Yayın Tarihi:18 09 2020 21:10(1707)

Gönüllü Bağışçıların Organizasyon Süreci ve Nakli

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) hastalığıyla mücadele döneminde hastalıkla karşılaşmış, başarılı tedavi sonrası sağlığına kavuşmuş vatandaşlardan, Sağlık Bakanlığının talimatları doğrultusunda hızlı, etkili ve güvenli immün plazma teminini sağlamak, bağışçı organizasyon sürecinin ivedi bir şekilde planlanması ve sürdürülmesi için Plazma Bağışçı Çağrı ve Koordinasyon Merkezi kuruldu. Sağlık Hizmetleri Başkanlığı bünyesinde kurulan merkez, Eylül ayı itibari ile aktif olarak faaliyet vermeye başladı.

"Merkez tarafından, Kovid-19 tanısı konulan ve tedavi sürecinin ardından iyileşen birçok vatandaşa ulaşılmış ve immün plazma bağışı konusunda bilgi verilerek bağış için vatandaşlar davet edilmiştir. Şu ana kadar immün plazma bağışı yapmayı kabul eden gönüllü bağışçılar da bulunmaktadır.

Sinop’ta İmmüm Plazma Bağışı Yapmak İsteyen Gönüllüler Samsun’a Götürüldü

İmmüm Plazma bağışı için tedavi süreçleri tamamlanan gönüllü bağışçılar, Sağlık İl Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan ekiplerce koordine edilmektedir. Ayrıca bağış yapmak isteyip ulaşım imkanına sahip olmayan gönüllü bağışçılar için ise nakil işlemleri yine ekiplerce Koronavirüs tedbirleri kapsamında planlanarak gerçekleştirilmektedir. Gönüllü bağışçılar Sinop iline en yakın olan Samsun Orta Karadeniz Kızılay Kan Merkezinde gerçekleştirilen İmmüm Plazma Bağışı işlemlerinin tamamlanmasının ardından yine Sağlık Müdürlüğünce planlı bir şekilde evlerine bırakılmaktadır. Bu kapsamda Sinop ilinden gönüllü bağışçılara ulaşılmış ve 16 Eylül 2020 çarşamba günü bir grup bağışçının gerekli tüm işlemleri ve nakilleri yapılmıştır.

Gönüllü Bağışçılar İçin İletişim

İmmün plazma bağışlamak isteyen gönüllü bağışçıların hafta içi saat 09:00 -17:30 saatleri içerisin de 0 368 261 44 57 nolu telefon numarasından hizmet veren çağrı merkezine ulaşmaları yeterlidir. Ulaşan gönüllü bağışçılara aradıklarında kendilerine konuyla ilgili bilgilendirme ve yönlendirme yapılacaktır.

Sağlık İl Müdürü Dr. Fatih Reyhanlıoğlu; “Ülkemizi etkisi altına alan yeni tip koronavirüs ile mücadelede emeği geçen tüm sağlık teşkilatımıza teşekkürlerimi sunarken immüm plazma bağışı konusunda vatandaşlarımızın bizleri dikkate alması ve tedavileri tamamlanan vatandaşların çağrı merkezimiz tarafından arandığında ekiplerimize yardımcı olmalarını rica ediyorum. Unutmayalım ki koronavirüsü hep birlikte yenebiliriz. Unutmayalım ki sizlerin yapacağı plazma bağışı birçok hastaya umut ve şifa olacaktır.”

Facebook'ta Paylaş

Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

48524


Tasarım:DtGaNi