Yayın Tarihi:06 12 2022 12:36(1119)

Su Şebekesinde Bulunan Asbestli Borular Değişecekmiş!

Geçtiğimiz günlerde çok kıymetli ağabeyim Ahmet Zeytünlü ile yolda karşılaşınca bana; "Hakkı, Boyabat'ın şehir içinde bulunan içme suyu tesisatında kanserojen asbestli boru kullanılmıştı, bu borular hala kullanılıyor, bu konu insan sağlığı için çok önemli bunu bir araştırıver." demişti.

Bu isteği bizde çok önemli görerek 8 Eylül 2022 tarihinde Cimer yolunu kullanarak; "Boyabat Belediyesi tarafından yaklaşık 25-30 yıl önce içme suyu şebekesi yenilenmiş ve kanserojen asbestli borular kullanılmıştı. Geçen süreç içinde kanserojen asbestli borular ile ilgili hiç bir çalışma yapılmamış ve Boyabat halkı kanserojen madde olan asbestli su borularından geçen suları günümüze değin kullanmıştır. Şehrimizde kanser hastalığına yakalananların nedeni arasında bu kanserojen asbestli su borularının etkisi yadsınamaz. Boyabat'ta yaşayanları olumsuz yönde etkileyen bu kanserojen asbestli su borularının değişmesi gerekmektedir. Bu konuda bir çalışma var mıdır? Yoksa Boyabat halkı kanserojen asbestli su borularından geçen suyu kullanmaya devam edecek midir? Konu ile ilgili bilgi edinmek istiyorum." sorusunu yöneltmiştik.

Sorumuza 31 Ekim 2022 tarihinde Boyabat Belediyesi tarafından Cimer yoluyla cevap verildi. Verilen cevapta; "Belediyemiz su şebekesi toplam uzunluğu yaklaşık 170 km civarında olup, bahsedilen asbest boru uzunluğu 12 km'dir. Konu ile ilgili müdürlüğümüz bünyesinde çalışmalar yapılmış, Samsun İller Bankası Bölge Müdürlüğü ile istişareler sonucunda Boyabat'ın tüm şehir şebekesinin yenilenebilmesi için projeleri hazırlanmıştır. Hazırlanan projeler en kısa zamanda uygulanarak asbestli borulardan proje belirtilen HDPE borulara geçiş sağlanacaktır." denildi.

Boyabat kamuoyunun bilgisine.

Facebook'ta Paylaş
1. Yorum: martados 06 12 2022 14:42
halk adına bizde ilginizden dolayı size teşekkür ederiz, şu çevre yolu ve 4yola siyalizasyon konusundada bir haber yapsanız rica etsek...


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

82718


Tasarım:DtGaNi