Yayın Tarihi:09 10 2020 21:10(2342)

Karadeniz'de NAVTEX Mesajı Yayınlandı

Rusya'dan tedarik edilen S-400 hava savunma sistemlerini denemeye hazırlanan Türkiye Karadeniz atışları kapsamında Navtex mesajı yayınladı.

Türkiye, ABD ile ilişkilerin gerilmesine neden olan Rus yapımı S-400 hava savunma sistemleri birkaç gün önce Sinop’a getirilirken görüntülenmişti.

Türkiye, Rusya'dan aldığı S-400 hava savunma sistemlerini denemek için harekete geçti. S-400 hava savunma sistemlerinin atış eğitimi için Karadeniz'de Navtex ilan edildi. Navtex süresi 13-16 Ekim olarak belirlendi.

SİNOP'A GÖNDERİLİRKEN GÖRÜNTÜLENMİŞTİ

Sinop havalimanı iniş kalkış trafiğine 6 Ekim'den 16 Ekim'e kadar kapatıldı.

Öncelik derecesi "Çok Acele" olan atış testi, Sinop'ta yapılacak.

Sinop'a sevk edilirken görüntülenen S-400 bileşenleri arasında, komuta kontrol aracı ile birlikte füze fırlatma aracı, radar bileşenleri ve füze taşıyıcı hançerler yer alıyordu.

S400’lerin alımı başta ABD ve AB ülkelerinin tepkisini çekerken Ankara-Washington hattında tansiyon yükselmiş ve ABD, Türkiye'yi F-35 savaş jeti programından çıkarmıştı. Fakat ABD, Türkiye'nin 202'ye kadar F-35 parçası üretmeye devam edeceğini de duyurmuştu. ABD o dönemde Türkiye'nin Rus yapımı S-400'leri kurması durumunda yaptırım uygulanabileceğini de dile

YAPILACAK TESTLERDEN AMERİKA RAHATSIZ OLDU

Türkiye'nin S-400'leri test atışları için Sinop'a göndermesinden rahatsız olan ABD'den bir açıklama geldi. ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Ankara'nın S-400'ün kullanıma geçirilmesi konusunda çaba göstermeye devam ettiğine dair gelen bilgilerden dolayı da derin endişe duyuyoruz" ifadeleri kullanıldı.

ABD, Türkiye'nin S-400'ü denemesinden endişeli olduğunu açıkladı. Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Türkiye'nin Rusya'dan satın aldığı S-400 füze savunma sistemlerini test edebileceği açıklamasından dolayı son derece endişe duydukları belirtildi.

Kaynak: Gerzenin Sesi

Facebook'ta Paylaş
2. Yorum: boyabatlı kağzım 11 10 2020 23:23
s 400 ler denenmelidir dostlar. bakalım s 400 ler istenilen bir performansta çalışıyormu çalışmıyormu ? bunun bilinmesi lazım doğrusu.

1. Yorum: kızgın 09 10 2020 22:38
çatlasınlar cehennemin dibine gitsinler.


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Nisan ayı ziyaretci sayısı:

387789


Tasarım:DtGaNi