Yayın Tarihi:26 11 2022 12:17(903)Değişiklik:28 11 2022 11:35

Mithat Mor; "Ya TÜİK'in hesabı ya da iktidarın hesabı hatalı!"

2023 yılında ceza, harç ve bazı vergilerdeki artışı belirleyen yeniden değerleme oranının yüzde 122,93 olarak belirlendiğine işaret eden İYİ Parti İlçe Başkanı Mithat Mor; “TÜİK, enflasyona yüzde 85 diyor. Arada büyük bir çelişki var. Ya TÜİK'in hesabı ya da iktidarın hesabı hatalı!” dedi.

Açıklanan enflasyon oranlarıyla, ceza, harç ve bazı vergiler için belirlenen yeniden değerleme oranı arasında yaklaşık yüzde 40’lık bir uçurum olduğuna dikkat çeken İYİ Parti İlçe Başkanı Mithat Mor şunları kaydetti:

“24 Kasım 2022 tarihinde Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği Resmi Gazete’de yayınlandı. Bu tebliğe göre, vergi, ceza, harç, tarife ve benzeri kalemlere ilişkin maktu tutarlardaki yıllık artışlarda kullanılan ‘yeniden değerleme oranı’ yılbaşından geçerli olmak üzere yüzde 122,93 olarak belirlendi. Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) yayınladığı son verilere göre ise yıllık enflasyon yüzde 85,51. Arada büyük bir çelişki var. Ya TÜİK'in hesabı ya da iktidarın hesabı hatalı.”

İYİ Parti İlçe Başkanı Mithat Mor ayrıca, iktidarın, uzunca bir süredir kağıt üzerinde enflasyonu düşük göstererek, memur, işçi ve dar gelirli yurttaşların hakkını yediğini belirtti.

İYİ Parti İlçe Başkanı Mithat Mor, yaklaşan seçim öncesi iktidarın, vatandaşa sevimli görünebilmek amacıyla yüzde 122,93 olarak belirlenen ‘yeniden değerleme oranı’nın önümüzdeki günlerde yüzde 50 oranında indirileceğini de söyledi.

Facebook'ta Paylaş

Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

15665


Tasarım:DtGaNi