Yayın Tarihi:03 07 2020 20:54(4387)

Gazeteciye Cevap Yetiştireceğine, Bu İhalede Neler Oldu Siz Ona Cevap Verin!

Boyabat Belediyesi tarafından 2019 yılında 4714998 ihale kayıt nosu ile yapılan ihale belediye meclis üyesinin şirketine verilince 5 Aralık 2019 tarihli Şehir gazetesi ihalenin yasa dışı olduğunu vurgulayarak haberi “AKDEMİR’E KIYAK MI?” manşeti ile haber yaparak kamuoyuna duyurmuştu.

Boyabat belediyesi yapılan haber üzerine ihaleyi iptal ederek EKAP’a fesih notu düşmüş ve ihale süreci ile ilgili kamuoyuna herhangi bir açıklama yapmamıştı.

5 Aralık 2019 tarihine kadar sözleşmesi yapılmış olarak EKAP’ta görülen ihale, EKAP üzerinden 1 ay geriye döndürülerek 5 Kasım 2019 tarihinde fesih edilmiş olarak gösterilmiş, bu durum kafalarda soru işareti bırakmıştı.

Bu gelişme üzerine aynı gazete yine haberini manşete taşıyarak haber yapmış “İHALE FESH EDİLDİ, EKAP SORGULANIR OLDU!” diyerek okuyucuları ile paylaşmıştı.

Ayrıca EKAP’ta bulunan bilgilerde adı geçen firmaya 1 yıl süre ile ihale yasağı getirildiğini gazetenin haberinin doğru olduğunu gözler önüne sermişti.

Ancak Boyabat belediyesinin yapmış olduğu bu ihale ve bu ihale ilgili neler yapıldığı merak konusu oldu…

Boyabat kamuoyu adına soruyoruz;

Bu ihaleyi inceleyen ve yapan komisyon hakkında herhangi bir adli ya da idari işlem yapıldı mı?

Çevre Şehircilik Bakanlığı’nın suç olarak gördüğü ve firmayı yasaklı kıldığı bu ihale sonrası, Boyabat belediye başkanı firma hakkında suç duyurusunda bulundu mu?

Çevre Şehircilik Bakanlığı yasakladığı ve EKAP’ta kamu davasına dönüşmesi gereken bu ihale ilgili olarak Boyabat Belediye başkanlığınca yapılan bir inceleme söz konusu mudur?

Yapılan usulsuz ihale sonrası, yasaklı hale gelen firmaya bu işle ilgili Boyabat Belediyesi tarafından herhangi bir adla bir ödeme yapıldı mı?

Bir aylık bir süre ile yapılan ihale de Boyabat belediyesi, Dalgıç Pompa ve Motorların Periyodik Bakım ve Onarımı Hizmet Alımını tekrar yaptı mı, yoksa bakım ve onarım işi yasaklı firma tarafından ihalesiz mi yapıldı?

Bu hizmet alımı bu kadar acil ise dalgıç ve pompaların bakım işlemi ne oldu?

Boyabat belediye başkanı gazetecilere cevap yetiştirene kadar öncelikle yasa dışı yapılan bu ihale ile ilgili sorularımıza cevap vererek Boyabat kamuoyunu aydınlatması gerekmez mi?

Bu ihale nedeni ile yasaklı hale gelen ve suç olduğu tescillenen ihalede komisyon mu hata yaptı?

İşin daha vahimi yoksa ihalenin firmaya verilmesi talimatla mı yapıldı?

Bu konu ile ilgili sadece gazeteler mi yayım yapacak?

Kamu adına bu usulsuz ihale ve sonrasında olanlar ile ilgili soruşturmayı kim yapacak?

Bu usulsuz ihale ile ilgili kamu davası açıldı mı, açılacak mı?

NOT: Bu ihale nedeni ile AK Parti Boyabat belediye meclis üyesi olan  ve eşinin  ortak olduğu şirketin 02.01.2020 tarihinden itibaren 1 yıl süre ile 02.01.2021 tarihine kadar tüm ihalelerden yasaklı hale geldiği kayıtlara düştü…

Kaynak: Boyabat Haber Gazetesi.com - Ezgi FM

Facebook'ta Paylaş
9. Yorum: kenan 07 07 2020 00:10
aman ne olacak sanki en asından bu ihale edilmiş ihalesiz var bir lira kira ödemeden para kazanıyorlar erenlik parkı kaç para kira ödüyor kalebağı kaç para kira ödüyor uçaklı park kaç para ödüyor belediyede başkandan başka hiçbir yetkili yok heryeri kendi malı gibi keyfine göre kullandırıyor allah var ağalar allah var bunların yüzünden hakkımı helal etmiyor bunlara göz yumanlara

8. Yorum: merhaba 04 07 2020 21:48
dertlere "deva" olmaya geliyoruz .

7. Yorum: mızmız kamil 04 07 2020 19:07
üniversite mezunu belediye başkanımız, yüksek ilkokul mezunu amir, restorasyoncu ekip bu işi çözmüşlerdir. memleketi kimler yötetiyo...

6. Yorum: sanayi'den 04 07 2020 10:23
yine söylüyorum adalet ve kalkınma partisine ters düşüyor ihalede usülsüzlük yapmak işkur kuralarında yandaşlarına torpil yapmak akrabalarına ve dostlarına kıyak geçmek bunlar akp ye yakışmıyor eğer akp kendisine yakıştırıyorsa vatandaş da yüzünü başka partiye çevirir hani derler ya geldikleri gibi giderler ve sonra vatandaş hesabını sorar

5. Yorum: evet 04 07 2020 03:54
bunlara sor sor bitmez meydanın önündeki ağaçlar ne oldu ne zaman ağaç dikilecek zenginlerin yandaşların evinin önündeki ağaçlar neden yok oluyor bir türlü çözemiyordum bu haberi görünce anladımki kürdan olmuş yediklerini neyle temizleyecekler ağacı kürdan yapıp bunu kullanırlar hem bedava hem iş görür onada para verecek halleri yok ya...

4. Yorum: enişte 03 07 2020 23:12
1.yorumcu cok güzel yazmışşın tebrik ederim helal olsun.

3. Yorum: nasuh 03 07 2020 22:57
bizler aç gezerken işsiz dolaşırken bunları duymak çok üzücü , çok yazık sayın başkan bu kişiler kimler ?

2. Yorum: kartal 03 07 2020 21:36
ne demiş üstad;

yiyin efendiler yiyin, bu hân-ı zi-safâ sizin,
doyunca, tıksırınca, çatlayıncaya kadar yiyin!

elbet gün gelir devran döner.. belediye koridorlarında sırtımız yere gelmez boyabatta ak partiden kimi göstersek biz kazanırız diyenler gün gelir sizler de gideceksiniz ama arkanız da kirli faturalarınız,boyabatta tüyü bitmemiş yetimin paralarını nasıl yandaşa çarçur ederek verdiğiniz kirli iziniz kalacak!!!

1. Yorum: osman 03 07 2020 21:31
seçim zamanı garibanın briketli,kerpiçli, buzdolabının boş,faturalarının ödenmediği,çocuğunun işsiz olduğu garibanların evine gidip allah,kuran,müslümanlık vs. muhafazakar kesimin duygularıyla oynayanlar seçimlerden sonra her zaman olduğu gibi o kişilere sırtını dönüyor ve bahsettiği konular ihale ve yandaşlığa gelince inandığı ve o uğurda yaşadığını söylediği şeylerle ters düşüyor. son zamanlar da duyduğum bir söz bu türkiye de bunun gibiler için çok güzel söylenmiş.
"domuzu haram diye yemedik ama haramı domuz gibi yedik"


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

66387


Tasarım:DtGaNi