Yayın Tarihi:13 09 2022 21:24(677)

Kraliçe’nin sevimli corgileri

İngiltere'nin en uzun süre tahtta kalan hükümdarı Kraliçe II. Elizabeth hayatını kaybetti. Kraliçe 96 yaşındaydı. Yerine 73 yaşındaki oğlu Kral III. Charles tahta geçti.

Neredeyse bir çağa damgasını vuran Kraliçe, 70 yıllık saltanatının 15. başbakanı Liz Truss'ın atanmasıyla alakalı anayasal görevini ifa ettikten iki gün sonra Balmoral'da hayata veda etti.

Kraliçe, rahatsızlığı sebebiyle İskoçya'nın Balmoral kentinde bulunuyordu. Liz Truss'u da Başbakanlığını onaylamak ve yeni hükümeti kurma görevini vermek için 6 Eylül'de davet etmişti.

Kraliçe’nin 8 Eylül perşembe günü saat 16.30'da öldüğünü ulusa sesleniş konuşmasıyla halka duyuran Başbakan Liz Truss, sözlerini “Tanrı Kralı korusun” diyerek tamamladı.

Ulu bir çınara benzetilen II. Elizabeth’in ölümü yediden yetmişe ülkesindeki milyonlarca kişiyi üzdü. Büyük çoğunluğu tahtta ondan başka birini görmemişti bile.

Ölüm haberini alan İngiliz vatandaşları kalabalıklar halinde kraliyet konutunun bulunduğu yere doğru hareket etti. Kraliçeye saygı ve sevgilerini ifade etmek için konutun önünde toplananların çoğu gözyaşlarını tutamadı.

Binlerce kişinin akın ettiği yerlerin başında başkent Londra’daki Buckingham Sarayı, Berkshire’daki Windsor Şatosu, hayatını kaybettiği İskoçya’daki Balmoral Şatosu geliyor.

Cuma günü başlayan resmi yas 10 gün sürecek.

25 yaşında tahta geçen II. Elizabeth'in, sakin, kararlı, dindar, sarsılmaz bir inanca sahip iyi bir Hristiyan olduğu; üç çocuğunun boşanmalarına ve Galler Prensesi Diana'nın Paris'te elim bir araba kazasında ölümünün yol açtığı acıya dayandığı bilgisi İngiliz medyasında yer aldı, övgüyle bahsedildi.

Kraliçe II. Elizabeth’in ayırt edici özellikleri arasında hayvanların önemli bir yeri var. Özellikle köpeklere ve atlara olan sevgisi ve düşkünlüğü herkesçe biliniyor. Fırsat buldukça ata binen Kraliçe’nin, çok sevdiği köpeklerle çekilmiş fotoğrafların gazetelerde bolca yayımlandığı hiçbir zaman gözlerden kaçmadı.

Küçüklüğünden beri corgilere (Kraliçenin sahip olduğu köpek cinsi) düşkün olan II. Elizabeth, 1952'de İngiliz Birleşik Krallığı’nın Kraliçesi olduğu zamandan 2022'deki ölümüne kadar 30'dan fazla corgiye sahipti.

Anlatıldığına göre corgiler, Buckingham Sarayı'nda ayrıcalıklı bir yaşam sürmüş. Her birinin kendi hasır sepeti varmış. Etli, soslu yemekler ayrı ayrı kaplar içesinde servis edilirmiş. Kutlamalar ve ödüller için ekstra bisküviler dağıtılırmış. Öldüklerinde de özel olarak ayrılmış bir arazideki mezarlığa gömüldükleri, hatta mezar taşları yazdırıldığı anlatılır.

Corgiler sadece İngiltere’de değil tüm dünyada bilinir ve Kraliçe ile yakından ilişkilidir. Kraliçe'nin corgilere tutkusu, babası Kral George VI'nın köpeği Dookie'ye yakın alaka gösterdiği çocukluğuna kadar uzar gider.

Ölümünden sonra çok sevdiği corgilere ne olacağı merak konusu oldu. İngiliz haber sitelerinden öğrendiğimize göre corgilerin bakımını ortanca oğlu Prens Andrew ve eski eşi Sarah üstlenmiş.

Kraliçe'nin, vefat ettiğinde ikisi Pembroke Welsh corgis, Muick ve Sandy olmak üzere dört köpeği olduğu söyleniyor.

Taziye

Gerze’nin Sesi gazetesi kurucusu Fatih Uysal’ın, geçirdiği kalp krizi sonucu vefat ettiğine dair üzücü bir haber aldım. Yerel basınımızda önemli bir yeri olan değerli emektar gazetecimize Cenab-ı Allah’tan rahmet ve mağfiret, kederli ailesine, yakınlarına ve basın camiamıza başsağlığı ve sabır diliyorum.

Facebook'ta Paylaş

Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

43279


Tasarım:DtGaNi