Yayın Tarihi:15 02 2021 21:46(1724)

Su Faturaları Vatandaşın Suyunu Kaynattı!

2021 yılında Durağan’da vatandaşa ve esnafa gelen su faturalarındaki artış dikkat çekti. Su faturalarına eklenen katı atık ücreti ile fiyatlar bir anda arttı. Firmadan firmaya değişiklik gösteren ‘katı atık’ ücreti sudan pahalı olurken atık su ücreti ve su ücretleri birleşmesi ile esnafa da vatandaşa ek bir külfet getirdi. Belediye tarafından kesilen su faturalarında Su Hizmet Geliri, Sayaç Okuma ücreti, Atık Su Ücreti, Katı Atık Bertaraf Ücreti olmak üzere 4 kalemden ücret alınırken KDV’nin binmesi ile vatandaşa ciddi bir yük getirmeye başladı.

Edinilen bilgilere göre her ay alınacak olan Katı Atık ücreti bedelinin Durağan Belediye meclisinin kararı olduğu ve her ay su faturalarına yansıtılacağı belirtilirken ev ve işyerlerine ayrı ücret tarifelerinin uygulandığı, market ve işyerlerinde ise farklı ücret uygulamasına gidildiği belirtiliyor.

Durağan’da su ücretlerinin hane başına ortalama olarak yaklaşık 50 TL. ye dayandığı esnaflarda ise bu rakam Katı Atık ücretinin eklenmesi ile daha da yüksek çıktığı belirtiliyor. Evlerde atık su ücreti kullanılan suya göre belirlenirken katı atık ücreti ise sabit ücret olarak faturaları yansıtılacağı ifade ediliyor. Geçim şartlarının zorlaştığı bu dönemde su faturasına katı atık ücretinin eklenmesi ile artan fiyatlar vatandaşı daha da zora soktu.

Vatandaşın evine, esnafın kasasına para girmiyor AMA ücretler artıyor!

Katı Atık ücretinin ve atık su ücretinin eklenmesi ile artan su fiyatlarına tepki gösteren CHP Durağan ilçe başkanı Mustafa Eker; “vatandaşın geçinmekte zorlandığı böyle bir dönemde ek külfetlerin getirilmesi doğru değildir. Özellikle insani ve en temel ihtiyacı olan su da yapılan bu artışlar zaten göç veren ve ekonomik olarak zorda olan Durağanlı hemşerilerimizi, esnaf kardeşlerimizi oldukça zorlayacaktır. Belediye meclis üyeleri öncelikle esnafını korumalı, alınacak ücretleri de hakkaniyet ölçüsünde alınmasını sağlamalıdır. Katı atık ücretinde fiyatlar neye göre belirlenmiş ve nasıl bir yöntem izlendiği kamuoyuna açıklanmalıdır. Her yıl göçen, göçmekte olan Durağan halkına seçimlerde bunun geleceğini söylemiştim ama bende bu kadar fahiş fiyatlar beklemiyordum. Atık su ücreti, katı atık ücreti ve su parası derken artan faturalar vatandaşımızı da canından bezdirecektir. Özellikle topu taca atan ve Durağan halkının kararları sadece belediye başkanının aldığının zannettiği bu kararlarda belediye meclis üyelerinin de imzası olduğunu hatırlatmak isterim. Vatandaşımız Seçtiklerinden izahat istemeli, hesabını sormalıdır. Bu fiyatlar neye göre belirlenmiş, belediye meclis üyeleri bu fiyatların altına nasıl imza atmışlardır? Halkımız artık tek kişiye değil seçtiklerinin tümüne hesap sormalı, hizmetlerinden ve onun kendisine yansıyan sorumluluklarından da tüm seçilenleri sorumlu kılmayı öğrenmelidir” dedi.

VATANDAŞIMIZ SEÇTİKLERİNİN KENDİLERİNE HİZMET EDEN BİREYLER OLDUĞUNU UNUTMASIN!

Eker konunun takipçisi olacaklarını ifade ederek; “bizler iktidar olmasak ta halkımız gerekli desteği vermese de onların haklarını savunmaya geçimlerini ve yaşamalarını kolay kılacak Durağan ölçeğinde yetkilileri izlemeye ve takip etmeye devam edeceğiz. Ama vatandaşımızdan da tek isteğimiz oy verdikleri insanlardan kendilerini temsil eden makam sahibi kişilerden hesap sormalarını, gerektiğinde tepki göstermelerini bekliyoruz. CHP Durağan ilçe başkanlığı olarak partimizin kapıları sonuna kadar sesini duyurmak isteyenlere, dertlerini iletmek isteyenlere açık. İnsanımızın sorunlarını kendimize dert edinmeye, çözüm bulmaya, bize iletilen her türlü sorunu yetkili makamlara iletmeye ve kamuoyuna duyurmaya devam edeceğiz. Yeter ki; vatandaşımız da seçtiklerinin hepsinin kendilerine hizmet eden belirli dönem için seçilen insanlar olduğunu unUtmasın ve hesap sorsun” dedi.

Facebook'ta Paylaş

Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

58861


Tasarım:DtGaNi