Yayın Tarihi:01 03 2021 21:57(2811)

Yine beton kazandı

75. Yıl Caddesinde yapılan kaldırım çalışmalarında Dörtyol Mevkiinde bulunan Ihlamur ağaçları köklerinden iş makinası ile sökülerek kesildi.

Böylece 75. Yıl Caddeside, Stadyum Caddesi gibi ağaçtan arındırılmış hale getirildi.

Yetkililere sormuyorum, size soruyorum bu ağaçlar niçin kesiliyor, ağaç kesip beton atmayınca kimin içi rahat etmeyip gece uyuyamıyor?

Gerçi yetkililerde haklı bu ağaçlar yapraklarını dökerek insanlara saldırıyor, ayrıca dökülen yaprakları temizleyecek eleman lazım, o da elimizde yok, haklılar en iyi çözüm canavar ağaçları kesmek.

Hz. Muhammed (S.A.V)'in ağaç ile ilgili üç hadisini bunu anlayabilen Müslümanların okuması için paylaşıyorum.

“Allah Rasûlü’nün korusu içinde bulunan ağaçlara sopa ile vurulmaz ve onlar kesilmez. Fakat zarûret hâlinde hayvanların yemesi için hafif ve yumuşak bir şekilde rıfk ile sallanarak yaprakları silkelenebilir.” (Ebû Dâvûd, Hac, 95-96/2039)

“Kıyâmet kopuyor olsa ve birinizin elinde bir fide bulunsa, kıyâmet kopmadan onu dikebilirse bunu hemen yapsın!” (Ahmed, III, 191, 183)

«Bir kimse ağaç diker de o ağacın meyvesinden bir insan veya Allâh’ın mahlûkâtından herhangi bir varlık yerse bu, o ağacı diken kimse için sadaka olur.»” (Ahmed, VI, 444. Bkz. Müslim, Müsâkât, 7)

Facebook'ta Paylaş
5. Yorum: boyabatlı57 02 03 2021 17:40
tüm dünyanın etklendiği küresel krizde insanlık ağaçlandırma faliyetleri doğa için yapılan çalışmalar için mücadele vermekte iken neden bizim ülkemizde zararı olmayan iki üç ağacı ortadan kaldırıyoruz sormak lazım.
haberi peygamber efendimizin hadisleri ile ifade etmeniz çok hoş olmuş elinize sağlık.

4. Yorum: şerbet 02 03 2021 09:17
madem bize soruyorsunuz söyleyelim. bu ağaçlar ihlamur ağacıdır ve evet insanın boğazını sıkmasada akıttıği öz altinda duran araçların boyasını kaldıracak kadar etkili ise insan derisine ne yapar siz tahmin edin. sökülen ağaçların yerine beton dökmek tabiki mantıksız. umarız yerlerine guzel ağaçlar dikilir.

3. Yorum: exelans 02 03 2021 02:51
çünkü o caddelere erguvan ağacı dikilecek! bunun nesi kötü

2. Yorum: garez 02 03 2021 00:37
ne düşmanlığınız var bu ağaçlara? en az 50-60 yıllık ağaçlar ayıptır günahtır..kolay yetişmiyor..ne kadar kolay kesiyorsunuz,hiçbir tehlike arz etmiyor. ne denir ki buna?cehalet mi ihanet mi ...ordaki esnaf neden sesini çıkartmaz? bu kadar vurdumduymazlık olur mu..inanılır gibi değil, baharda mis gibi sokağı kokutuyordu o ağaçlar..

1. Yorum: evet 01 03 2021 22:32
doğasever belediye başkanının kucağında kuzuyla haberi vardı onu niye sevdiğini anlamak zor değil çünkü kebap seviyor ağacı yiyemeyecek kes gitsin köpek işe yaramıyor öldür gitsin insanlar sana gerçeği söyleyince tutuklat gitsin nedir bu kin hırs doğaya karşı acımasız olmak neden insani duygulardan habersiz yaşamak sizi nasıl mutlu ediyor nasıl uyuyabiliyorsunuz yeşile hayvana zarar verince vicdanınız sızlamıyormu diye sormayacağım vercek cevabınız olmadığını biliyorum size son sözüm kim bunlara yol açıyorsa allaha havale ediyorum...


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

74056


Tasarım:DtGaNi