Yayın Tarihi:08 08 2014 20:50(2912)

Aleviler'den ortak açıklama:"Seçimde Ekmeleddin İhsanoğlu'nu destekleyeceğiz"

Türkiye çapında örgütlü bine yakın Alevi derneğinden ortak açıklama: “Seçimde Ekmeleddin İhsanoğlu’nu destekleyeceğiz”

600 cemevi derneği ve 300 Alevi yöre derneğinin oluşturduğu Alevi Vakıfları Federasyonu cumhurbaşkanlığı seçiminde Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu’nu destekleyeceklerini duyurdu.

Bugün saat 11:00’da İstanbul Karacaahmet Cemevi’nde Alevi örgütlerinin yoğun katılımı eşliğinde yapılan basın açıklamasında Alevi örgütlerinin cumhurbaşkanından beklediklerinin yanı sıra başta IŞİD tehdidi olmak üzere gündeme dair değerlendirmelere de yer verildi.

“Hiçbir insanın bir başkasını, devleti yönetenlerin vatandaşlarını ötekileştirmediği, ırkından, renginden, inancından, siyasi kanaatinden dolayı horlamadığı bir ülkede yaşamak istiyoruz” ifadelerine yer verilen açıklamada cumhurbaşkanı adayının halkı inanç, köken ve tarihi varlığa göre ayıramayacağı, sınıflandıramayacağı ve birbirine karşı kışkırtamayacağı vurgusu yapıldı.

Açıklamadan öne çıkan mesajlar şöyle:

“ Bu ülkede şu anda 90 yıllık cumhuriyet tarihinde ilk kez; Aleviler en ciddi şekilde var olmak- yok olmak- yok sayılmak tehdidiyle karşı karşıyadırlar. İnsanlar bu ülkede Alevi oldukları için dışlanmaktadırlar, horlanmaktadırlar; kaymakam, vali, müsteşar, genel müdür yapılmamaktadırlar; hâkim ve savcı olabilecekken sözlü mülakatlarda bilinçli bir şekilde elenmektedirler.

Bugün Türkiye tarihi bir dönemeç içindedir. Bir ateş çemberinden geçen ülkemizde kışkırtıcı söylemleriyle; Aleviler başta olmak üzere, tüm farklı halk kesimlerini düşman gibi görüp, gösteren açıklamalarıyla, eylemleriyle; hoşgörüsüzlüğü âdeta bilinçli bir şekilde bu topraklara ekerek nefret söyleminden beslenen bir anlayışla, kör bir zihniyetle karşı karşıyayız.

Bizler barışa hizmet etmeyen, ülkemizin ortak çıkarlarına, geleceğine hizmet etmeyen bu söylemler karşısında; sakin üslubuyla, Atatürk Devrimini ve unsurlarını, laikliği önemseyen; hoşgörüden yana, Alevi ve diğer tüm farklı halk kesimlerinin haklı istek ve beklentilerine duyarlı, dışlayıcı bir üslup takınmadan, barış dilini kullanan Sayın Ekmeleddin İHSANOĞLU’nu desteklemekteyiz.”

Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu, 6 Ağustos tarihinde İstanbul’da Alevi derneklerinin temsilcileri ile bir araya gelmiş ve Alevilerin güncel sorun ve taleplerini dinlemişti. Alevilerin eşit yurttaşlık taleplerine dair görüşlerini açıklayan Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu, “Bazı arkadaşlarımız Aleviler için azınlık diyor. Ben bu ifadeyi sevmiyorum. Burada azınlık yok. İnsan kendi vatanında azınlık olmaz” ifadelerini kullanmış, birlik ve beraberlik vurgusu yapmıştı.

Bildiri altında imzası bulunan belli başlı Alevi örgütleri şöyle:

Alevi Vakıfları Federasyonu

Alevi-Bektaşi Dergâhları

Alevi Cemevleri

Türkiye Caferileri

Türkiye Mevlevileri

Türkiye Nusayri Önderleri

Alevi Federasyonları

İl Dernekleri

İlçe Dernekleri ve Federasyonları

Alevi Köy Dernekleri

Facebook'ta Paylaş
2. Yorum: çoraklar 09 08 2014 15:57
geniş halk kitlelerinin desteği giderek artıyor.sonuç ekmeleddin birinci olabilir.

1. Yorum: uyar 09 08 2014 06:46
-bu haber dogruysa büykük gaf,zira c.bas.ligi secimi siyasi secimlerin gölgesinde olamaz,osmanliyi yikan zihniyet,son 75-80 yildir ülkeyi karistiran istemezük grubu bu cikisiyla birlikte eassinda sicmi gayrimesru bir zemine cekmek istiyor,birilieri yemis görüynüyr,yarasin.


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

115153


Tasarım:DtGaNi