Yayın Tarihi:08 05 2020 23:32(3146)

Boyabat'ta Karantina Karmaşası!

Boyabat'ta karantina açıklamaları karmaşası yaşanıyor. İlçe Mülki Amiri Kaymakamın başkanlık yaptığı İlçe Umumi Hıfzıssıhha ile Boyabat Belediye başkanının yaptığı farklı açıklamalar vatandaşın kafasını karıştırdı.

Boyabat Belediye Başkanı Ne Yapmaya Çalışıyor?

Boyabat Belediye başkanı sosyal medya hesabından 5 Mayıs 2020 tarihinde yapmış olduğu paylaşımda, Boyabat'ta karantina altında bulunan Binerli ve Pehlivanlar köyünde karantinanın kaldırılacağını duyuru. Fakat Boyabat Belediye başkanı yapmış olduğu bu paylaşımı 3 gün sonra sosyal medya hesabından kaldırdı. Paylaşımın kaldırılması sonrası Boyabat Belediye başkanının ne yapmak istediği kamuoyu tarafından anlaşılamadı.

Kamuoyu adına soruyoruz

Boyabat Belediye başkanı ortada resmi belge olmadan, yapmış olduğu paylaşımın ne gibi bir felakete davetiye çıkarabileğinin farkında mıdır? 

İlçenin Mülkü Amiri Kaymakamın bilgisi olmadan, Boyabat Belediye başkanı açıklamayı nasıl yapıyor?

Boyabat İlçe Umumi Hıfzıssıhha Meclisi başkanı Boyabat Kaymakamı Fatih Aksoy mu, yoksa Boyabat Belediye başkanı Şefik Çakıcı mıdır?

Anlamak Mümkün mü?

Öte yandan7 Mayıs 2020 de ulusal ve yerel basın kuruluşlarında yapılan haberlerde Boyabat Kaymakamlığının açıklaması adı altında, Boyabat Belediye başkanının sosyal medyadan yaptığı açıklama referans alınarak yapılan haberler; "Sinop'ta 2 köyde karantina sona erdi" manşetleriyle yer aldı. Haberin içeriğinde ise; "Açıklamada, uygulama süresince sağlık ekiplerince kontrollerin yapıldığı Binerli ve Pehlivanlar köylerinde yine hıfzıssıhha kurullarınca alınan kararla karantina uygulamalarının kaldırıldığı aktarıldı. Alınan kararla ilçede karantina uygulaması yapılan köy kalmadığı ifade edildi." denildi.

Boyabat İlçe Umumi Hıfzıssıhha Meclisi Başkanı Açıkladı

8 Mayıs 2020 tarihinde ise, Boyabat Kaymakamı Fatih Aksoy'un başkanlığında toplanan Boyabat İlçe Umumi Hıfzıssıhha Meclisinin aldığı kararda; "Binerli Köyünde karantina süresince sağlık kontrolleri yapılmış olup, her hangi bir yeni COVİD-119 enfeksiyonu hastalığına rastlanmadığından adı geçen köyümüzde karantina uygulamasının 08.05.2020 tarihi 24.00 itibariyle sona erdirilmesi." denildi.

Boyabat İlçe Umumi Hıfzıssıhha Meclisi Binerli köyünde karantinanın kalktığını açıkladı. Bu karara göre Pehlivanlar Köyüne karantinanın devam ettiği anlaşıldı.

Yapılan paylaşım sonrası karantinanın kalkacağına sevinen Pehlivanlar Köyü sakinleri, resmi karar sonrası şaşkınlığa ve üzüntüye uğradı.

Yaşanan bu karmaşa sonrası İçişleri bakanlığının, Sağlık bakanlığının ve Sinop Valiliğinin konuya nasıl bakacağı ve konuyla ilgili nasıl bir işlem yapılacağı kamuoyu tarafından merakla bekleniyor.

ALINAN RESMİ KARAR

Kaynak: Boyabat Haber Gazetesi.com - Ezgi FM

Facebook'ta Paylaş
11. Yorum: 8. yorumcuya 11 05 2020 05:09
ben gözümün görmesini istemediğim kişileri arkadaşlıktan atıyorum ve rahatlıyorum. bundada öyle yaptım.

10. Yorum: nuri h. 11 05 2020 04:54
memleketin mülki amiri varken ne açıklaması yapıyor. onun amiri kaymakamdır. kaymakam beyi ezip talimat verir gibi başkan kusura bakma hiç yakışmadı yaptığın hoş değil...

9. Yorum: boyabatlı 11 05 2020 04:49
şefik efendi hangi okulu bitirmiş?

8. Yorum: mehmet 10 05 2020 00:16
kim sosyal medyadan bunları eleştirse, hemen troll ordusu üzerine gidiyor, eğer eleştiriye devam ederse şefik dava açıyor. korkuyorlar vatandaş geçekleri görür diye korkuyorlar. kullandıkları devlet nimetleri ellerinden alınır diye çok korkuyorlar. korkmayın boyabatlılar...

7. Yorum: Xxxxx 10 05 2020 00:11
23 nisan da istiklal marşını okutmayı beceremez, kaç yaşındakiler sokağa çıkacak o nu bilemez, ataürk'ümüzün adını ağzına alamaz ama belediye başkanı işte.

6. Yorum: niyazi 10 05 2020 00:07
sayın kaymakam sizi ezmişler, kurulun başkanlığı sizde ama duyuruyu belediye başkanı yapıyor.

5. Yorum: aydın 10 05 2020 00:06
her işe burnunu sokuyor. istanbul lu yalakalardan aldığı güçle yapıyor. boyabatlı başkanı sevmiyor, sosyal medyada paylaşımlarını kendi avane takımı ve istanbullu yalakalar beğeni ve yorum yapıyor...

4. Yorum: bilgili 09 05 2020 22:18
okuduğunu duyduğunu anlamayan idarecilere sahip olduğumuzdan kaynaklanıyor. adam toplantıya giriyor oradaki 5 üyeden biri fakat alınan kararı idrak edemiyor. memleket kimlere kaldı

3. Yorum: vasıf 09 05 2020 18:48
şefik efendi kendi bildiğine okur... zaten hep öyle yapar

2. Yorum: objektif 09 05 2020 17:37
tam bir skandal sayın başkan neden her alanda olmaya çalışıyor anlam veremiyoruz,yanlış yönlendiriliyor

1. Yorum: tesekkur 09 05 2020 06:18
sinop belediyesi sağolsun boyabat'i doyurdular.gelen dağıtılan kolinin haddi hesabı yok.hakiki ihtiyaç sahiplerine ulaştırdıkları ve adam ayirmadiklari içinde ayrıca tebrik ederim.


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

28521


Tasarım:DtGaNi