Yayın Tarihi:08 05 2021 22:53(927)

Sinop'ta Denize Giren Alman Vatandaşı Aileye Polis Engeli

Sinop’ta sokağa çıkma kısıtlamasında denize giren alman vatandaşı iki çocuk polis engeline takıldı. Çocuklar zorla denizden çıkarılırken alman vatandaşı anne sitem etti. Anne :”Antalya da denize girmek serbest Sinop’ta yasak bu nasıl iş.” dedi.

Sinop’ta kısıtlamada denize giren alman vatandaşı aileyi polis ekipleri şikayet olduğunu söyleyerek denizden çıkarttı. Almanya’dan Sinop’a tatile gelen alman vatandaşı Ümit Çelik eşi ve çocukları ile birlikte sahile inerek serinlemek istedi. Kumkapı plajında çocukların yüzdüğünü gören çevredeki vatandaşlar polisi arayarak plajda kısıtlamayı ihlal eden vatandaşların olduğunu ihbar etti. Olayın ardından plaja gelen polis ekipleri aileyi uyararak şikayet olduğunu ve çocuklarını denizden çıkarmalarını istedi. Baba Ümit Çelik polis ekiplerine Alman vatandaşı olduğunu ve buraya tatile geldiğini belirterek kendisinin kısıtlamadan muaf olduğunu söyledi. Ancak polis ekipleri yine de çocukları denizden çıkarmalarını istedi. Bunun üzerine baba Ümit Çelik denize girerek çocukları denizden çıkarmaya çalıştı. Ancak iki minik çocuk denizden çıkmamakta ısrarcı davranarak buldukları her fırsatta babasının elinden kaçarak denizde eğlenmeye çalıştı. Bin bir güçlükle çocukları denizden çıkaran baba Ümit Çelik kendilerine uygulanan bu davranışa sitem etti. Sinop’a gelmeden önce Antalya da tatil yaptıklarını söyleyen baba Ümit Çelik orada denize girdiklerini hiçbir sorunla karşılaşmadıklarını söyledi.

Anne Nihal Çelik ise:” Alman vatandaşıyım zaten bu konuşmamdan da belli oluyor. Memlekete gezmeye geldim denize giremiyoruz. Çocuklarımı denizden çıkarttılar. Bu nasıl bir olay. Antalya’da almanlar girebiliyor burada mı giremiyor. Ben de girmedim denize çocuklarımız çok istedi onları soktuk. Hemen şikayet edilmiş bizi polisler çıkarttılar. Turistlere serbest normalde Biz Antalya da denize girdik bir şey olmadı Sinop’ta oluyor ne oluyorsa. Alman devleti vatsap hattını aramayı düşünüyorum. Turistim ben burada. Çocuklarımı zorla çıkarttılar.” dedi.

Kaynak: Haber57.com.tr

Facebook'ta Paylaş
7. Yorum: aslan 14 05 2021 06:41
128 kardes, olayı sinop sahilinde devlet izniyle denize giren türk asıllı alman vatandası olarak degerlendirmissin? halbuki diger turistik yerlerde devlet izniyle sorumsuzca dolasan insanları ve yöneticilerin sence yanlıs kararlarını ele almıssın? bombos sinop sahillerinde denize giren veya kumsalda günesleyen aileyi mi gördü gözün? ülkeye turistolarak gelmis olan polisin de yanlıs yaptıgını sen de biliyorsun! istersen akdeniz sahillerine gel de gör...

6. Yorum: 128(?) 12 05 2021 06:21
aslan abicim, kişinin isminin hans ya da farklı bir isim olması farketmiyor. genel bakacaksın insan olarak. çifte standart yapacaksın hiç kimse için. senin vatandaşların virüs taşıma ihtimalin varsa, oradaki şahıslarında o virüs denen illete bulaşma ya da bulaştırma olasılığı yüksek.. herkese aynı tepkiyi ve davranışı sergileyeceksin.. ah be aslan abi, beni anlayan bi sen varsın şuan ama yanlış anlıyorsun. ama duyarlılığımız, görüşümüz aynı..
4.yorumcu, ah be kardeşim bu sosyal medya mercihinde dolu konuşanı hiç görmedim nedense. insan oğlu farklılıkları ile güzel, sen sanane dersen ben banane dersem kaybederiz. halkı sen haklı olarak yasaklara uyabilecek bi ekonomiye sahip mi diye sordun mu??! devlet olarak vatandaşına, 1 hafta veya 1 ay tüm ihtiyaçlarını eksiksiz karşılayabilecek koşulları sağlayabiliyor musun mesela..! senin vatandaşın giremiyor ise almanı da girmeyecek rus’u da..!

5. Yorum: aslan 10 05 2021 22:45
1. yorumcu "yüzyirmisekiz"! haklısın da sen bu lafları, "avro yumurtlayan tavuk"lara ayrıcalık tanıyan yöneticilere sorsan iyi olacak.

4. Yorum: sanane 10 05 2021 16:05
hepiniz boş konuşuyorsunuz boş hanginize yasak var yada şöyle sorayım hanginiz yasakları layıkıyla yerine getiriyorsunuz duyarlı halk polemiği yapmayın daha düne kadar maskeyi zorla yaktırdıydık çoğunuza gelen alamancı haklı girecek tabi adamlar denizine siz onu bırakında verdiğiniz saçma sapan oylarla bu okeyi nasıl bu hale getirdiniz onu tartişın

3. Yorum: sinope 09 05 2021 06:11
alman vatandaşı olmak sizleri ayrıcalıklı kılmıyor. akıllarınca denizi şahsıma kapattım misali eğleniyorlar.

2. Yorum: aslan 09 05 2021 02:58
peki, ismi hans olsaydı polis yine aynı davranışı mı gösterecekti? bu insanlar "alamancı", nedeni bu herhalde?

1. Yorum: 128 09 05 2021 01:36
istediğin makamı ara hemşerim.. kısıtlama var ise herkese var. siz türk vatandaşından hiç bir ayrıcalıklı bir yanınız yok. hayırdır bu virüs illeti vatandaşlık mı seçiyor. anlamıyorum türk milletine bulaşıyor da turistlere mi bulaşmıyor.. hayır öyle birşey var ise formülünü verin bizde uygulayalım.. antalya da serbestçe girebiliyor isen orada kalsa idiniz.. arkadaş türk milletimin sinir uçları ile oynamayın ne devleti yönetenler olarak ne de bazı ayrıcalıklara sahibiz diyerek..
herkes haddini bilecek.. kimse ordan burdan gelerek, ne benim türk polisime ne de türk milletine laf edemez.. beğenmiyor isen defolup gidersin vatandaşı olduğun ülkene..!


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

54049


Tasarım:DtGaNi