Yayın Tarihi:09 08 2022 21:04(927)

Devlet hastanesinde AKP'ye yakın sendika kayyumu

İYİ Parti Sinop İl Başkanı Yılmaz Şanlan "Sinop Devlet hastanesinde insanların can güvenliği yoktur" paylaşımı dikkat çekti. Yılmaz Şanlan AKP'ye yakın sendika kayyumuna isyan etti.

Sinop Devlet hastanesinde yaşanan sorunlara isyan eden İYİ Parti Sinop İl Başkanı Yılmaz Şanlan "Hastanede kimin eli kimin cebinde belli değil" dedi.

"Vatandaş feryat ediyor, insanlar mağdur oluyor" diyerek yöneticilere seslenen Şanlan'ın kamuoyunu bilgilendirmek için sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım şöyle;

"Hastane ile ilgili çeşitli konularda defalarca yazı yazdık, problemleri dile getirdik. Lakin hiç bir düzelme, hiç bir çözüm ne yazık ki olmadı. Buradan hemşehrilerimiz adına tekrar uyarıyorum, hem hastane yöneticilerini hem de oraya onları müdür başhekim atayanları Sn. Nazım Maviş Bey, Sn. Uğur Giresun Bey hastanedeki rezillikleri hiç mi duymuyorsunuz? Vatandaş feryat ediyor, insanlar mağdur oluyor. Sizin kulağınıza gelmiyor mu? Yoksa siz mi bu duruma müsade ediyorsunuz, göz mü yumuyorsunuz?

Hastanede kimin eli kimin cebinde belli değil. Hastaneyi başhekim ve müdürler mi yönetiyor, yoksa sendika temsilciniz Ramazan Açıkgöz ve partiden giden şirket elemanlarımı yönetiyor? Her taşın altından bu beyefendi çıkıyor. Bütün sorunların odak noktasında Ramazan Bey var. Bu durumun sebebi nedir. Bu adamın özelliği ne ki bütün sağlıkçıları ve hastane personelini arkasında saf tutturmaya çalışıyorsunuz. Hastane imamı olarak mı atadınız kendisini? Bu kadar tölarans bu kadar serbestlik neyin nesi. Bu arkadaş devlet memuru değil mi, yoksa hastane Ramazan Açıkgöz beyin çiftliğimi, şahsi şirketi mi?

Sinop Devlet hastanesinde insanların can güvenliği yoktur. 3 yıllık yeni bina olmasına rağmen, geçenlerde asansör düştü içinde bir beyefendi yaralandı. Akabinde bir hanımefendinin üzerine asansör çevresindeki mermerler düştü şans eseri ve hanımefendinin refleksi ile ufak tefek yaralanmalar ile atlatıldı. Daha önce pis su giderleri patladı hastaneyi pislik bastı. Kronik hale gelen asansör arızaları zaten dillere destan. Birde eski hastene giriş yolu üzerinde istinat duvarının yatmasından dolayı yol ortasına güçlendirme amaçlı diktiğiniz ucube görünümlü  destek koluda hastanenin nazarlığı sanki.

İnsanlar kullanışsız olan dar merdivenlerde nefes nefese kalmakta. Bu şekilde imalat hataları ile dolu bir binayı, kim teslim aldı?  Neyin karşılığında göz yumuldu. Devleti zarara uğratan bu sorumlular hakkında ne zaman soruşturma açılacak.

Ayrıca hemşehrilerimiz randevu alamadığı için acil serviste yığılmalar oluyor. Acil doktorları yetiştiremiyor.

"Akçeli işler olunca koştura çözüyorsunuz"

Sn. Uğur Giresun ve Sn. Nazım Maviş Beye sesleniyorum. Akçeli işler olunca mesela yurt satışı, mesela ada otelin polis gücü derneği adı altında teşkilat mensuplarınıza peşkeş çekilmesi gibi işler olunca kimsenin haberi olmadan koştura koştura çözüyorsunuz. İnsanların sağlığı söz konusu, hiç mi umrunuzda değil?

Ramazan Bey ve Esra Hanım hastaneyi yönetecekse oraya ne diye müdür başhekim atıyorsunuz. Onlar şirket elemanları ile her işi hallediyor nasıl olsa. Doktorları tehdit de ediyorlar, parmakta sallıyorlar. Doktora, başhekime filan ne gerek varki. İşlerine gelene yol veriyorlar, işlerine geleni başhekim, müdür, başhemşire yapıyorlar. İşlerine gelmeyini  ise tehdit ediyorlar, mobing uyguluyorlar. Liyakate, işin ehli olmaya ne gerek varki.

"Hastane sendikacının parmağında oyuncak oldu"

Hastane ve hastalarımız iki tane kendini bilmez sendikacının parmağında oyuncak oldu.  Burdan sesleniyorum. Hastanede ki sorunlar çözülene kadar,  hemşehrilerimiz hastaneden memnun ayrılana kadar, hastane de herkes işini layıkıyla yapana kadar, hastaneyi babalarının çiftliği gibi kullanan bu iki sendikacının ve avanelerininin aklı başına getirilene kadar her gün hastane ve sorumluları hakkında hem ulusal basın üzerinden hem de yerel basın üzerinden kamuoyunu bilgilendireceğim.

İlimizin mülki amiri olan Sn. Valimize de sesleniyorum. Milletimiz mağdur. Sağlığı tehdit altında, devletin şevkatini, çözüm kabiliyetini ve kurumların liyakatle buluşmasını, yanlış yapan memurlarada yaptırım ve caydırıcı gücünü göstermesini de ısrarla görmek istediğimizi iletiyoruz.

Umarım Sn. Uğur Giresun ve Sn. Nazım Maviş Bey de konuyla ilgilenir, hassasiyetimizi anlarlar...

Yılmaz Şanlan İYİ Parti Sinop İl Başkanı"

Kaynak: Yeniçağ

Facebook'ta Paylaş
6. Yorum: vatandaş 12 08 2022 04:31
5 sene öncede boyabat hastanesinde yönetimi değiştirmek için dönen fırıldaklıkları herkes biliyor. onlardan bazılarına kalmadi bu saltanat. diğerlerinide görürüz inşallah. herkez ektiğini biçer birgün.

5. Yorum: kuşcu 10 08 2022 22:44
gurbet kuşu birde yazabilsen neler anlatacaksında işte bu konuda şanssızsın he suç duyurusu dedin burdada cahilsin davulda tokmakta aynı elde yapacak yok sonuca gelirsek ezici çoğunlukla gelen bir iktidar adayı var bunu dile getirsin suçlu cezasını çekecek merak etmeyin geliyor gelmekte olan

4. Yorum: gurbet kuşu 10 08 2022 17:04
sayın başkan sinop halkı için bunlar güzel şeyler acaba sinop belediyesi
ile ilgili olumsuz şeyler duyuyoruz gurbette acaba onlarla ilgilide
halkı aydınlatsanız daha iyi olur bakıyoruz habire hastane ile ilgili
olumsuzluklar gündemde eğer somut birşeyler varsa savcılığı suç duyurusunda
bulunan hukuk gerekeni yapsın buna benzer başka herhangi kurumda da varsa
böyle uygulamalar suç duyurusunda bulunun yok bizim işimiz iktidar ı
tenkit etmek için kamuoyunu meşkül etmekse o nadas diyeceğim yoktur
selam ve saygılarımla sayın başkan yolun açık olsun

3. Yorum: boyabatlı 10 08 2022 02:21
başkanım bizleride işten atarız çıkışınızı veririz diye zorla sendika deyiştirdiler baskı yaparak araştırın bakın orman işçileride zorla deyiştırdi allahından bulsunlar

2. Yorum: evet 09 08 2022 22:25
sayın şanlan kocaman yüreğinizle dik duruşunuzu tebrik ediyorum bugün bu yozlaşmış düzendeki kendini bilmezler sesinizi duymazdan gelebilir bizce malum nedenlerden hanımağalık yapılabilir bunları bir kenara not edin devran döndüğünde hiçbir suç cezasız kalmasın iyilik dolu günlerde buluşmak dileğiyle saygılar

1. Yorum: okur 09 08 2022 21:15
sayın başkan iddialarınızın tamamını neden somutlaştırmadınız bizde öğrenseydik


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Nisan ayı ziyaretci sayısı:

338257


Tasarım:DtGaNi