Yayın Tarihi:13 06 2019 17:15(3741)

Şefik Çakıcı Kendine Rakip mi görüyor?

Şefik Çakıcı’nın Boyabat Ticaret Odası Başkanı Orhan Çakır ile ne alıp veremediği var?

Nuh Tandoğan’ın Boyabat Ticaret Odası Başkanı olduğu dönemlerde her yıl düzenli olarak Ramazan ayında iftar çadırı düzenleniyordu. Mehmet Ermiş döneminde bu gelenek aksamadan sürdü. Zira o dönemlerde Nuh Tandoğan ile AKP Hükümeti arasında siyasi bir paslaşma vardı. Gerçekten o dönemlerde Nuh Tandoğan siyasi bir güç oluşturduğu gibi tuttuğunu koparan bir kişiydi. Devletin en üst kademesi ile bağlantı halindeydi.

Sonrası mı?

Nasıl olduysa ipler koptu. Onca yıldır kanka olan iki güç bir anda ayrışım gösterdi. Tabiri caiz ise Katot ve Anot gibi oldular. Bu tarafı bizi fazla ilgilendirmiyor. Kısa yoldan konumuza geçsek daha iyi olur diyorum. Taki bir yıl öncesine kadar muhalefetin elinde bulunan Boyabat Ticaret Odasına, Boyabat Belediyesi tarafından ambargo uygulandı. Bu nedenle son birkaç yıldır Boyabat Ticaret Odasına Ramazanlarda iftar çadırı kurdurmasına izin vermedi. Yani Ramazan ayında fakirin fukaranın rızkını kestiler. Bu hizmeti dahi siyasete alet ettiler. Bunun baş mimarıda Şefik Çakıcı’dır.

Peki nasıl oldu da bu sene iftar çadırı kuruldu?

Boyabat Ticaret Odası yeni yönetimi AKP hükümetine yakınlığı ile biliniyor. Hatta seçimlerde Şefik Çakıcı eski yönetimi devirmek için tüm gücünü ortaya koyduğuda aşikardır. Başarılıda oldu. Fakat bu başarının meyvasını yiyemedi. Zira son seçimlerde yeni yönetimden fazla destek alamadı.

Boyabat Ticaret Odası yeni yönetimi iftar çadırı konusunda kendilerine uygulanan ambargoyu bu sene delmek istiyordu. AKP Hükümetine yakın olmaları nedeniyle bu hizmete izin verildi. Ramazan ayı gelmeden Eski İnönü İlkokulu bahçesine iki çadır kuruldu. Önünede büyükçe Boyabat Ticaret Odası iftar çadırı diyerek pankart asıldı. Bir iki gün sonra bu pankart kaldırılarak yerine Boyabat Belediyesi iftar çadırı diyerek bir pankart asıldı. Yine bir iki gün sonra bu pankartta kaldırılarak yerine eski pankart yani Boyabat Ticaret Odası iftar çadırı pankartı asıldı.

Sebep…….

Boyabat esnafının yaptığı iftar etkinliğine Boyabat Belediyesinin sahiplenme isteğidir. Boyabat Belediyesinin bu etkinlikten kendine rant sağlamak isteğidir. Yani başka birinin emeğini çalmak. Zaten bunlar hep bunu yapmıyor mu? Mesela diğer hükümetler döneminde yapılan barajları vs…. biz yaptık demediler mi? Boyabat Belediyesinin yapmak istediği üzüm yemek değil, bağcıyı dövmektir. Bu itişip kakışma neticesinde hep kaybeden fakir fukara olmuştur. Yazık……….

Diğer sebebe gelince…….

Boyabat Ticaret Odasının başlatmış olduğu bu hizmeti kendine muhalif gördüğü içindir. Yani Boyabat Ticaret Odası Başkanı Orhan Çakır’ı kendine güçlü bir rakip olarak görmesidir. Bu nedenle de Orhan Çakır’ın yaptığı bu hizmetle sivrilmesini istememe arzusudur. Ama bu savaşın galibi Boyabat Ticaret Odası olmuştur. Ve birgün Şefik Çakıcı’nın korktuğu başına gelecek.

Dün bir bugün iki…….

Duyuyorum ki daha dün Şefik Çakıcı’ya oy verenler bugün elim kırıldaydı da oy vermeseydim diyormuş? Hayırdır hangi vaatleri alamadılar ki? Gerçi bugün böyle diyenler yarında koşarak oy verirler.

BEREN……

Facebook'ta Paylaş
13. Yorum: ibrahim tozlu 26 12 2019 19:24
ne bileyim gidip bir ekmek mi alsam bakkaldan acıktım

12. Yorum: badboysblue 15 06 2019 07:00
orhan çakıcı eğitim görmüş hukukçu biri ve başarılı bir iş ailesinden bunlardan çok daha iyi belediye başkanlığı yapacağı kesin ama küçük bir sorun var yada öğrenmek istiyoruz.orhan başkan acaba mikrosoft office ve vörd proğramlarını kullanabiliyormu acaba.malum mevcut belediye başkanımız bu mikrosoft office ve vörd konusunda bir duayen önceki seçimlerin birinde tanıtım bröşürüne bu office ve word bildiğini mütevazi bir uslupla psylaşmıştı.

11. Yorum: 4. yorumcuya 15 06 2019 03:20
şimdiki başkan ve vekilin boyabat yeni hastane binasında ne emekleri var?

10. Yorum: 4.yorumcu boyabadiye 15 06 2019 01:22
rte nin sivas mitinginde söylediği "bizden önce sivas'ta üniversite var mıydı? yok. bizimle beraber sivas’a üniversite geldi" demiş sivas'taki cumhuriyet üniversitesi türkiye'nin ilk üniversitelerinden biri. kuruluş tarihi olan 1974, kurumun logosunda da yer alıyor.

9. Yorum: 4.yorumcu boyabadi 15 06 2019 01:18
rte..."adıyama'nında havalimanı var mıydı? biz yaptık biz" dedi. ancak adıyaman havalimanı akp iktidara gelmeden 4 yıl önce hizmete girmişti.

8. Yorum: başgan 14 06 2019 23:25
şefik çakıcı kendi reklamı olmayan hiçbir icraata tahammül edemez.

7. Yorum: gönlübol 14 06 2019 17:21
geçin bu ayakları fitne çıkarmaya ayrımcılık yapmaya çalışmayın ticaret odasıyla belediye arasına nifak sokmayın ayıptır

6. Yorum: gökbörü 14 06 2019 16:46
iftar çadırı kurulması olayı beledıyede para olmadığından tıcaret odasına yuklemış ya da izin vermıştır.ee derenın suyu kurudu , boşunamı istanbul seçimi iptal edıldı , neyse rakıp meselesıne gelınce şefık bey bu partının kuruluşundan bu yana işin içinde artık çırak -kalfa oldu ustalık aşamasına geldi , tıcaret odası başkanı kardeşımız daha yolun başında hele bır durun bakalım vesselam !!!!!!!!!!!sezarın hakkı sezara !!!!!!!!

5. Yorum: misafir 14 06 2019 16:10
yazar hanım siz şefik başkanı eleştirin yorum yapın ama akp oy vermiş insanlara hakaret etmeyin onları aşağılamayın varsa başkanın hatasını vs yazın bizde bunları sayenizde öğrenelim. anlamanız için yazıyorum akp ye oy vermiş insanlara dil uzatmayın sadece yazarlığınızı yapın.

4. Yorum: boyabadi 14 06 2019 15:42
zaten bunlar hep bunu yapmıyor mu? mesela diğer hükümetler döneminde yapılan barajları vs…. biz yaptık demediler mi?

lütfen isim verir misiniz? hangi barajları yapmadılar da yaptık dediler

3. Yorum: kumluklu niyazi 14 06 2019 15:36
yazara teşkürler. güzel bir yorum yazısı olmuş doğrusu dostlar.

2. Yorum: yeniçeri 14 06 2019 15:19
orhan çakır adamdır. belediye başkanı da olur. milltvekilide yakışır

1. Yorum: aktivasyon 14 06 2019 15:18
orhan çakır çok kaliteli kültürlü avukat işadamı en önemlisi karakterli bir kişilik. kıyas yapmanız hoş değil boyabat gazetesi.


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut

Siyaset Kazanı Yerel Seçim 4- Mart 2024


31 Mart Gecesi Mutlu Sona Kim Ulaşacak?


Yabancıların Gözüyle


2024 - 1445 Ramazan İmsakiyesi


Şafak Akça yazdı: Ayrıştırılan eğitim, farklılaştırılan gençler


Boyabat Gazetesi Berat Kandili Mesajı


Boyabat'ın 2023 yılı nüfusu belli oldu


Mutlu Yıllar


2023 Yılı Sinop Cumhurbaşkanlığı Sonuçları (14-28 Mayıs 2023)


Nasıl bir belediye isteniyor?


Hisar Tuğla Eleman Aranıyor İlanı


Burası Boyabat Göreceğiz!


Boyabat İYİ Parti İlçe Teşkilatı, Yeni Eğitim ve Öğretim Yılı Mesajı


AKP iktidarı, hangi ekonomik program hedefini tutturdu ki?


e-Seçim Sistemi


Türkiye'de, sosyal adalet gereği zamlar yapılıyor!


Vergi Bağlandı


Sallım Çorba


Bazı Haramlar -2


86 yıllık bir fotoğraf


Yılmaz Özdil şehit dedelerimizin dünyanın nerelerinde yattığını


Boyabat Ticaret ve Sanayi Odası Tanıtım Videosu


8-9 Şubat Boyabatta Kar Yağışından Görüntüler


5 bin - 30 bin TL'yi aşan faturaların GİB Portalından e-Arşiv olarak Düzenlenmesi


Müjde…. Hadi Hayırlı Olsun


Fevkaladenin Fevkinin de Fevkinde


Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mart ayı ziyaretci sayısı:

328679


Tasarım:DtGaNi