Yayın Tarihi:05 09 2020 21:08(1752)

Mersin'de akıllara durgunluk veren bir dolandırıcılık yaşandı

Edinilen bilgiye göre, Mersin'de kurulu bulunan bir ilaçlama şirketini telefonla arayan bir kişi, kendisini Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Olcay Tok'un özel kalemi olarak tanıtıp genel sekreterin firma sahibi S.Ö. ile görüşmek istediğini belirterek bir cep telefonu numarası bırakır.

Aradan bir süre geçtikten sonra firma sahibi S.Ö. dolandırıcıların bıraktığı numarayı aradığında kendisini Olcay Tok olarak tanıtan şahıs sosyal proje kapsamında kendisinden 30 Bin TL para istemesi üzerine S.Ö. kendi hesabından M.K. adına 30 Bin TL havale yapar.

Firma sahibi S.Ö. bir süre sonra Olcay Tok'u arar ancak belirtilen numaradan ulaşamaz. Dolandırıldığını anlayan S.Ö. emniyete giderek şikateçi olur.

Emniyetin yaptığı çalışmada paranın yatırıldığı M.K. isimli şahsın Sinop'un Boyabat ilçesinde olduğu tespit edilerek operasyonla gözaltına alınır.

M.K. ilk ifadesinde arkadaşı A.Ö.'nün oğlum para gönderecek demesi üzerine hesap numarası verdiğini daha sonra parayı beraber çekerek kendisine verdiğini beyan eder. A.Ö. isimli şahısta Boyabat ilçesinde üzerinde 3 Bin TL ve N.U.'a gönderildiğine dair dekontla yakalanır.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Olcay Tok'ta yaşanılan bu olaydan dolayı üzgün olduğunu belirterek vatandaşları dolandırıcılara karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Kaynak: Mersinhaber.com

Facebook'ta Paylaş

Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

94304


Tasarım:DtGaNi