Yayın Tarihi:14 01 2021 21:20(2445)

Her ilçe yapmış, Durağan bakmış!

CHP Sinop Barış Karadeniz; Durağan’da sanayi esnafını ve temsilcileri olan sivil toplum örgütlerini ziyaret etti. Şikayetler peş peşe geldi; “Sanayimiz yok, iş yok. Nefes borumuz ormanları acımasızca kesiyorlar..”

CHP Sinop milletvekili Barış Karadeniz Durağan’da sanayi esnafın gezdi dert dinledi. Karadeniz, Durağan ziyaretinde Durağan Esnaf ve sanatkârlar ve Ulaştırma Hizmetleri Odası Başkanlığını , Durağan Esnaf ve Kefalet Kredi Kooperatifi’ni ziyaret ederek sorunlar hakkında bilgi de aldı. Oda Başkanı Necati Topçu; esnafın sıkıntılı ve siftahsız günler geçirdiğini belirterek hem ekonomik olarak hem de dükkanının açamayan evine para girmeyen esnaf gruplarının olduğunu ifade etti.

Kefalet Kredi Kooperatifi başkanı Mustafa Ünlü’de 4.5 olan faiz oranlarının 8.5’a çıktığını ama en uygun krediyi de halen kooperatifin verdiğini belirterek; “pandemi döneminde vatandaşımızın derdine çare olmak için uğraşıyoruz. Faizlerin inmesi ile talep daha da artacaktır. Vatandaşımızı elimizden geldiği kadar geri çevirmemeye çalışıyoruz” dedi.

İTHAL EDİLİRKEN ÜRETİCİ KAZANMAZ!

Karadeniz; kefalet kredi kooperatiflerinin esnafların can damarı olduğunu vurgulayarak “Kooperatifin kredileri aslında yatırım yapmak için çekilir. Fakat ülkemizde borçları kapatmak ya da başka kredi kartlarının borcunu ödemek için alınır hale gelmiştir. Halk arasında borçları takla attırmak olarak anılan bu sistem maalesef esnafımızın başvurduğu ve her geçen gün faizlerle yeninden borçlandığı bir yapıya dönüşmüştür. Esnafımız borç yükünden ve faiz sarmalından kurtulamıyor. Faizlerin daha aşağılara çekilmesi en azından bu dönemde %6 lık seviyelerde tutulması gereklidir. Bende vekil olarak bunun için çalışma yapacağım. Ülkemizin asıl ihtiyacı olan üretim ekonomisidir. Her şey ithal edilirken çeltik üreticisi satıcısı çiftçimizin kazanması mümkün değildir. ” dedi.

SANAYİ Sİ OLMAYAN DURAĞAN CAN ÇEKİŞİYOR!

Karadeniz’in Durağan’da ki esnaf ziyaretinden en çok istek alan konu sanayi sitesi ve istihdam olurken şikayet edilen konunun ise orman kesimi olması dikkat çekti. Ziyaret edilen sanayi esnafı siyasileri her dönem söz vermelerine yapmadıkları sanayi sitesi ile ilgili olarak şikayetlerini dile getirip yapılacağına inanmadıklarını belirtmesi dikkat çekti. Bir sanayi esnafı; “1973’de Boyabat’tan Durağan’a geldim. O gün bu gündür halen yapılacak! her dönem tamam diyorlar ama yapmıyorlar diye sitem ederken diğer bir esnaf ise ‘ Bu gün yine gündeme geldi. Yapılacak diyorlar. Ama nereye? Günde 50 aracın bile geçmediği Durağan çöplüğünün olduğu yere. Bizi yine çöpe layık gördüler” diyerek vekilden konunun takipçisi olmasını istedi. Karadeniz; “ gelen talepler ve isteklerle ilgili olarak ben bir açıklama yaptım ‘ hizmet noktasında Durağan Türkiye’nin en geri kalmış ilçesidir’ diye görüyorum ki az bile söylemişim. İlçe merkezinde sanayi esnafı can çekişiyor. Bir kısmı dükkân sahibi ile bir kısmı da işsizlikle mücadele ediyor. Sanayii olmadığı için esnaf bıkmış durumda. Ama anlamadığım bu kadar şikâyet edilen ve bu kadar bıkkın olmalarına karşılık her seçim döneminde AKP’ye verilen oylar ise dikkat çekici. Bu gün Erfelek’te sanayi sitesi bitti. Ayancık 2. Sanayi sitesine başladı. Boyabat organizeyi yaptı, 2. Kısmı yaptı. Türkeli bitiriyor. Ama Sinop’un bir zamanlar en canlı ve ekonomisi güçlü olan ilçesi Durağan tükenmiş can çekişiyor. Durağan önce şuna kara vermeli heyecanını yitirmiş, Durağan’ı oy deposu olarak gören ama sadece bina yapıp binayı hizmet olarak gören zihniyetle mi yoluna devam edecek ya da değişimi mi zorlayacak. Değişimi başlatanla Ayancık Dikmen, Türkeli, Erfelek nasıl değiştiyse bizimle Durağan’da değişir. Biz iktidar olalım sözümüz söz Durağan eski, günlerine tekrar dönecek. Çünkü biz insana ve üretime yatırım yapıyoruz” dedi.

Birçok vatandaş ve esnaf ise ormanların sürekli kesim haline girdiğini çok büyük kesimlerin olduğunu, Durağan’ın etrafını saran ormanların kesimle yok olduğunu ifade ederek incelemesini ve konuyu gündeme getirmelerini istemeleri üzerine; “bu konuyu da inceleyeceğiz. Orman milli servettir. Para için yağmurun kaynağı, canlıların yaşama alanı vatandaşların nefes almasını sağlayan ormanların neden bu kadar kesime girdiğini Yeşil Durağan’ın çorak hale getirilmesinin amacını soracağız.” dedi.

Facebook'ta Paylaş
5. Yorum: kimse kızmasın 18 01 2021 20:42
hiç darılmaca gücenmece yok, durağan yıllardır oy verdikçe hükümet ya da mevcut belediye idarecilerinden yatırım hizmet anlamında daha bir geri gidiyor. bir sefer de olsa verin dersini akp'ye bakın nasıl nasıl yapılıyor ondan sonra. akp için varsa yoksa oydur. onu almak için her türlü tavizi, geri vitesi yapar.

4. Yorum: ayanik 18 01 2021 15:24
değerli esnaf,okuyucular ve siyaset adamları
memleketi gezip olumsuz olumsuzlukları görüp söylemek en kolay iştir. ancak hiç kimse bu iş niçin böyle oluyor diye düşünmüyor. vereceğim örnekten iyice ne demek istediğim iyi anlaşılır umarım. siyaset yapmıyorum. doğruları söyleyeni her zaman takdir ederim. ben 1990 yılında memuriyete başladım. durağanda sanayi sitesi yapılması için yer aranıyordu. 2004 yılında geçici görevle geldim yine yer aranıyor ve önder olanlar suçlanıyordu. hatta bazı isimleri açıkça olmasa da ihanetle suçladılar. yanılmıyorsam 2009-2010 yılları bir kaymakam gelmiş esnafla toplantı yapmış(toplantıya katılan anlattı) katılanlar gaza gelmiş 1-2 dükkan alabileceklerini beyan etmişler. tabii ki ben güldüm geçtim. çünkü ortada yer yok proje yok tüzük yok şartlara ait bir belge yok ....ve tabii ki gerçekleşmedi.

3. Yorum: ayanik 17 01 2021 22:30
devamı yıllar geçti 2011veeya 2012 yine aynı hareketlilik. yeni görev alanlar göstermelik atılımlar. yaptı. hep aynı konular ... yıl 2021 tam tamına 31 yıl sonra yine aynı yakınmalar. burada 1. suçlu sanayi esnafı,2. suçlu gaza gelip önder olanlar, ,3. suçlu bir şey yapmayacaklarını bildikleri halde önder olanlar .. bu böyle gider seçilmişler ve resmi görevli olanlar sonra ki suçlular olarak düşünüyorum. bu benim görüşümdür. bence ilk önce esnaf kardeşlerimiz iyice düşünsünler. ellerini taşın altına koyup kararlarını öyle versinler başkalarına suç atmak ve suçlamak en kolay iştir. sanayi esnafı iyi düşünmeli kararını vermeli ve işi takip edecek önder seçmeliler diye düşünüyorum. yoksa ben yaparım diyeni önder seçerseler bu sanayi sitesini torunum bile göremez. selam ve saygılarımla (not. kimseyi hedef alarak yorum yapmadım. bildiğim gerçekleri özetledim.)

2. Yorum: jonturk 15 01 2021 17:18
yerdekilere merhamet etmeyene, tanrı da merhamet etmez. sahipsiz hayvanlara yapılan eziyet-işkencenin sistematikleştiği bu ilçemizde bereketin, istihdamın, refahın olmamasından halk da sorumludur.

1. Yorum: boyabatlı kağzım 14 01 2021 22:22
durağana sanayi sitesi şart. yoksa durağan adı üstünde durup kalmaya mahkum.


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

21830


Tasarım:DtGaNi