Yayın Tarihi:16 02 2021 21:08(1704)

Karadeniz: "Aşılama yapılmadan okulları açmak salgının yayılmasına davetiye çıkarmaktır"

Cumhuriyet Halk Partisi Sinop Milletvekili Barış Karadeniz yaptığı yazılı açıklamada Milli Eğitim Bakanlığı tarafından okulların kısmi açılışına değindi. Karadeniz; '' Öğretmenlerimize henüz aşılama yapılmadan okulları açmak salgının yayılmasına davetiye çıkarmaktır'' dedi.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk; 15 Şubat Tarihi itibariyle köy okullarını yüz yüze tam zamanlı ve bağımsız anaokullarını tam zamanlı açma kararı verdiklerini, ilkokulların tüm sınıf düzeyiyle 1 Mart'ta haftada 2 gün ve 8-12. sınıflar yüz yüze eğitimin 1 Mart itibariyle başlayacağını duyurmuştu. CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz yaptığı yazılı basın açıklamasıyla karara tepki gösterdi. Karadeniz açıklamasında;'' Dünya bir yıldır Covid-19 virüsüyle mücadele içerisinde, virüs sağlık başta olmak üzere bir çok alanda hayatı olumsuz etkiledi. Eğitim camiamız, sevgili öğrencilerimiz eğitimlerini uzaktan eğitim yöntemiyle sürdürüyordu Sayın Bakanın açıklamalarına kadar. Sayın Bakan Ziya Selçuk okulların kısmi açılacağını duyurdu fakat burada göz ardı edilen bir durum var. Daha öğretmenlerimizi aşılayamadan okulları açmak salgının yayılmasına davetiye çıkarmak olur. Öğretmenlerimiz aşılanmadan okulların açılması virüsün yeniden yukarı yönde ivmelenmesine yol açmak olur. Öğretmenlerimizin aşılanmadan öğrencilerimizle bir araya gelmesi öğrencilerimize de ailelerine de büyük risk oluşturur. Öğrencilerin aşılanması büyük planlama gerektirecektir fakat öğretmenlerimizi ilk etapta aşılayabiliriz. Bu yolla eğitim camiamızı bir nebze güvene alabilir salgının yayılmasına engel olabiliriz. En ivedi şekilde planlama yapılarak öğretmenlerimiz aşılanmalıdır, bakanlıklarımızdan bu yönde çalışma yapmasını bekliyoruz konuyu yakinen takip edeceğiz'' dedi.

Facebook'ta Paylaş
1. Yorum: gökbörü 16 02 2021 22:12
bu kadar tutarsız salgın yönetımı ancak bu ıktıdarda olurdu aynen doğru mutasyon riskı var öğretmenler aşılanmamış okul aç şaşırdımmı tabıkı hayır !!!!!!!!


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Nisan ayı ziyaretci sayısı:

381462


Tasarım:DtGaNi