Yayın Tarihi:12 01 2021 22:07(3465)

Boyabat Belediye Başkanı, Seyredilecek Yerler Yaptın da, Sıra Seyredecek Yere mi Kaldı?

12 Ocak 2021 - Boyabat Kırkkızlar kayalığının tüm doğal güzelliğinin yok edilerek, yüzyıllardır, asırlardır kimsenin dokunmaya kıyamadığı, doğa harikası Kırkızlar kayalığı bu hale getirildi.

”Kent Çevresinin En İyi Gözlendiği Yerdir” diyerek Boyabat Kalesi'ni işaret eden Boyabat Belediyesi, Erenlik parkına yapmaya çalıştığı Seyir kulesinden sonra, tabiat zenginliği, doğa harikası Boyabat için manevi değeri bulunan Kırkızlar kayalığına yapılmaya çalışılan bu cam terasla çatılarda bulunan kiremit manzarasını mı izletecek merak ediyoruz.

Yaptığı iş ile konuştukları çelişen, Boyabat Belediye başkanı, Boyabat Sesi gazetesine nasıl bir açıklama yapmış okuyalım. “Ben Kırkkızlar efsanesini çok önemsiyorum. Efsaneye göre eski zamanlarda bizim kalemizde bir medeniyet yaşıyor. Bu kale, zalim bir toplum tarafından işgal ediliyor. İşgal eden toplum öyle bir vahşice işgal ediyor ki, oradaki insanları kaleyi insanları paramparça yapıyor, öldürmekle yetmiyor kesiyor biçiyor. Derken 40 tane kız kalıyor burada. 40 kız bu vahşeti görünce, ‘bizi taş yap, bizi bu vahşilere teslim etme’ diye dua ediyor. Efsane bu ya duaları kabul oluyor, kaya ikiye ayrılıyor, o kırk kızlar karşıya kaya olarak geçiyor. Bu tarafta da Boyabat Kalesi kalıyor. Şimdi biz bu efsaneyi Türkiye turizmine kazandıracağız.“

Kamuoyu Adına Boyabat Belediye Başkanına soruyoruz…

Sayın Başkan, tabiat zenginliği, doğa harikası olan ve çok önemsediğinizi söylediğiniz Kırkkızlar efsanesinin yerine geri dönülemeyecek tahribatlar yaparak, ilçeye hiçbir katkısı olmayacağını düşündüğümüz bu cam terası yapmakla Boyabat için nasıl bir kötülük yaptığınızın farkındamısınız?

Yüzlerce tarihi ev adeta çürümeye terk edilmişken, Bazalt kayalıkları yolundaki çöp ve çöplük rezaleti dururken, hava kirliliğinden insanlar sağlıklarından olurken, tabiat zenginliği, doğa harikası Kırkkızlar kayalığını yok ederek mi, turizme kazandıracaksınız?

Siz olsanız böyle bir ilçeye geldikten sonra gittiğiniz yerde neler anlatırsınız?

Seyredilecek yerleri yaptın da, sıra seyredecek yere mi kaldı?

Kaynak: Boyabat Haber Gazetesi.com - Ezgi FM

Facebook'ta Paylaş
19. Yorum: jetskici başkan 22 01 2021 19:08
defineyi buldularsa vay halimize. 5senede bura sürer.

18. Yorum: haydar 16 01 2021 02:08
başkana dokunmayın adamın bir bildiği var daha benzinliği yeni açtı, siz ondan iyi mi bilirsiniz :)

17. Yorum: teras 14 01 2021 17:04
şefik çakıcı sit alanının içine eden belediye başkanı olarak tarihe geçecek. bu şeref ona yeter de artar bile.

16. Yorum: vatandaş 14 01 2021 10:17
benim bildiğim belediye, yapılacak işleri bir sıraya koyar,hatta bazı işler acil yapılacaklar listesinin en başına konulur,mesela boyabat çöplüğü çok acil olarak oradan kaldırılması lazım,çünkü boyabat insanı farkında olmadan zehir soluyor.gereksiz yerlere harcanacak paralar,o çöplüğü oradan kaldırılmak için harcansa idi bu problem çözülmüş olurdu,daha sonra diğer hizmetler aciliyet sırasına göre yapılabilirdi,bana göre kule ve kaledeki cam teras,yapılması gereken en son hizmetler sınıfında.

15. Yorum: osman 14 01 2021 04:30
şuraya harcanacak para ile yer altı iiyileştirilebilirdi , içtiğimiz su daha titiz bir şekilde bize ulaştırlabilirdi.. şuraya harcanan para ile kaç çocuk okutulurdu haberiniz var mı? sizin devletin en tepesinden en ufak beldesine kadar iktidar zihniyetleri aynı kendi zevk ve hayalleri için bütçe sonsuz garip gurabaya gelince ıban yolla

14. Yorum: gökbörü 14 01 2021 00:47
bende çılgın projemı açıklıyorum kaleye yapılacak olan seyır tepesıyle erenlıktekı kuleye teleferıkle geçiş olsun -alın sıze cazıbe merkezı ha fınansmanıda bıtcoınden vurgun yapanlardan alalım ---------salgında ne de olsa vurgun yapan yapana !!!!!!vesselam !!!!!!!

13. Yorum: ıstanbulda boyabatlı 14 01 2021 00:37
kendim ettim kendim buldum, neden şikayet ediyorsunuz

12. Yorum: atsız 13 01 2021 20:35
bu haber için hem boyabat gazetesini hem de boyabat haberi kutluyorum.
aşırı yağdanlık boyabat ........ ise hem kınıyor,hem de protesto ediyorum!!!

11. Yorum: atsız 13 01 2021 20:32
gerçek bir .......... güruhu yönetiyor ülkemi her kademede!!!

10. Yorum: tek kelimeyle 13 01 2021 15:53
yazının ana fikri başlığında gizli. gerçekten seyredilecek yerler halledildi de iş seyredecek yerlere mi kaldı? çöp götürüyor her yeri.çarpık çurpuk yapılaşma.yeşil tarım alanlar ranta dönüştürülüyor. ha bizim kulemiz var diyorsanız da; bitmeyen,kullanılamayan,h
angi akılla yapıldığı meçhul ve bir sürü para harcadığınız kulenizin de güle güle hayrını görün.

9. Yorum: duyarli 13 01 2021 05:29
mehmet ermişin özene bezene yaptığı,bazalt kayalıkları yürüyüş yolunu son zamanlarda gördünüz mü? ıçim acıdı resmen,yazık!

8. Yorum: bilgili 13 01 2021 05:14
doğal bir güzellik daha tahrip edildi. benim anlayamadığım muhalefet partileri oda başkanları ve stk lar neden bu ise karşı bir duruş sergilemediler. şimdi bakıyorum da herkes vah vah tuh tuh diyor. boyabat haklı menfaatleri için ses mi çıkarmadı. belediye ye gelince proje diye sundukları bütün işler yarım kaldı. madem doğal güzellik yaratmak istiyorsunuz kastamonu’daki kuzka tarafından finanse edilen kanyon vari islere bakalım. hem turist cekelim hem doğayı tahrip etmeyelim. saygılar

7. Yorum: işsiz 13 01 2021 03:49
bu gidişle belediye başkanı kaleyide yıkmasa bari yaparmı yapar

6. Yorum: mehmet 13 01 2021 01:21
sayın cumhurbaşkanım. devletin parasını böyle belediye başkanları çar çur ediyor. lütfen dikkat ediniz. halk bu tür belediye başkanlarının görmüyor. olan size olacak. bu tür belediye başkanları sizin sonunuzu getirecek.

5. Yorum: niyazi 13 01 2021 01:19
sayın belediye başkanı.lütfen yeni belediye binasının önüne çok güzel bir atatürk büstü yaparsan seviniriz.. sana hiç oy vermedim, bu söylediğimi yaparsan gene oy vermem ama sana olan duygularım değişir belki.

4. Yorum: müdür 13 01 2021 00:44
istemezukculer iş başında...hava kirliliğine çözüm doğalgaz, geldi dağılıyor! kırkkızlar kayasında kültürel değeri olan yerler yetkililerce işaretlendi ve bütünlüğünü koruyor hala...o teras oraya yapıldığında yüzlerce insan çıkıp gezecek ve orası çok daha anlamlı olacak, eski haliyle boyabat'ta yaşayanların bile %5 i çıkmaıştır...vizyon meselesi biraz, bu haberi yapanlar ne yazık ki yapılanı değil yapanı eleştirmek için haber yapmışlar (haber olarak nitelendiriyorsanız tabi)

3. Yorum: evet 13 01 2021 00:30
neyi seyredeceğiz çöle çevirdiğiniz boyabatımı katlettiğimiz yeşilliği mi hava kirliliğinden nefes alınmayan göz gözü görmeyen boyabatımı içinde yaşayanların değil istanbulda yaşayan yandaş şak şakçıların istediğini yaptığınız yerlerimi seyredeceksin kısacası mahvettiğin boyabatı izlersin

2. Yorum: gökbörü 13 01 2021 00:23
yok kuleydı yok seyır tepesıydı bırakın bu işleri arkadaşlar -halk aç -biz buralara para harcayacak kadar zengın bır ülke değiliz -gerçi o kadar çarçur edıldıkı kaynaklar artık çok geç bu ülke ıktıdarın bu saçma sapan harcamalarının bedelını 30 yılda ancak çıkarır boyabat küçük bir örnek sadece !!!!!!!!şu kamu kurumları bugun özel sektor gibi denetlense yaptırım olsa inanın ne bürokrat kalır ne sıyası, kokuşmuşluk dizboyu !

1. Yorum: saffet 12 01 2021 22:41
helal olsun boyabat gazetesine. sizde olmasaniz bu belediye'ye hesap soracak sorular yonelten olmayacak. herkes hesap vermeli ozellikle belediye'nin cevre birimi bence hepten gorevden alinmali. boyabat'a hic faydasi dokunmamis yan gelip yatarak milletin vergisiyle maaslarini aliyorlar. boyabat'da yollar berbat, koy yollari daha ileri guzel buraya gore. sokaklardaki copler temizlenmiyor aylarca. sokaklarimiz pislikten gecilmiyor. nerdesin eyyy baskan? ara mahallelere tabi girmiyorsun. kibirden delirmissin.gel de su ara mahallelere sokaklara bir gor icler acisi durumu boyabat'in.


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Nisan ayı ziyaretci sayısı:

389705


Tasarım:DtGaNi