Yayın Tarihi:05 04 2021 21:28(1935)

Balıkçıların yanına uçurumdan karaca düştü

Sinop’ta uçurumdan deniz kenarına düşerek yaralanan karacanın yardımına balıkçılar koştu. Balıkçılar üzerindeki kıyafet ile yaralı karacayı sararak  kayaların arsından çıkardıktan sonra tedavi için ekiplere teslim etti. Ayaklarından yaralanan karaca tedaviye alındı.

Sinop’un Gerze ilçesine bağlı İdemli viyadüğü mevkiinde balık tutmaya giden Mustafa Kemal Çavdar balık tuttuğu sırada bir anda kayalıkların olduğu alanda ses duydu. Sesin geldiği alana doğru bakan Çavdar yerde yaralanmış bir karacanın yattığını gördü. Üzerinden paltosunu çıkarak karacayı saran Çavdar karacayı kucağını alarak güvenli bölgeye çıkardı. Burada jandarma ekiplerini arayarak durumu bildirdi. Çavdar ayaklarından yaralanan karacayı kucağında yola kadar çıkarttıktan sonra olay yerine gelen Jandarma ekiplerine teslim etti. Jandarma ekipleri kayalıklardan düştüğü tahmin edilen karacayı tedavisinin yapılması için Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü’ne teslim etti.

Konuyla ilgili açıklama yapan Mustafa Kemal Çavdar:” Biz arkadaşlarla balık tutmaya gelmiştik. Oltamızı attık balık gelmeyince eşyalarımızı toparlayıp dönecektik bu sırada arkamızda kayaların orda bir ses duyduk. Sesin geldiği alana doğru baktık. Karacanın yerde yattığını gördüm çok üzüldüm kıyafetimi çıkararak hemen onu sardım ve güvenli bir yere çıkardım olayı hemen jandarmaya bildirdim. Jandarma geldi teslim ettik. İnşallah iyileşmiştir. Avda çoğu kişinin  başına hiç ummadığı olaylar gelmiştir muhakkak. Bizim de başımıza böyle bir olay geldi. İlk defa bu kadar yakından karaca gördüğümüz için bizim şansımız mı yoksa bu havyan düştüğünde orada olmamız onun şansımıydı bilemiyorum. Hayat bazen çok ilginç tesadüflerle karşımıza çıkabiliyor. Hayvanı orada bırakıp gitmek olmazdı. Bu bize yakışmazdı. İnşallah ölmemiştir. dedi.

Kaynak: Haber57.com.tr

Facebook'ta Paylaş

Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Nisan ayı ziyaretci sayısı:

385089


Tasarım:DtGaNi