Yayın Tarihi:20 07 2020 22:52(26518)

İngiltere’de maske kullanımı

Ertuğrul Mehmed
emehmed@gmail.com

Avrupa’da koronavirüsten en çok etkilenen ülkelerden biri olan İngiltere 15 Haziran’dan itibaren vatandaşların toplu taşıma araçlarına yüz maskesiz binmesini yasaklamıştı.

Hükümetin geçtiğimiz hafta aldığı yeni bir kararla da vatandaşlar 24 Temmuz’dan itibaren AVM’lere maskesiz giremeyecek. Bu kurala uymayanlara 100 sterlin para cezası kesilebilecek.

Hükümet sözcüsü, bu yeni kararla ilgili, 'Kapalı alanlarda yüz maskesi takmanın bireylerin ve etrafındaki kişilerin koronavirüsten korunmasına yardımcı olduğuna dair artan kanıtlar var.” açıklamasında bulundu.

Avrupa şehirlerini yönetenler vatandaşların yeni uygulamalar hakkında bilgilendirilmesine çok önem veriyor.

Toplu taşıma araçlarında kontrollü yeni sosyal hayata dair belirlenen kurallar bilgilendirme ekranlarında yayınlanmış, web sitelerinin duyuru sayfalarında ilan edilmiş, panolara afişler bolca asılmıştı.

Mağazalarda müşterilerin maske takmasının dışında belirlenmiş yeni kurallar henüz netlik kazanmadı. Bunların neler olduğuyla ilgili yeni bilgiler tahminimce önümüzdeki günlerde kamuoyuyla paylaşılacaktır.

Toplu taşıma araçlarında sosyal mesafeli maskeli yolculuk sağlık tedbirleri açısından ortamı paylaşan insanlara güven veriyor. Mağazalarda da aynısı olacak kesin. Alışveriş yapan insanlarda güven duygusu biraz daha artacaktır.

İngiltere’de mağazalarda zorunlu hale getirilen yüz maskesi protesto gösterilerine neden oldu. Londra’da bulunan Hyde Park'ta toplanan yaklaşık 100 kişi alınan bu kararı protesto etti. Gösteriye katılanlar, ağızlarını açığa çıkaran makasla kesilmiş maskeler kullandı, “Maskelenmeyeceğim, test edilmeyeceğim, takip edilmeyeceğim, zehirlenmeyeceğim” yazılı dövizler taşıdı.

Öte yandan, Batı Afrika ülkelerinden Nijerya'da, yeni tip koronavirüse (Covid-19) karşı maske kullanmayanlar gözaltına alınıp tutuklanacakmış. Dünyada böylesine radikal kararlar alan ülkeler de var.

36 eyalet ve 1 başkent bulunan Nijerya'nın Ekiti kentinde alınan kararın diğer eyaletlere de emsal teşkil etmesi bekleniyormuş.

Nijerya'da şimdiye kadar 36 bin 107 Covid-19 vakası görülürken Dışişleri Bakanı Geoffrey Onyeama'da da Covid-19 tespit edilmişti.

Yerel medyada çıkan bu habere göre, ülkenin güneybatı kesiminde bulunan Ekiti Eyaleti Başsavcısı ve Adalet Komiseri Wale Fapounda, maske takmayı reddedenlerin tutuklanacağını açıklamış.

Yeni kararların uygulanması için seyyar mahkemelerin kurulacağını kaydeden Fapounda, "Alınan önlemlere karşı toplumda bir kayıtsızlık gözleniyor. Halka açık yerlerde maske kullanımı ve sosyal mesafe kuralı ihlal ediliyor." demiş. Karar bugünden itibaren yürürlüğe konulacakmış.

Koronavirüsü hafife alınacak bir hastalık değil maalesef. Tedbir elden bırakılmamalı. Eğitimli uzmanlardan oluşan kocaman bir sağlık ordusu, ikinci bir Covid-19 salgını dalgasını önlemek için gayretle çalışıyor.

Hem onların işini kolaylaştırmak, hem de kendimizi enfeksiyonlardan korumak, Hükümet yetkililerinin aldığı kararlara uymaktan geçiyor.

Facebook'ta Paylaş

Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut

Bu Kez Algı Değil Hakikat Kazanacak Gibi……


Siyaset Kazanı Yerel Seçim 2 - Mart 2024


Yabancıların Gözüyle


2024 - 1445 Ramazan İmsakiyesi


Şafak Akça yazdı: Ayrıştırılan eğitim, farklılaştırılan gençler


Boyabat Gazetesi Berat Kandili Mesajı


Boyabat'ın 2023 yılı nüfusu belli oldu


Mutlu Yıllar


2023 Yılı Sinop Cumhurbaşkanlığı Sonuçları (14-28 Mayıs 2023)


Nasıl bir belediye isteniyor?


Hisar Tuğla Eleman Aranıyor İlanı


Burası Boyabat Göreceğiz!


Boyabat İYİ Parti İlçe Teşkilatı, Yeni Eğitim ve Öğretim Yılı Mesajı


AKP iktidarı, hangi ekonomik program hedefini tutturdu ki?


e-Seçim Sistemi


Türkiye'de, sosyal adalet gereği zamlar yapılıyor!


Vergi Bağlandı


Sallım Çorba


Bazı Haramlar -2


86 yıllık bir fotoğraf


Yılmaz Özdil şehit dedelerimizin dünyanın nerelerinde yattığını


Boyabat Ticaret ve Sanayi Odası Tanıtım Videosu


8-9 Şubat Boyabatta Kar Yağışından Görüntüler


5 bin - 30 bin TL'yi aşan faturaların GİB Portalından e-Arşiv olarak Düzenlenmesi


Müjde…. Hadi Hayırlı Olsun


Fevkaladenin Fevkinin de Fevkinde


Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mart ayı ziyaretci sayısı:

218981


Tasarım:DtGaNi