Yayın Tarihi:10 05 2017 05:06(53819)

Mutlu Şehir Sinop'un Mutsuz Günü

Aylar öncesinden başlayan bir projenin hayata geçirileceği sırada iptal edilmesi doğrusu düşündürücü.. Neydi bu proje?.. Ankara’da 11-14 Mayıs 2017 tarihleri arasında düzenlenecek Sinop Günü.. Mutlu şehir Sinop’umuzu Ankara’da tanıtmak için büyük emekler harcandı.. Başta Kültür Turizm Bakanlığı İdari ve Mali İşler Dairesi Başkanı Sayın Nezih Yıldırım, Sinop Günü için tahsis edilen yerin gününün belirlenmesinde büyük çaba harcadı.. Sayın Yıldırım’a bir parantez açmak isterim.. Nezih Yıldırım iyi bir bürokrattır ve Sinop’un yetiştirdiği ender kişilerden de biridir.. Kendisini yakinen tanırım.. Oturduğu koltuğa kendi çabaları ile gelmiştir ve başarılarının da devamını dilerim..

Hiçbir gerekçe gösterilmeden Sinop basınına ve kamuoyuna açıklama yapılmadan Sinop Günü’nün iptal edilmesinin sebebi nedir acaba? İptal için belediye başkanları dahi bilgilendirilmemiş.. Belediyeler bütün hazırlıklarını yapmış. Davetler yapılmış ve  2 bin 500 metrekarelik fuar alanı belediyelerin, vatandaşların stantları ile doldurulmuş.. Ve bu etkinlik için paralar harcanmıştır.. Bu etkinliğin iptal edilmesinin nedeni bir sanatçı ise etkinliği değil programı iptal edersin olur biter.. Ne demiş atalarımız.. Bir pire için yorgan yakılmaz.. Madem iptal edecektiniz, baştan etseydiniz..

 Zaten bu yüklenici firmanın da böyle bir etkinliğin altından kalkamayacağı belliydi.. Bu firmayı kim buldu, nereden buldular, kimin tanıdığıdır.. Bir de bu etkinliğin organizasyon işi  baştan yanlış yapıldı zaten.. Ankara’daki bütün STK’ların yardımı alınmadan böyle bir işe kalkışırsanız işte böyle yarı yolda kalırsınız.. 2 binden fazla üyesi olan 7 köy derneğini içinde barındıran BOYDER ve Ankara Sinoplu Dernekler Platformunu es geçilmiştir ve son günlerde bir toplantı yapılarak kehren davet edilip sözüm ona bilgi alışverişi yapılmıştır.. Sılaya hasretin gidermesi amaçlanan ve Sinop’umuzun kültürel ve turistik değerlerini tanıtarak turizme katkı sunacak olan bir etkinliğin iptal edilmesi büyük bir hatadır..

Sayın Vali  veya Sinop Günü etkinliğini yapmak için görevlendirilen Sinop Kültür Turizm İl Müdürü iptalin sebebi için bir açıklama yaparsa seviniriz.. Biliyorsunuz Sinop’umuzun tanıtım etkinliği sadece Ankara’da yapılmıyor. İstanbul’da da böyle etkinlikler yapıldı.. SİYAD ve SİNDEF bunun öncülerinden.. Bir önceki dönem SİYAD Genel Başkanı olan  ve Sinoplu’nun gönlünde taht kuran işadamı Keramettin Arpacı, İstanbul Eyüp Feshane’de düzenledikleri Sinop Günü’nü başarıyla yapmıştır ve binlerce Sinop sevdalısını buluşturmuştur.. Teşekkürler Keramettin Arpacı, teşekkürler Engin Kırmızıgül.. Düzenlediğiniz organizasyonda Sinoplu’ya böyle güzel bir gün yaşattığınız için..

Buradan şu mesaj çıkıyor.. STK’lar olmadan hiçbir gün ve etkinlik  olmaz.. Sinop Günü de dahil buna.. Olursa Ankara’daki Sinop Günü gibi başlamadan biter.. Doğru işler yapmak için, doğru kişilerle hedefe ulaşırsınız.. Yanlış hesap yaparsanız artık Bağdat’tan da dönmez Bağdat diye de bir yer kalmadı.. Hiçbir gerekçe gösterilmeden ve bir açıklama yapılmadan etkinliğin açılacağı günün arifesinde Sinop Günü’nün iptal edilmesi Mutlu Şehir Sinop’a ve Sinoplu’ya hiç mi hiç yakışmadı ve mutluluğumuz da elimizden alındı..

Facebook'ta Paylaş
2. Yorum: sinop sevdalısı 12 05 2017 20:34
sn. köşe yazarı.
şimdi bazı konular hakkında bilgi verirken daha dikkatli daha özverili ve daha çalışılmış bir şekilde bilgilendirmek en sağlıklısı olur. feshanedeki tanıtım günlerinde evet az çok herkezin emeği vardır ama işin önemli kısmını dönemin tüsidef genel başkanı nihat altaş çekmiştir. ciddi emeği vardır, bahsettiğiniz diğer başkanların adı geçmiştir. özelliklede keramettin beyin sadece adı vardır. sonrasında yapılan bu tarz etkinliklerde protokol dahi katılmamıştır.

1. Yorum: delarus 10 05 2017 15:40
istanbul feshane'de ki tanıtım günlerini kişilere indirmek...kaymakamlık ve belediyelerin emeklerini çalmak. tabiri caizse emek hırsızlığı dır. belediyelerin katılım sağlamadığı 2016 maltepe günleri bunun en iyi göstergesidir.


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut

Bu Kez Algı Değil Hakikat Kazanacak Gibi……


Siyaset Kazanı Yerel Seçim 2 - Mart 2024


Yabancıların Gözüyle


2024 - 1445 Ramazan İmsakiyesi


Şafak Akça yazdı: Ayrıştırılan eğitim, farklılaştırılan gençler


Boyabat Gazetesi Berat Kandili Mesajı


Boyabat'ın 2023 yılı nüfusu belli oldu


Mutlu Yıllar


2023 Yılı Sinop Cumhurbaşkanlığı Sonuçları (14-28 Mayıs 2023)


Nasıl bir belediye isteniyor?


Hisar Tuğla Eleman Aranıyor İlanı


Burası Boyabat Göreceğiz!


Boyabat İYİ Parti İlçe Teşkilatı, Yeni Eğitim ve Öğretim Yılı Mesajı


AKP iktidarı, hangi ekonomik program hedefini tutturdu ki?


e-Seçim Sistemi


Türkiye'de, sosyal adalet gereği zamlar yapılıyor!


Vergi Bağlandı


Sallım Çorba


Bazı Haramlar -2


86 yıllık bir fotoğraf


Yılmaz Özdil şehit dedelerimizin dünyanın nerelerinde yattığını


Boyabat Ticaret ve Sanayi Odası Tanıtım Videosu


8-9 Şubat Boyabatta Kar Yağışından Görüntüler


5 bin - 30 bin TL'yi aşan faturaların GİB Portalından e-Arşiv olarak Düzenlenmesi


Müjde…. Hadi Hayırlı Olsun


Fevkaladenin Fevkinin de Fevkinde


Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mart ayı ziyaretci sayısı:

215106


Tasarım:DtGaNi