Yayın Tarihi:26 05 2019 04:53(2822)

Boyabat Halkının Çoğunluğunun Toplum Yapısı

Bu başlığı atmamın nedeni ‘’Boyabat Nasıl Bir Şehir Olur’’ başlıklı yazmış olduğum makaleye gelen yorumlara cevap hakkı doğduğu içindir.

Öncelikle konuyu anlamanız için ‘’Boyabat Nasıl Bir Şehir Olur’’ başlıklı birkaç gün önce yayımlanan makalemden kısa bir kesit sunacağım.

Belediye Başkanı Şefik Çakıcı, Milliyet Tv’ye 5 yıllık görev süresi boyunca yaptığı icraatları anlatırken şu sözleri dikkatimi çekmişti.

Boyabat

* 28 tuğla fabrikası ile sanayi şehri olmaz
* Türkiye’nin %7 pirinç ihtiyacını üretmekle tarım şehri olmaz
* 3000 öğrenci kapasitesiyle eğitim şehri olmaz
* Mevcut tarihi yapılarıyla olsa olsa turizm kenti olur

Turizm şehri olur derken yapmış olduğu kuleyi ballandıra ballandıra anlatmaktan da geri durmuyor.

Peki Boyabat gerçekten turizm şehri olur mu? Neden olmasın……

Peki Şefik Çakıcı bunun üstesinden gelebilir mi? Asla!……

Zira kendisinde o donanımı göremiyorum dedim

Bu cümlemin ardından ama Boyabat bir tarikat şehri olabilir dedim.

Akabinde son yıllarda tarikatların siyasete bulaşarak özlerinden dışarı çıktıklarını anlattım.

Örnek verirsek son seçimlerde cemaatlerin çoğunluğu AKP’ye destek vereceğiz diye açıklamadımı.

Bu açıklamalarının üzerine destek verdikleri AKP ya yanlış yoldaysa o zaman bu cemaatler bu vebalin altından nasıl kalkacaklar dedim,

Şimdi bu sözlerime karşılık gelen yorumları ele alacağım.

1. Yorum: milat 20 05 2019 08:05

organize usülsüzlük ve hırsızlıkla kazanılan seçimde hiç şaibe yokmuş, sandık başkanı olamaycak kişilerin memur değilken nasıl sandıklara görevli yazılmış, oyların yüzde onu sayılınca 29 bin olan fark nasıl 13 bine düştü. her şeyi çok iyi biliyorsunuzda bilmemezlikten geliyorsunuz.

2. Yorum: mehmet 20 05 2019 08:31

bu yazıyı berenler yazamaz asıl yazan şahıs kim ise ismini yazarsa daha anlamlı olurdu??

3. Yorum: mehmet 20 05 2019 08:54

bu satırları yazan müslüman kardeşim çok biliyor o kadar çok biliyor ki ama boş konuşuyor madem o kadar emek sarfettin kim olduğunu yazda bizde senin ne nassıl bir şahsiyet olduğunu bilelim sen allah dostları hakkında yorum yapıyorsun bizde senin hakkında bir yorum yapalım.

4. Yorum: boyabatli 20 05 2019 09:17

boyabat 1970 li yılların gerisine gitti diyorum.baskada birşey demiyorum.esek hoşaftan ne anlar.

5. Yorum: atsız 20 05 2019 12:55

boyabat'ın nasıl bir yer olduğu belediye başkanından belli değil mi!!!

6. Yorum: milat 20 05 2019 15:19

3. yorumcu "onlar ki verir lâf ile dünyaya nizâmât bin türlü teseyyüp bulunur hânelerinde" bunun gibiler kendi evlerine bakmaz laf ile dünyaya ahkam keserler. yazar acaba islamın beş imanın altı şartını yerine getiriyormu. namazını gücü var ise zekatını sıhhati yerinde ise orucunu tutuyormu. allah yolunda salih kullarından olmak için ne çaba harcıyor. kısaca kendisi müslümanca allahın emir veyasaklarına uyarak yaşıyormu ? burda yoksa kendi evine bakmadan dinime söven bari müslüman olsa durumumu

7.Yorum: mehmet 21 05 2019 08:20

6. yorumcu size katılıyorum aynen sen kim allah dostlarına ve evliyaullaha dil uzatmak kim belkide benim gibi subhanekede 40 yanlışı vardır, ayrıca konuyu siyasetten açıpta getirdi getirdi allah dostlarına git kardeşim ötede oyna biraz senin benim haddim değil allah dostlarına dil uzatmak...

-----------------------------------------

1.ve 6. yorumcu Milat’a

Boyabat medyasını ve ilçemizdeki gelişmeleri yakından takip eden bir birey olarak öncelikle size şunu demek istiyorum. Her şeye hoşaf olmaktan hoşlanan birisiniz. Yalan yorumlar yazmaktan da asla çekinmiyorsunuz aynen bana yazmış olduğun yorumlarda olduğu gibi. İlk olarak 1. yorumuna cevap veriyorum. Sandık başlarının şaibeli olduğunu yazmışsın. Sandık başlarını ben mi yazdım yoksa İlçe seçim kurulumu yazıyor. Ayrıca aynı sandık başları bir önceki seçimlerde de görev almış. Milletin oyuna gelince aynı zarfa dört oy pusulası koyuyorsun bunlardan üçü temiz bir tanesi şaibeli öylemi. 13.000 oy farkına gelince…. Önce itiraz edilen sandıklar sayıldı sonuç değişmedi. Sonrasında iptal oylara itiraz edildi. Bu incelemede karşılıklı olarak oy yükselmesi ve düşüşleri yaşandı. Akabinde yaklaşık 14.000 oy farkı ile İmamoğlu ipi göğüsleyen oldu. Sandığın %10’u sayıldı gibi söz konusu gibi bir şey yok. Sizlerin niyeti güneşi balçık ile sıvamaktır. Ayrıca insanların soyadından ve yüzlerinden hangi siyasi partiye oy vereceği nasıl anlaşılır ya…. Gerçi sizler şeyhlerle yatıp kalktığınız için keramet gösterebilirsiniz. Şu mübarek günde kul hakkı yemek… 6. yorumuna gelince sen kim oluyorsunda beni dinim ile yargılıyorsun? Yoksa sorgu meleğimisin? Önce aynaya bak kendini gör. Zira Rab’bim kul hakkı ile karşıma gelmeyin diyor.

2.3.ve 7. Yorumcu Mehmet

Allah dostlarına dil uzatma demişsin. Eğer Boyabat’ta ikamet ediyorsan Kültür Sarayının adını 15 Temmuz Şehitleri Kültür Merkezi diye okumuşsundur. Sizce bu isim niye kondu biliyorsun. Unuttun ise hatırlatayım sebebi Fethullah Gülen… Peki bir zamanlar bu kişi için Cumhurbaşkanı ve bazı AKP milletvekilleri ne demişti. Din adamlığını yere göğe sığdıramadıkları gibi ‘’ Gel özlettin bizi, artık hasretine dayanamıyoruz’’ demediler mi? Şimdi de günümüzde bazılarının ulema dediği İskilipli Atıf Hocadan bahsedeyim. Güya şapka devrimine karşı geldiği için idam edilmiş… Doğrusu İskilipli Atıf Hoca aşağıdaki sözleri üzerine yargılanıp idam edilmiştir.

"Mustafa Kemal ve Kuvvayı Milliye maskaraları Yunan askerlerinin önünden kaçıyor. Zavallı saf ve gafil halktan topladıkları askerlere 'siz burada onlarla savaşın, biz de arkalarını çevirelim' diyerek sıvışıyorlar. Yazık ki halkımız Talât, Enver, Cemal, Mustafa Kemal gibi beş on eşkıyanın vücudunu ortadan kaldırmak için gereken fedakarlığı yapmıyor. İngilizleri kızdırdınız, üzerimize Yunanlıları musallat ettiler. Şimdi usulca oturup yenilginin sonuçlarına katlanmak yerine Yunanlılarla harbe tutuşuyorlar. Bu eşkıyaları ve asileri en kısa zamanda bertaraf etmek hepimize farzdır.

Harp yıllarında sizleri cephe cephe sürükleyen ve din kardeşlerinizin suçsuz yere ölmelerine sebep olanlar arasında Mustafa Kemal, Ali Fuat, Bekir Sami gibi zalimler de vardı. Siz bu zalimlerin cinayetlerine daha ne kadar göz yumacaksınız? Elinize aldığınız bu fetva Allah'ın emridir, Padişah fermanıdır. Sizler bu katil canavarları daha fazla yaşatmamakla mükellef ve görevlisiniz. Bunların vücudlarını külliyen ortadan kaldırmak Müslümanlık için farz olmuştur."

Mehmet…. Asteğmen Kubilay’ın başını testere ile kesen Nahşibendi Derviş Mehmet ve arkadaşlarına da Allah dostları mı diyeceğiz. (Menemen olayı 23 Aralık 1930)

Sahi birde İmamı Azam Ebu Hanife’nin niçin öldürüldüğünü anlatayım. İmamı Azam Ebu Hanife çoğumuzun tabi olduğu mezhebin kurucusudur. Dönemin Abbasi Devletinin Halifesi İmamı Azam Ebu Hanife’ye himayesi altına girmeyi talep eder. Halifenin niyeti dinin emirlerinin dışına çıkmaktı. Bu nedenle de halka karşı İmamı Azam Ebu Hanife’yi kullanacaktı.. Kuran ve Peygamber yolundan çıkmayacağına yemin eden İmamı Azam Ebu Hanife zindana atılır ve sonunda zehirlenerek öldürülür.

Cennet’in annelerin ayakları altında olduğunu biliyorduk, lakin anahtarının AKP’lilerde olduğunu da son dönemlerde öğrendik. Yazık……….

Yağmur yüklü bulutlar gibi gelerek bizleri bereketiyle donatan Ramazan ayınız mübarek olsun. ..

BEREN………….

Facebook'ta Paylaş
1. Yorum: ibrahimcan_57 27 05 2019 17:27
değerli hemsehrilerim. yalanla dolanla calmayla sıçan bile olmazmış demem o ki çal çal bir yere kadar insanlar gözünü açtı yani her şey daha güzel olacak (i.s.t)


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut

Geleceği iyi okumak


Vatan Haini Olamaz


Hala Kış Uykusundan Uyanmayanlar Var…………


2024 Boyabat Yerel Seçim Sonuçları (31 Mart 2024)


Siyaset Kazanı Yerel Seçim 4- Mart 2024


2024 - 1445 Ramazan İmsakiyesi


Şafak Akça yazdı: Ayrıştırılan eğitim, farklılaştırılan gençler


Boyabat Gazetesi Berat Kandili Mesajı


Boyabat'ın 2023 yılı nüfusu belli oldu


Mutlu Yıllar


Hisar Tuğla Eleman Aranıyor İlanı


Burası Boyabat Göreceğiz!


Boyabat İYİ Parti İlçe Teşkilatı, Yeni Eğitim ve Öğretim Yılı Mesajı


AKP iktidarı, hangi ekonomik program hedefini tutturdu ki?


e-Seçim Sistemi


Türkiye'de, sosyal adalet gereği zamlar yapılıyor!


Vergi Bağlandı


Sallım Çorba


Bazı Haramlar -2


86 yıllık bir fotoğraf


Yılmaz Özdil şehit dedelerimizin dünyanın nerelerinde yattığını


Boyabat Ticaret ve Sanayi Odası Tanıtım Videosu


8-9 Şubat Boyabatta Kar Yağışından Görüntüler


5 bin - 30 bin TL'yi aşan faturaların GİB Portalından e-Arşiv olarak Düzenlenmesi


Müjde…. Hadi Hayırlı Olsun


Fevkaladenin Fevkinin de Fevkinde


Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Nisan ayı ziyaretci sayısı:

231497


Tasarım:DtGaNi