Yayın Tarihi:16 08 2022 22:17(878)

İYİ Parti İl Başkanı Yılmaz Şanlan Muhtarlar İle Bir Araya Geldi

İYİ Parti İl Başkanı Yılmaz Şanlan, 15 Ağustos 2022 Pazartesi günü Boyabat köy ve merkez mahalle muhtarları ile bir araya gelerek, muhtarların sorunları dinledi ve seçim sonrası iktidara gelince yapılacakları anlattı.

Toplantı sonrası bir açıklama yapan İYİ Parti İl Başkanı Yılmaz Şanlan; "Bugün Boyabat İlçe Başkanlığımızın organizasyonu ile Boyabat İlçemizde Muhtarlarımız ile öğlen yemeğinde buluştuk. Muhtarlarımız köylerimizde ki sulama kanalllarının tamamlanmadığını, orman köylerimizde yakacak odunun köylülerimize çok fahiş fiyattan satıldığını, bu konuda Orman Bölge müdürlüğüne durumu defalarca iletmelerine rağmen hiç bir çözüm olmadığını belirttiler. ÇKS konusundaki yaşanan aksaklıklardan kaynaklı çiftçilerimizin zor durumda kaldığı bu konuda muhtar ve köy ihtiyar heyetinin beyanının esas alınması gerektiğini dile getirdiler. Irmak boyundaki köylerimiz de sel baskınlarından dolayı oluşan mağduriyetlerinin hala giderilmediğini, ırmağın yatağının genişletilerek ıslahının ve koruma duvarlarının bir an önce yapılması gerektiğini dile getirdiler. Ayrıca bazı köylerimizde hala içme suyu probleminin olduğunu, defalarca söz verilmesine rağmen hiç bir çözüm olmadığından bahsettiler.

Reçberlik yapan köylülerimizin sulama için çok yüksek faturalar ödediğini, ödemelerin de hasat sonunda tahsil edilmesi gerektiğini belirttiler. Ayrıca mazot, gübre ve artan giderler yüzünden zor durumda olduklarını ve her geçen gün üretim yapan Türk çiftçisinin azaldığını en azından mevcutların korunması ve desteklenmesi gerektiğinden bahsettiler.

Merkez mahallelerimiz de ise çorak deresinin ıslahının tamamlanmadığı ve olası sellerde can ve mal kaybının yaşanacağı ve doğolgaz çalışmalarından dolayı ise şehir merkezinde bazı noktalarda logarların tıkandığı ve su taşkınlarına sebep olduğunu bir an önce çözüm amaçlı çalışmaların yapılması gerektiğini muhtarlarımız belirtiler.

Bizlerde her konunun hassasiyet ile takipçisi olacağız. Yetkililere seslerini duyuracağız.

Sorunların bir an önce çözülmesi içinde her türlü mücadeleyi vereceğiz. Eğer mevcut iktidar seçime kadar çözümler üretmezse iktidara geldiğimizde İYİ Parti teşkilatları olarak hemşehrilerimizin dertlerini hızlıca biz çözeceğiz.

Değerli muhtarlarımız ile bir araya gelmemizi sağlayan başta İlçe Başkanım Mithat Mor bey olmak üzere emeği geçen teşkilat mensubu arkadaşlarıma ayrı ayrı teşekkür ediyorum." dedi.

Facebook'ta Paylaş

Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

18985


Tasarım:DtGaNi