Yayın Tarihi:07 01 2021 22:27(3381)

Boyabat Orta Çarşıdan İlk İtirazlar Yükselmeye Başladı

Boyabat orta çarşıda dükkanlara estetik giydirme adı altında başlayan projenin yapımına başlandı. İnşaatın başlamasıyla dükkan sahibi ya da kiracılar tarafından projenin bir çok bilinmeyen yönü de yeni yeni ortaya çıktı.

Edinilen bilgiye göre, Yusuf Kemalbey caddesinden başlanan çalışmada bazı bina sahiplerinin dükkanlarının vitrinlerinin olmamasından ve projenin anlatıldığı gibi uygulanmadığından muzdarip oldukları görüldü.

Bir bina sahibi ise, kiraya verdiği mülkünün bir işyeri niteliğinde olmadığı, iş yeri vitrinine de uygun yapılmadığı gerekçesi ile binasında yeniden düzenleme yapımını durdurttu.

Orta çarşının yeniden düzenlenmesi aşamasında, dükkanları önceden harabe halinde olan bazı dükkan sahipleri ise yaşananlardan memnun görünüyor.

Üç katlı bir binanın dış cephesinde bulunan rüzgara, yağmura dayanıklı cam mozaiklerin ve mermerlerin sökülerek yerine düz sıva yapılıp, üzerine ise sadece boya vurulması da olayın en ilginç boyutu olarak görülüyor.

Bazı dükkanların tadilatları yapılırken, kalitesiz ve uygun olmayan malzemenin kullanıldığı iddia ediliyor.

Bazı esnafın ve bina sahiplerinin verdiği bilgiye göre ise, binaların yapımının çok fahiş fiyattan olduğu, harcanan para ile bu binaların alınabileceği, bu harcanan paranın yine bir şekilde bina sahibine ve esnafa yansıyacağı vurgulanıyor.

Bazı esnaflara göre ise, harcanan milyonlarca paranın orta çarşıya değil, Gökdere mahallesinde ve çay sokakta bulunan tarihi evlere harcanarak kullanıma başlanması halinde turizme hareket vereceği, bu sayede orta çarşıya da hareket kazandıracağı belirtiliyor.

Orta çarşıda ise tarihi konumda bulunan yerlere atılacak rötuş sayesinde daha canlı ve rengarenk duracağı esnaflar arasında konuşulmakta.

Bu arada tadilat nedeniyle iki aya yakın bir süredir iş yerine giremeyen, yaptığı iş ile geçimini sağlayan, her gün gelip kontrol mühendisi gibi işyerinin etrafında dönen ve “Bir an önce şu iş bitse de, işime baksam” hayali kuran, sahipsizlikten sesini çıkartamayan esnafın durumuysa hiçe sayılıyor.

Yetkililer ise yapılan projenin bitmesi halinde, çarşı esnafının iş hacminin kat kat artacağı, insanların buraya koşarak geleceği, turistlerin akın akın ziyaret edeceği gibi hayal ürünü, gereksizce abartmaya çalıştıkları gözlemleniyor.

Kaynak: Boyabat Haber Gazetesi.com - Ezgi FM

Facebook'ta Paylaş
9. Yorum: sodyum 11 01 2021 06:16
sünger bob’a benzemesin de

8. Yorum: boyabatlı kağzım 10 01 2021 21:02
dükkanların dükkan gibi olması lazım. yoksa yapılan iş bir işe yaramaz doğrusu dostlar.

7. Yorum: sefo6157 10 01 2021 00:20
birilerinin işi gücü götürmek. kasaplar çarşısı eski görününden çok farklı. tarihi dokuya zarar verilmiş ve orta çarşı da aynı olacak. kalietsiz malzeme kullanıldığı ortada ve yazıktır. boyabat' ın tarihine ihanettir.
ucube bir kule yapılacağına tarihi boyabat evleri aslına uygun olarak restore edilerek butik otel tarzında konaklama tesislerine dönüştürülse çok daha iyi olurdu. turizme çok faydası olurdu.
her yorumumda kule gündeme gelecekti çünkü bugüne kadar boyabat' da yapılan en kötü proje. hiç bir anlamı olmadığı gibi gereği de yoktu. boyabat' ı seyretmek isteyen kaleye çıksın.
bir de şunu merak ediyorum. seyir terasından ilk bungee jumping yapacak olan sn. belediye başkanı mı olacak merak ile bekliyorum.

6. Yorum: evet 09 01 2021 02:30
anonim gerilme sebebiniz haber başlığı değilde yandaş olmanız bence eğer gerçek haber istemiş olsanız bu yorumu yapmazdınız.

5. Yorum: değmez 08 01 2021 23:44
ne gerek var çevre düzenlemesine restorasyon çalışmasına. bu tarz zihniyetli insanlara değmez... çökerse çöksün...
çevresi güzelleşirse rahatsız olanlardan hayır gelmez zaten.
hayatında eski tarihi yerleri hiç gezmeyen insan yada insanlar ne bilir ki şehrin asıl gezilen noktaların bu tarz yerlerin olduğunu. keşke daha fazla imkan olsa da tüm orta çarşı elden geçse. gelen misafirlerimize boyabatımızın eski çarşısı diye gezdirebilsek ama...

4. Yorum: atsız 08 01 2021 22:32
içine edilmeyen bir tek orta çarşi kalmıştı.onu da becerdiniz ya,size helal olsun diyorum,başkaca da hiç bir şey d e m i y o r u m! ! !!!!

3. Yorum: tekke 08 01 2021 17:28
bu belediye gercekten hayirsiz isler yapiyor. insanlarin cok ahini aliyor. boyabat gazetesinin bir de tarihi eser olmayan evleri tarihi esere cevirenler ile ilgili de bir arastirma yapmasini istiyorum.bu sebepten dolayi cok insan magdur oldu. ev yapmalari engellendi. evin icinde bir tane bile ahsap esya olsun hemen o binaya tarihi eser damgasi vuruyorlar. boyle cahilce ve dusmanca hareket eden sozde yetkililer bu milleti acaba erdogan'a karsi ayaklanma yapmaya mi sevk ediyorlar?

2. Yorum: anonim 08 01 2021 17:09
bir boyabatlı olarak arada girip haberlere bakmak istiyorum. yalnız haber başlığına yazdığınız yazılar çok geriyor beni, sinirlendiriyor.
haberin detayını okumadım bile ama halkı coşturucu haberler yaptığınız kesin.
ayrıca doğru düzgün bir editör alsanız mı acaba?????????

1. Yorum: samir 08 01 2021 01:39
resmen rezillik. isleri maalesef torpilli olanlar yaparsa iste boyle carpik duzen olur. ısi bilgili insana vermeyip yalakalik yapanlara verirseniz iste boyle millet memnun kalmaz.


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

39712


Tasarım:DtGaNi