinizi beyaz masa bir hesap acsin malum ramazan davulcularınin bahşiş toplaması yasak bunlara dağıtılır hadi artanda sosyal yardımlarda kullanılır .

25. Yorum: vatansever 06 05 2020 00:51
yeşilyurt ve sarayçay köylerinde tuğla fabrikalarında çalışan bunlara benzer yüzlerce aile var durumu iyi olmayan bi bunlar mı dikkatinizi çekti.

24. Yorum: boyabatli 06 05 2020 00:22
yıllarca toki gelmedi bu memlekete kim neden bahsediyor anlamadım.

23. Yorum: şefik baş 05 05 2020 23:37
belediye başkanına toz kondurmayan yorumcular. tabi ki belediye başkanını eleştirecem. sorumluluğu almak istemiyorsa, sosyal medyadan gariban vatandaşla boy boy fotolar çekilip hizmet filan diye bahsetmeyecek. yaa bu işi bırakacak yada müdür diye atadıklarını cezalandıracak...

22. Yorum: nihal 05 05 2020 22:51
haber yapmak mi başkanı kötülemek mi anlamadım gerçi arada bakıyorum sizin haberlere hep bir kotuleme. iyi bildiginiz belediye başkanı olamamis zamanında olmuş olanlar ne yaptı asıl onlar zenginlerin yandasiydi o kadar zengin var çok iyilik yapmak istiyorsanız onların kapılarını çalın

21. Yorum: küçük esnaf 05 05 2020 20:02
beceriksiz belediye. salgın sürecinde o kadar esnafın dükkanı kapalı, açık olanlarda iş yok. abaaat şehrin muhteşem belediye başkanı ne iş yaptın bu süreçte. hangi esnafa gittin de dert dinledin. çare buldun. beceriksizlerrrr...

20. Yorum: atsız 05 05 2020 19:58
işletme lisansi değil,işletme profluğu bile azdır o kişiye:işletme konusunda eline kimse su dökemez!

19. Yorum: objektif 05 05 2020 19:50
bence bu konu ile ilgilenen kişiler beyaz masadakiler fotoğraf işleri ile meşgul olacaklarına halkın içine inip böyle insanları görmezden gelmesinler yazık şefik çakıcı başkana ve cumhurbaşkanına büyük zararlar veriyorlar

18. Yorum: yolcu 05 05 2020 19:12
boyabat da şefik çakıcı dan başka müslüman yok sanırım.herkes belediye başkanına taraflı olarak saldırıyor.sanki maddi durumu iyi olmayan her vatandaşa belediye sahiplenecek diye bir şey yok. aşağıdaki yorumlardan anladığım kadarıyla insanlar olaya siyasi olarak baktıklarını görüyorum.boyabat da bu üzüntü verici olaya sahip çıkacak müslüman zenginlerimiz hiç mi yok,nerede hayır ,hasenat,zekat sahipleri,nerede iyi güzel insanlarımız .memleketimizde fakir fukaraya yardım etmek için herkes kendisine düşeni yapmalıdır.

17. Yorum: muallim 2 05 05 2020 18:47
...fitreniz, zekatınız varsa bu aileye verin derim. yardım işi de -yapanlar bilir- 3-5 kişiyle zor oluyor. gelin bu aileye yardım edelim. belediye şunu yapmadı, bunu niye yapmadı demeyi bir kenara bırakalım. belki de rabbimizin önümüze çıkardığı bir hayır fırsatı. bu aileye ben ne yapabilirim, diyelim. taşın altına elimizi koyalım. biliyorum ki bu habere yorum yapan ya da okuyan birçok okur anne-baba. onlar bu aileye gördüğümde ne hissettiğimi daha iyi anlar.

16. Yorum: muallim 1 05 05 2020 18:45
arkadaşlar bu ailenin durumu gerçekten çok vahim. yanılmıyorsam eylül-ekim aylarıydı- evlerine gidip gördüm. bir tane felçli, yatalak bebek var evde. diğer çocukları da fotolarda görüyorsunuz. arkadaşlarla aramızda toplanıp 1,5 ton kömür yardımı yaptık kış ayında. evi su basmıştı, halılarını yıkattık. 2. el ev eşyası satan esnafımız da çok yardımcı oldu ve elzem olan birkaç parça eşya da aldık. lakin orada yaşanılacak bir hal yok. erzak yardımı yaptığımızda evin annesi " ev rutubetli olduğu için erzaklar kısa sürede küfleniyor ya da fareler yiyor." dedi. fareler evde cirit atıyor. çocuklar için giysi topladık. evin babasının istediği felçli olan evladına bez alınması. garibanlık, fukaralık bu diye düşünüyorum. bu hale nasıl düşmüşler? derseniz. babaya bunu da sordum. felçli doğan evladının tedavisi için ve yanılmıyorsam kanser olan annesinin tedavisi için bütün eşyalarını sattığını söyledi ki hastane raporu da var. bir esnafımız da iş verirse maişetini kazanır, evine bakar.

15. Yorum: aslan 05 05 2020 10:55
böyle yüzlerce vaka var,beyaz masa yetkilileri cumhurbaşkanımızı zor duruma düşürüyor.

14. Yorum: kanarya 05 05 2020 10:49
belediye başkanının ihmali vardır belki ancak burada önemli olan beyaz masanın çalışmamasıdır,beyaz masa çalışanları biran önce istifa etmelidir.ben kendi adıma çok rahatsız oldum cumhurbaşkanlığına şikayet edeceğim

13. Yorum: merakli 05 05 2020 06:52
dune kadar lise mezunu olduğunu bildiğimiz bir kişinin özgeçmişinde işletme lisans mezunu yazıyor.bu nasıl oluyor?

12. Yorum: lazım m. 05 05 2020 05:51
bu gibi haberlere daha ağırlık vermelisiniz bu mübarek ayda bu süreçte dediğiniz gibi kimin ihtiyaç sahibi olacağı belli olmaz. boyabat belediyemiz ve ilgili yetkililer yardımları yaparken daha dikkatli olmalıdırlar.sizlerin eleştirileri onları doğru yöne yitecektir haber için habercilere teşekkür ederim. haber hayattır. can suyudur.

11. Yorum: tc 05 05 2020 05:46
belediye oy icin bu temiz insanların ayagına kadar gitmistir menfaaati bitince unutmustur kim bilir ne yalanlarla oy almak icin yalvardı.

10. Yorum: boyabatli 05 05 2020 04:48
11 katlilara yerleştirseler ya.ev fiyatlarını uçurdular.tarih hiç kimseyi affetmez,tabiî okuyana!!

9. Yorum: ziya 05 05 2020 04:46
bu hukumet sadece yandaslarini besler.

8. Yorum: ali 05 05 2020 00:53
merak etmeyin seçime 4 yıl kaldı. bu belediyeciler o zaman kapınızda yatarlar.

7. Yorum: kartal 05 05 2020 00:53
sosyal medyada şovmenleri. belediye ve çalışanları

6. Yorum: boyabat sevdalısı 05 05 2020 00:49
belediyenin ne işe yaramadığı beyaz masa denen kurum.utanmıyormusun

5. Yorum: xxxxx 05 05 2020 00:48
seçimlerde kapı kapı dolanıp salya sümük şov yapanlar nerelerdesiniz.

4. Yorum: kaplan 05 05 2020 00:47
belediye başkanı ve onun avane takımı için sıkıntı yok. maaşları yatıyor, ihaleleri kapıyorlar, avantadan yaşıyorlar. sosyal medyadan da "evde kal boyabat" dedim mi tamamdır.

3. Yorum: aydın 05 05 2020 00:46
2000 tl lik takım elbisesi ile beyaz masa olaya el atar...

2. Yorum: goca boyabatlu 05 05 2020 00:08
başkanım yapılan bağışı hesaba değilde boyabatın bu ihtiyaç sahiplerine verseydiniz keşke .

1. Yorum: atsız 05 05 2020 00:02
bunun gibi boyabat'ta onlarca belki de yüzlerce ev vardır ama bunlar cumhurbaşkanının talimatı olmadan bu evleri görmezler,kıllarını bile kıpırdatmazlar!!!


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

34287


Tasarım:DtGaNi