Yayın Tarihi:04 03 2021 22:06(3002)

Boyabat’taki Evlerin Bu Haliyle mi, Safranbolu Rakibimiz Değil?

2 Mart 2021 - Boyabat Belediye Başkanı Şefik Çakıcı, Sinop’ta yayın yapan Sinop Pusulası gazetesine 2016 yılında yaptığı bir açıklamada; İlçenin turizm bakımından oldukça zengin olduğunu belirterek, “Benim şu iddiam var. Boyabat’ın rakibi artık Safranbolu değil” açıklaması yapmıştı.

Aradan geçen yaklaşık 5 yıllık süre zarfında Boyabat Belediye başkanı rakibi olarak görmediği ve "Boyabat’ın rakibi artık Safranbolu değil” sözlerinin ardından sözlerine şöyle devam etmişti.
“BOYABAT’IMIZI BİR TURİZM ŞEHRİ OLARAK HAZIRLAYACAĞIZ”
“Çeyiz sandığımız dediğimiz tarihi evlerimizle ilgili envanter çalışmalarımız yaptık” diyen Çakıcı, “Çok yakın bir zamanda inşallah proje ihalesine çıkaracağız. Bütün tescilli binalarımızın bulunduğu yerlerdeki sokak sağlamlaştırılmaları olsun, restorasyonları olsun hepsini inşallah ihale edeceğiz. Yaklaşık bunların bir yıl süreceğine inanıyorum. Yavaş yavaş bunların restorasyonuna gireceğiz. İnşallah 2023 yılına Boyabat’ımızı bir turizm şehri olarak hazırlayacağız.”
bu sözler Boyabat belediye başkanı Şefik Çakıcı’ya aittir.

KAMUOYU ADINA SORUYORUZ…

Bizim çektiğimiz bu kareler haricinde bu şekilde metruk vaziyete gelmiş yüzlerce tarihi ev var. 7 yıldır Boyabat Belediye başkanlığınız dönemimde kaç tane tarihi evi kurtardınız. Kaç tane tarihi evi restore ettiniz?

Boyabat halkının süslü laflara karnı tok!

Eski başkan Mehmet Ermiş döneminde alınan bir tarihi evi ısıtıp ısıtıp anlatmayın. Bu rezalet görüntülerle mi “Boyabat’ın rakibi artık Safranbolu değil” diyebiliyorsunuz?

Boyabat halkı sizi hizmet için seçti. İlçemizdeki şu görüntüler Türkiye’de bir başka ilçede var mı acaba?

Yapılan haberde şu sözde yer verilmiş “ŞEHİR İNSANIN AYNASIDIR, İNSAN DA ŞEHRİN AYNASIDIR” cümlesini vurguluyorsunuz. Bu cümle “ŞEHİR İNSANIN AYNASINIDIR, ŞEHRİN BELEDİYESİ ŞEHRİN AYNASIDIR” olmasın… Boyabat halkı sizi hizmet için seçti.

Safranbolu’da bile bulunmayan içler acısı durumda tarihi evlerden bir kaç tanesi

Facebook'ta Paylaş
11. Yorum: duyarli 14 03 2021 04:24
mehmet ermiş tekrar gelirse,bu işler düzelir.

10. Yorum: vatandaş 08 03 2021 05:20
alparslan türkeş parkını da gündeme getirirseniz memnun kalırız çöpler dolu havuz ve çeşmeler çöp dolu ve bakımsız oturaklar kırık korumalarda çiviler disarda geziyor ...

9. Yorum: hakan 06 03 2021 07:04
haberi yapanın, yayınlayanın eline yüreğine
sağlık.

8. Yorum: boyabatlı 06 03 2021 04:18
yazık denilcek birşey yok kaç yıllık evler bu millet ne bekliyo anlamadım vatandaşın mı suçu bu

7. Yorum: terim 06 03 2021 01:01
mehmet ermis ne yapmis ya bu memlekete? boyabata gelmis gecmis en basarisiz belediye baskanlari bir caglar digeri de ermistir.

6. Yorum: boyabatli 05 03 2021 07:47
mehmet ermiş bu işlerle ilgileniyordu,o gittiğinden beri hiçbirşey yapılmadı...

5. Yorum: akıllı zeynep 05 03 2021 03:21
bu evler boyabat'ın neresinde nedir bu rezillik biz her yeri yıldız gibi zannediyoruz. başkanın ve vekilin boyabat basınından neden uzak kalıp istanbul'da, sinop'ta televizyon ve gazeteleri gezdiği anlaşıldı. yazık şu evlere çok yazık

4. Yorum: başgan 05 03 2021 03:01
belediye başganı demek ki hayatında hiç safranbolu'ya gitmemiş hatta safranbolu'nun resimlerini bile görmemiş. kendisinin mudurnu, göynük ve beypazarı gibi yerlerden de hiç haberi olmadığı belli oluyor. hiçbir şey bilmiyorsa yakınımızdaki kastamonu'ya gidip baksın evlere.

3. Yorum: saffet 05 03 2021 01:59
cok iyi bir haber yaptiniz. tarihi ev sahipleri maddi imkansizliktan devletten alamadigi destek yuzunden tarihi evlerini restore edemiyorlar. vatandasin tarihi eser ev ile yapacagi seyler de cok kisitli. resmen vatandasin onunu kesiyorlar. bir de beton evlere dahi tarihi eser damgasi vuruyorlar. nerde adalet soruyorum. nerde insanlik vicdan soruyorum. bussuru insan magdur oldu beton evlerin tarihi esere cevrilmesinden dolayi. belediye bal gibi de biliyor olup bitenleri ama baskalarinin uzerine topu atiyorlar.

2. Yorum: osman kizilaslan 05 03 2021 00:46
boyabat'ın kurtuluşu,tarihin gelecek kuşaklara aktarılması bu tarihi konak ve evlerin restorasyonunda bağlı idi.sanat, estetik, tarihi birikim nedir, bunu bilmeyen adamların elinde boyabat'ın tarihi değerleri yok oluyor.rant,para olsa koşarlar.allah akibetimizi hayr etsin.bir toplum layık olduğu şekilde yönetilir.

1. Yorum: gurbet 05 03 2021 00:05
abat şehir boyabat...
lebaleb rezillik, bitiklik...


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Nisan ayı ziyaretci sayısı:

376739


Tasarım:DtGaNi