Yayın Tarihi:12 05 2021 21:25(462)

Sağlık Müdürü Dr. Fatih Reyhanlıoğlu'nun Bayram Mesajı

Dünyada ve ülkemizde yaşanan koronavirüs salgını sebebiyle maalesef bu bayramda da büyüklerimizi ziyaret edemeyecek, küçüklerimizle kucaklaşamayacağız, akraba ve dostlarımız ile dijital iletişim araçları kullanarak görüşeceğiz. Fakat bu fili ayrılıklar gönül bağlarımızı koparmayacaktır. Milletimizin sağlığı için alınan tedbirler kapsamında bu bayramı da evlerimizde geçirecek, sağlıklı nice bayramlara erişmek için topyekün fedakarlık göstereceğiz.

Alınan tedbirler ile ülkemizde olduğu gibi ilimizde de vatandaşlarımızın fedakarlıkları ile vaka sayıları düşmeye başladı. Yine bu bayramda da eş, dost, akraba ziyaretlerinden kaçınarak pandemi sürecine katkı sağlayabiliriz. Sinoplu vatandaşlarımızdan dileğimiz güzel havaların gelmesiyle rehavete kapılmamalarıdır. Alınan tedbirlere uyarak baharın getirdiği güzel havalarda sevdiklerimizle daha keyifli vakitler geçirebiliriz. Alınan tüm tedbirlerin vatandaşlarımızın sağlığı açısından çok büyük önem arz ettiğini unutmamalıyız.

Korona virüsten ve zararlı etkilerinden korunmak için tedbirlerin yanı sıra en önemli faktör ise AŞIDIR. Yapılan araştırmalara göre aşı olan kişilerde olmayanlara göre hastane ve yoğun bakım yatışlarında büyük ölçüde azalma görülmektedir. Aynı zamanda aşılama yapılan yaş gruplarında vaka sayılarında büyük ölçüde düşüş gözlemlenmektedir. Bu sebeple tüm vatandaşlarımızı aşı sırası geldiğinde aşılarını olmaya davet ediyor, sağlığımız açısından aşılamanın büyük etken olduğunu hatırlatıyoruz. İlimizde aşılama hizmetlerimiz Bayram tatili sürecinde de devam edecektir. Vatandaşlarımız bayram tatilinde randevu almak suretiyle sabah 08:00 ile gece 24:00 saatleri arasında tüm hastanelerimizde aşı olabileceklerdir. Unutmayalım “her şeyin başı sağlık, sağlığın başı ise aşıdır”. Sağlık Bakanımızın da dediği gibi, koronavirüs ile topyekün mücadele ederek pandemi sürecini hep birlikte aşacağız.

Bu duygu ve düşüncelerle; bir arada sağlıklı ve mutlu bayramlar geçireceğimiz günlere kavuşmak için bu bayramı da evlerimizde geçireceğiz. Bu sebeple gönülden bağlılıkların güçlenmesini, birlik ve beraberliğimizin daha da pekişmesini temenni ediyor, sağlıklı ve mutlu bir bayram geçirmenizi diliyorum.

Dr. Fatih Reyhanlıoğlu
Sinop İl Sağlık Müdürü

Facebook'ta Paylaş

Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

77102


Tasarım:DtGaNi