Yayın Tarihi:02 03 2021 20:30(2132)

Sinop çok yüksek riskli iller arasına girdi

Sağlık Bakanlığı 'Türkiye enfeksiyon Risk Haritası' oluşturdu. Bu kapsamda Sinop çok yüksek riskli iller arasında 'kırmızı' renkte yer aldı.

Türkiye genelinde iller 4 kategoriye ayrıldı, Sinop risk haritasında çok yüksek riskli olarak belirlendi.

Koronavirüs tedbirleri illerin risk durumuna göre değişecek. Haftasonu sokağa çıkma yasağı düşük ve orta riskli illerde kaldırılıyor, ancak Sinop gibi çok yüksek riskli illerde yasak bir müddet daha sürecek.

Ayrıca yine bu illerde kafe ve restoranlar, çay bahçeleri, halı sahalar kapalı kalmaya devam edecek. Ancak, Sinop'ta tüm okul öncesi eğitim kurumları, ilkokullar ile 8. ve 12. sınıflar 2 Mart 2021 Salı günü itibariyle eğitim-öğretime açılacak. Hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması Sinop'ta Cumartesi hariç pazar günü olarak devam edecek.

Hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması düşük ve orta riskli illerde tamamen kalkarken yüksek ve çok yüksek riskli illerde bir müddet daha pazar günü devam edecek.

Ülkemizin tamamında süren akşam 21 ile sabah 5 arasındaki sokağa çıkma kısıtlaması ise sürecek.

Okullar Türkiye genelindeki tüm okul öncesi eğitim kurumlarında ilkokullarda 8. ve 12. sınıflarda eğitim-öğretime açılacak.

Düşük ve orta riskli illerde diğer kademelerde de eğitim öğretime başlanacak. Yüksek ve çok riskli illerde ise sadece liselerdeki yüz yüze sınavlar yapılacak.

Restoran, kafeterya, kıraathane, çay bahçesi gibi yerler çok yüksek riskli iller dışında Türkiye genelinde faaliyetlerini sabah 7 ile akşam 19.00 arasında yüzde 50 kapasiteyle sürdürebileceklerdir.

Halı saha, yüzme havuzu gibi tesisler düşük riskli illerde sabah 9 ile akşam 19.00 arasında faaliyet gösterecekler.

Kamunun çalışma saatleri tüm illerde normale dönecek.

Sokağa çıkma saatleri sınırlı olan 65 yaş üstü ve 20 yaş altı grubundaki vatandaşlarla ilgili düzenleme düşük ve orta riskli illerde kaldırıldı, yüksek ve çok riskli illerde ise sokağa çıkma süresi artırılacak.

Nikah gibi merasimler düşük ve orta riskli illerde 100, yüksek ve çok yüksek riskli illerde 50 kişiyle sınırlı olarak yapılacak.

Kaynak: Vitrinhaber

Facebook'ta Paylaş
4. Yorum: gökbörü 05 03 2021 17:21
aferincı kardeş senin çapın kalibren bunları anlayacak kapasitede olmadığından sana aferin ilacı tavsiye ediyorum biraz gribine ıyı gelir aferin ıyı gelmezse başka şeyler veririz. zihnini açar

3. Yorum: aferin 04 03 2021 18:49
gökbörü kardeş illuminatinin gizli oyunlarını deşifre etmiş. boyabatgazetesi.com bunu haber yapsın. haber başlığı boyabatlı hemşerimiz gökbörü büyük oyunu bozdu. haber içeriği aynen şöyle: büyük şeytan illuminatinin 2000 yıldır gizli tuzaklar kurduğu bilinmekte. son oyunu da herkesten gizlemeyi başaran illuminati boyabatlı hemşerimizi tuzaklarına düşüremedi. gökbörü büyük oyunu bozdu :) allah hepimize akıl-fikir versin, ne diyeyim?

2. Yorum: gökbörü 02 03 2021 21:43
bu planlamaları ulkelerın ya da ıktıdarın yaptığınımı sanıyorsunuz ?bakın terminolojısı bıle yukardan verılıyor :yenı normal -yenı kontrollu normal -sonunda the last normal son normal deyıp 3 lü rituelı sona erdırecekler :2022 yaz bitiş , derın syg.2019/2022 covıd -19 dijital çağ başlangıçı giriş. derın syg.bu arada ölmeyın ölmeyın göktengri türkü korusun ve yuceltsın !

1. Yorum: gökbörü 02 03 2021 21:38
ya bıraksınlar bu oyunları güneydoğu masmavı yok ya -metropoller sinopa göre bıle daha az riskli arkadaş ekonomı battı ölen ölür kalan sağlar bizim deyın bıtırın bu işi yapacak bişey yok -bu kuresel oyunda aslında hıçbir ulkenın yapacağı fazla da bışey yok -adamlar bugunun dunyasını yuzyıllar öncesı salgın taktığıyle vuruyor bıtireceklerı zaman da bıtecek !!büyük şeytan ıllumınatı ne zaman panzehırı verınce !!!!!!!!istediğini alana dek devam !o yuzden herkes kendını korusun sarı mavı kırmızıya aldanmayın !külliyen yalan dolan !


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

122347


Tasarım:DtGaNi