Yayın Tarihi:05 09 2020 21:26(2961)

Orman yangınında 3 orman çalışanı yanarak yaralandı

Çorum'un Kargı ilçesi Sinanözü köyü ile Sinop'un Saraydüzü ilçesi Yalmansaray köyü arasındaki ormanlık alanda çıkan yangına müdahale eden 3 Orman Genel Müdürlüğü personeli yaralandı. Olayda 1 arazöz de tamamen yanarak kullanılmaz hale geldi.

Yangın söndürme çalışmalarına destek vermek için Zonguldak’ın Karabük ilçe Orman İşletme Müdürlüğünden yangın mahalline sevk edilen ekipte yer alan orman işletme personelleri Bilal K. ve Cemal Ç. ile Çorum’un Kargı İlçe Orman İşletme Müdürlüğü personeli Bilge Kağan Ş., yangına müdahale ettiği sırada yanarak yaralandı. Bilal K., Cemal Ç. ve Bilge Kağan Ş.’nin rüzgarın da etkisiyle aniden dönen alevlerin arasında kalarak yaralandığı, olay anında bir arazözün de tamamen yanarak kullanılamaz hale geldiği öğrenildi.

Yaralanan Orman İşletme Müdürlüğü personelleri ambulanslarla Kargı İlçe Devlet Hastanesi’ne sevk edilirken, Kargı İlçe Orman İşletme Müdürlüğü personeli Bilge Kağan Ş. ve Karabük ilçe Orman İşletme Müdürlüğü personeli Bilal K. yapılan ilk müdahalenin ardından ileri tetkik ve tedavi için Çorum Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Yaralıların hayati tehlikelerinin bulunmadığı öğrenildi. Yaralılardan Karabük İlçe Orman İşletme Müdürlüğü personeli Cemal Ç.’nin tedavisinin ise Kargı Ahmet Hamdi Akpınar İlçe Devlet Hastanesi’nde sürdüğü ve hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.

Kaynak: OBM Haber

Facebook'ta Paylaş
3. Yorum: birol çok 09 09 2020 23:18
arkadaşlar ormandan emekli oldum gitmediyim yangın kalmadı toprakda yattıkgecelerce kısaca aktarmak istiyorum başta hatamız orman bakanından kaynaklanıyor sebeb kesim bitesiye alt tabaka temizliyi yapılacak şart onceden dalgovde odunu veriliyordu ozaman vatandaş tertemiz yapıyordu şimdi bakan bey kaldırdı eroğlu yangın tatbikatı kitapla olmaz yapacaksın her kafadan ses cıkmayacak bilgili birileri sorumlu olacak orada calışanın boreli iyi olacak insan kayrımı olmayacak diyer illerden gelenler sıcak yemek yiyor sıgarası alınıyor her türlu hakkını alıyor ama bazılarına verilmiyor işte sebeb burada bitiyor balık baştan kokar bunun için diyorlar saygılarımla

2. Yorum: boyabatlı kağzım 06 09 2020 02:56
orman yangınlarına karşı tek çare budama ve seyrekleştirmedir. ormanlar saldım çayıra mevlam kayıra olmaması lazım.günlük dağa tepeye ağaclara bakım yapılması lazım. altta biriken yaprak ve pislikler günlük temizlenmeli. bu işin başka çaresi yok.

1. Yorum: evet 05 09 2020 22:23
bir ağaç için canını veren insanlara bakın birde keyfi ağaç katliamı yapan şehri çöle çeviren kendimize bakın onlar iyi insanlar allah beraberlerinde olsun sonsuz teşekkürler sizin adınız yok sadece allahın laneti üzerinize olsun hepsi bu kadar


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

38709


Tasarım:DtGaNi