Yayın Tarihi:07 04 2021 20:45(1884)

Sağlıklarına kavuşan yaban hayvanları doğaya salındı

Sinop’ta çeşitli nedenlerden yaralanan yaban hayvanları tedavilerinin tamamlanması ardından sağlıklarına kavuşarak yeniden doğaya salındı.

Sinop' ta, Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) 10. Bölge Müdürlüğü Sinop Şube Müdürlüğü Yaban Hayatı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi'ne nakledilen, yaklaşık 3 yaşlarındaki erkek karacanın köpek saldırısı sonucu sol ayak bölgesinde yaralar,  farklı tarihlerde nakledilen atmacalardan birinin sağ humerus kemiğinde kırık ve genel güçsüzlük, diğerinde ise genel durum bozukluğu ve uçamama tespit edildi.

DKMP Sinop Şube Müdürlüğü Yaban Hayatı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezince başarılı bir tedavi ve rehabilitasyon süreçlerinin ardından sağlıklarına kavuşan, karaca ve 2 atmaca gerçekleştirilen salımla doğal yaşam ortamlarına yeniden kavuştular. Gerçekleştirilen tedavilerinin ardından sağlıklarına kavuşan yaban hayvanları, Bölge Müdürü Orhan Çatalçam, Bölge Müdür Yardımcısı Melikunnas Özkaya ile Sinop Şube Müdürü Ayhan Dursun tarafından yeniden doğaya salındı.

Kaynak: Vitrinhaber

Facebook'ta Paylaş

Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

82044


Tasarım:DtGaNi