Yayın Tarihi:04 08 2022 20:54(951)

Sinop’ta 1 haftada 309 ishal vakası

Sinop İl Sağlık Müdür Vekili Uzm. Dr. Yalçın Atlı, Sinop’ta son bir haftada Atatürk Devlet Hastanesi acil servislerine ishal, karın ağrısı, bulantı ve kusma şikayetleri ile 309 başvuru yapıldığını söyledi.

Başvurularla ilgili açıklamada bulunan Sinop İl Sağlık Müdür Vekili Uzm. Dr. Yalçın Atlı, Sinop  genelinde mahalle ve köylerde vakaların dağılımına bakıldığında bir odaklanma bulunmadığını belirtti.

Vakalarımızın yaş grafiklerine bakıldığında 0-4 yaş, 65 yaş üstü Akut Gastro-enterit vakalarının toplam vakaların yüzde 20.3'ünü oluşturduğunu hatırlatan Atlı sözlerini şöyle sürdürdü; “5-12 yaş arasındaki çocuklarda tüm vakalar içerisinde % 20'lik kısmını oluşturmaktadır.

Vakaların arttığı dönemlerde akut gastro-enterit tanısına bağlı hastaneye yatış olmamış hastalar reçete edilerek, acil servisde müşahade ve tedavi edilerek taburcu edilmiştir. Vaka sayılarının geçen senenin aynı dönemi ile uyumlu olduğu görülmüştür.

VAKALARIN YÜKSELME NEDENİ

İlimizde zaman zaman kritik sınır aşılmadan, vaka sayılarındaki bir miktar yükselmenin nedeni Turizm ve Bayram ziyaretlerine bağlı dönemsel nüfus artışı, yüzme sularındaki dönem dönem oluşabilen kirlilik ve aynı dönemde artışa geçen covid vakalarının acil servise akut gastroenterit ile benzer şikayet ile başvurmasıdır”.

Kaynak: Vitrin haber

Facebook'ta Paylaş
4. Yorum: gökbörü 07 08 2022 04:54
lafta turizm şehri daha lagam denize akıyo bunu çözemeyen chp beledıyesı vs millet hasta oluyo tabı olur lagam hemen kıyı şeridine dokuluyo ileri atacak sistem yok çunku

3. Yorum: gökbörü 07 08 2022 04:49
arkadaş her sene aynı hikaye sebep belli lagam denize karışıyor ve sorun yıllardır çözulmedı kolıbasılı var çocuklar hasta oluyo aklı olan iç denizde denize girmez olay bu.

2. Yorum: yenimahalle 05 08 2022 15:00
sabah 8 de,mahalleye pis bir duman kokusu çöktü,sayın yetkililer allah rızası için boyabat çöplüğünü ya kaldırın yada yakmasınlar.

1. Yorum: halk 05 08 2022 10:44
boyabatta gece cam açamıyoruz özellikle yeni mahalle ve camikebir,sebebi,çöpten gelen yanık pis duman kokusu,bu problem neden göz ardı ediliyor acaba.insan sağlığı neden bu kadar hafife alınıyor.


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

19233


Tasarım:DtGaNi