Yayın Tarihi:30 01 2016 23:50(60482)

Mutlu il Sinop’un mutsuz ilçesi Boyabat

Sinop’un en büyük ilçesi Boyabat da değişim yaşadı.. Bu da bence normal.. Asıl anormal olan Boyabat’ın bu değişimi nasıl yaşadığı.. Teknoloji ile değişim yaşasın. Eğitimi ile değişim yaşasın.. Spor faaliyetleri ve sanatsal faaliyetlerle değişim yaşasın.. Bunlar Boyabatlıyı belirli seviyelere getirir..

Fakat pavyon kültürü ile değişim yaşarsa işte orada bir sorun var demektir..

Metropol şehir İstanbul’da bile pavyon ve içkili yerlerin sayısı gittikçe azalırken, Boyabat’ta sayının artması anlaşılır gibi değil..

Boyabatlı hemşehrim dert yanıyor: “Gece olunca dışarısı sarhoş kaynıyor, başımızın belaya girmesinden korkuyoruz.”.Aileleri ile gece dolaşmaktan çekindiklerini belirtiyorlar..

Düşündürücü olan bunların açılması değil izni kimin verdiği.. Düşündürücü olan bu.  Hiç olmazsa şehir dışına çıkartın da hemşehrilerim aileleri ile rahat rahat dolaşsın kentte..

Sevgili Başkan Şefik Çakıcı’ya ve Boyabat’ı yönetenlere sesleniyorum.. O pavyonlara veya içkili yerlere şehrin içine nasıl ruhsat verildi ve verilmeye devam ediyor?

“Ben vermedim” diyerek kurtulamazsınız. Sizden önceki başkan da AK Partili bir başkan olduğu için.. O vermişse siz iptal etme yetkisine sahipsiniz, vatandaşın huzurunu bozdukları için.. Yani, “Ben vermedim” diyerek kurtulamazsınız..

Sayın Kaymakam siz de en büyük mülki amir olduğunuz için, içip içip böğürenlere ve sarhoş sarhoş gezenlere bir çare bulun.. Bunlara çare bulmazsanız ileride çok büyük vakalarla karşı karşıya kalabiliriz.. Zaten bu tür çirkin görüntüler de şehrin imajını bozar.. Benden hatırlatması..

------------------------------

Başkanlar koltukta oturmakiçin değil çalışmak için var

Durağan Belediye Başkanı Ahmet Kılıçaslan seçildiği günden beri şehrin sorunlarını gidermeye çalışıyor.. Herhalde sevgili Başkan Kılıçaslan, Durağan’ın çehresini değiştirmede ve vatandaşlara hizmet etmede Ayancık Belediye Başkanı Ayhan Ergün’ün yolundan gidiyor..

Bu güzel bir çalışma.. Şehrin altyapısından tutun da üstyapısına kadar her şeyle ilgileniyor.. Bir de sayın Başkanın en büyük avantajı cami imamı olması.. Vatandaşların ve ilçenin sorununu çok iyi bilmesi.. Uzun vadeli projeleri değil ama en azından acil olanları yapmaya gayret ediyor.. Başkan böyle çalışınca da Durağanlı hemşehrimin takdirini kazanıyor..

Bazı hemşehrilerim Başkanın koltuğunda oturmadığından şikayetçi!...

Başkanlar koltuğa oturmak için değil çalışmak için geldi..

Varsın koltuğunda oturmasın.. Varsın makamı boş kalsın.. Yeter ki hizmet için uğraşsın ve çabalasın.. Bar ve pavyonun olmadığı Durağan’da hemen akla da şu soru gelmiyor değil: Acaba Boyabat’taki gibi bar veya pavyon açılmasına Başkan Ahmet Kılıçaslan izin verir mi?.. Ben söyleyeyim, hayatta vermez.. Bar ve pavyonun veya içkili yerlerin kanunen açılması serbest olsa bile, Başkan Kılıçaslan açılmaması için elinden ne geliyorsa ve kanunlar ölçüsünde yapar..

Demek ki bu işin parti ile alakası yok..  

Facebook'ta Paylaş
24. Yorum: 2. yorumcuya 15 12 2016 17:14
2. yorumcu galiba pavyonlardan birinin sahibisin kim bu ruhsatları veriyor veya verdiyse haklarımız haram olsun gençlere yönelik hayırlı şeylere ruhsat verin bir akp belediyesinin bu şekilde sessiz kalmalarıda düşündürücü çıkar meselesimi anlayamıyorum fakat bir insanın zikri neyse fikride odur demekki belediyenin zikri belli fikirle uygulamış rabbim cezanızı bu dünyada verir inşallah haklarımız haram olsun sizleri allaha havale ediyoruz

23. Yorum: boyaabtlu 26 08 2016 15:18
geneli şöyledir içer arabayla arabasıyla kime hava atarım derdinde olur içmiştir kurulmuştur hangi kıza salça olsam diye bunun derdine düşer fermuarmı yaptıracaksınız ağızlarınaa insanları rahatsız etmesinler diyee köpek gibi içtkten sonra şehrin içinde son sürat hızla akrobasik hareketler yapmasın insanların hayatını tehlikeye düşürmesin diye altlarındaki arabaları mı alacaksınız neyapcaksınızz :d bu işler bar pavyon kapatmayla olmuyor daha yapıcı şeylerle gelin olurmu

22. Yorum: boyabatlu 26 08 2016 15:17
ya sizlerrrrr ne saçmalıyorsunuz barı pavyonu bırakında tepelere doğru kafanızı kaldırında bir bakın kaç bnm diyen kişi pavynda içki içiyorda insanları rahatsız ediyor ilginç yani tamam bn pavyon olsun demiyorum da pavyonu bilmeyenlere ben bi anlatıyım ağızla alınmadığı sürece içki adamın anasını ağlatır bu bir gerçek şöyle bir gerçek daha var pavyondan çıkan adam eğlenir yer içer 10 kişiden 8 i adabıyla evine gider çünkü neden yeterince desarj olmuş ve egosunun tatmin etmiştir peki derede tepede içenleri nasıl yapacaksınız saatlerce tepelerde içenlerin psiklojisinide anlatyım size

21. Yorum: aslan 14 06 2016 17:55
yemek yenen mekanlarda isteyen 2 kadeh alkol alirsa kiyamet kopmaz elbette. hatta buralara uygar bir sekilde ailecek de gidilebilir. suudi arap ulkesi dahil, alkolun tamamen yasaklanabildigi hicbir ulke yoktur herhalde? ancak, alkolu agiz ile icmesini bilmeyen ve matah bir sey yapmiscasina etrafi velveleye veren "hanzo"lara engel olmak cok zor olmasa gerek?

20. Yorum: furkan 18 04 2016 22:51
güzel bir yazı olmus elinize saglık

19. Yorum: memati 10 02 2016 03:51
sayın yazar mutsuz boyabat derken benim fikrimi aldınmıda mutsuz diyorsun boyabat için

18. Yorum: mustafa 04 02 2016 23:22
boyabatta bar pavyon açıldı ve sokaklardan sarhoş narasından aileler geçemiyor demek boyabat elden çıktı demek.allah sonumuzu hayır getirsin.yerin altındaki boyabatlılar rahatsızlık duyacaktır.ve bu işten rahatsızlık duymayan yerin üstündekilerin hali ne olacaktır.bekleyelim görelim.mevla neylerse güzel eyler.allahtan utanmadan ne zamana kadar dolaşacaklar sonları nasıl olacak göreceğiz.

17. Yorum: vatam 04 02 2016 23:05
turan bey öncelikle çok güzel bir konuya değindiğiniz için teşekkür ederim, 2 nolu yorumda sizi eleştiren arkadaşa sormak istiyorum; acaba kendisi nerede yaşıyor? boyabatımızın en güzel yerlerinden biri olan '' orta çarşı'' pavyondan geçilmiyor, gece saatlerinde sürekli adli vakalar meydana geliyor. bunlardan haberi var mı? oradaki esnaf kan ağlıyor, siftahsız dükkanı kapatanlar var...
sayın başkan orta çarşıyı canlandıracağını söylemişti ancak pavyonların olması, belirli sayıdaki müşteriyi de kaçırdı.. lütfen sayın yetkililer bu soruna bir çözüm üretin.

16. Yorum: huzur 03 02 2016 20:56
bir dahaki seçime imam olan bir başkan secelim, çözüm olacaksa eğer ..

15. Yorum: bekir kayık 03 02 2016 20:49
''boyabat nereye koşuyor?'' sizden gelenler köşesinde.
bu konuda ilk yazıyı ben 2015/5. ayda ben yazmıştım.o tarihten bugüne kadar birinin kendi isteği ile karacaören'e taşınmış olmasının dışında başka değişiklik var mı bilmiyorum.''ümmetin'' belediye başkanı çanakkale şehidimizin adını bir parka verirken 3 maymunu oynamaya devam ediyor.

14. Yorum: gerçek 03 02 2016 01:18
insanlarımız mutlulukla mutsuzluğu artık ayırt edemeyecek durumda yada mutluluk nedir bilmiyorlar bazılarına göre mutluluk denize karşı oturup çekirdek yemek hatta tatilide öyle algılıyorlar sinop halkının mutluluğu da öyle mutluluk hatta birazda duyarsızlık var. nükleer santral yapılacak senin teneffüs ettiğin havadan başlayarak içtiğin su yiyecek tüm gıdaların bozulacak insanlarda tepki yok senin ve çocuklarının geleceği yok ediliyor ses yok bu nasıl mutluluk...

13. Yorum: osmanköylü 03 02 2016 01:16
burestaurantların pavyon ruhsatı yokkadınların kons yapması yasak sigara yasağına uyulmuyor canlı müzik ruhsatı vermek sakıncalı

12. Yorum: cht 02 02 2016 18:00
boyabatta bar ve pavyon olduğunu bende ilk defa duyuyorum. olmaması en güzeli tabii fakat şehir dışına alınması da bence problemi çözmez. içki denen illeti içip akıl baştan gittikten sonra yapacak birşey kalmıyor.

11. Yorum: jonturk 02 02 2016 16:53
değerli hemşehrilerim, sanırım hepimiz insan denen varlığın sosyal bir canlı olduğunu unutuyoruz. o insanlar sosyalleşmek istiyor. siz boyabatın sosyal hayatına hiçbir katkı yapmazsanız, o pavyonların açılmasını da engelleyemezsiniz. boyabatın daha fazla sanatsal, kültürel faaliyete ihtiyacı var, boyabatın ve boyabat insanının daha fazla spor tesisine ihtiyacı var. bunlar olursa inanın o pavyonlar kendiliğinden kapanır.

10. Yorum: k 02 02 2016 16:21
boyabat ta kimsenin içkisine karışan yok. isteyen istediği kadar icer. istediği mekanda takilir. ama adab ile. burada boyabat halk ini sıkan konu bu mekânlarda insanların kafayı bularak taşkınlıklar yapmasidir. dışarı çıkınca kendilerini kaybetmekte yolda yürüyen yetiskin insanları bile tedirgin etmektedirler. sorun burada dir. dolayisi ile bu mekanlarin komple kapatılması yerine şehirden uzak bir yere taşınması daha mantikli olacaktir.

9. Yorum: milat 02 02 2016 16:18
2. yorumcu turan bey toplumu ilgilendiren bir vakıa yı dile getirmiş,sayın yazarın nerde oturduğunun hiç önemi yok.kendisi boyabatımızın yüz karası utanç verici bu durumu hakkında kamuoyu oluşturması adına tebrik ediyorum.bu iş sadece belediye ile sınırlı değil o bina sahipleri bu dükkanları kira parası fazla diye onlara kiraya veriyorsa bu insanlarda onlarla aynı vebale sahipler.emniyet kuvvetlerinede çok iş düşüyor buraları sık sık kontrol etmeleri ve müsemaha göstermemeleri gerek,aynısı belediye içinde geçerli mutafağından tuvaletine kadar çok sıkı denetim yapılmalı ve görülen her kusurda ağır cezalandırılmalı,madem kapatılmıyor belediye bu işyerlerinde kanunen sahip olduğu tüm hakları kullanmalı.içeride dansöz oynatılan o pavyonlar o kadar meşhur olmuşki çevre illerden bile gelenler var.bir boyabatlı olarak ilçemin böyle anılmasından hicap duyuyorum.sayın yazarada bu iş için oluşturduğu kamuoyu için teşekkür ediyorum.

8. Yorum: www 02 02 2016 06:56
hep yöneticiler suçlu halk masum damgasına aldanmayın tamam yöneticilerde suçlu ama halkta o kadar masum değil bu habere çok şaşırmadım sinopta cok mutluyken boyabatta mutsuz olmak gibi bi durum olduğu doğrudur.

7. Yorum: evet 02 02 2016 06:49
2. yorumcu ruhsatların tamamı hükümsüzdür.bunu herkes biliyor da taşın altına elini sokacak adam yok

6. Yorum: evet 02 02 2016 06:45
milli gençlik vakfı eski belediye binasının yanında iken video kasetlerinde şevki yılmaz/ ı dinlerdik. antalya da coniler ayşelere fatmalari taciz etmeyecek, nene hatun, şerife bacının torunlarına sahip çıkacağız derdi.

içim acıyor, kanıyor, bırak antalya/yı bu gün şehrimde pavyonlar cirit atıyor.eyvah ki eyvah çoğu yorumcu meşruiyet vermiş bu işe.çevre ilçelerde adımız çıkmış aldıran yok.

5. Yorum: anlayana 02 02 2016 04:40
sen yazara çamur atmaktan hakaret etmekten birde belediye vuvuzelası olmaktan vazgeç belediye ruhsat veririrde mahallede oturanlar karşı çıkıyorlar imza vermiyorlar yoksa borazanı olduğunuz belediye yüz tane daha ruhsat verir boyabatı pavyon cenneti yapar birgün sende oralarda kaybettiğin birşeyi aramak zorunda kalırsan bu yazdığını hatırla..

4. Yorum: samet 02 02 2016 03:54
o zaman istanbuldaki pavyonlarda kapatilsin, restoran adi altinda disco gibi sabaha kadar muzik dinletiyorlar, cevrede yasayan insanlar cok rahatsiz oluyor, orasi da akpli belediye ve ruhsati da buyuk ihtimalle onlar verdi, mufettisler veya denetim yapanlarin hicbiri oralara ugramiyor bile, adam 24 saat disco gibi kullanir mi bir restoranti?

3. Yorum: evetn 02 02 2016 03:29
boyabat hiçbir zaman ileri gidemez vizyonu pavyonlara izin verecek kadar olanlarla bir adım ilerleyemez asıl sorun bu değil tabiki bu zihniyeti destekleyenlerin körü körüne inanmış olmaları ve başlıktan yanlışı anlayarak hala yoruma devam edecek kadar cesaretli olmaları biz onlara diyoruzki yanlışı savunanlar birgün o yanlışla yok olurlar durağan belediye başkanınıda tabiki çalışmaları için kutlarız sizinde kaleminize sağlık..

2. Yorum: turan aslana 02 02 2016 03:26
sayın yazar burada yasiyormusun yasamiyormusun tam bilmiyorum yasamiyorsan bu dersi kim verdiyse sana seni bilerek yanlisa yondermis demektir.

egeryasiyorsan da buda goz gore gore yalan icerikli bilgidir egerki pavyon durumunu kanunen yasasıni bilmiyorsan bi arastir goreceksin komple kapatmadan ote sehir disina cikartmak uygundur kanunen.komple kapatmak cok zordur ve suanda yeni ruhsat verildigidee yoktur hepsi eskidir yani konuyu carpitmasak ne ahmet baskan gelir kapatabilir nede ayhan baskan

ayrica sefik baskanin hakkini oturdugun yerde ne sen.nede baskasi yiyemez hersey net ortadadir...gel gor ogren

1. Yorum: istanbullu 02 02 2016 03:26
boyabat'ta pavyon olduğunu bilmiyordum, hele ki bu dönemde ruhsat verilmişse yazıklar olsun o ruhsatı verenlere...bu millet sizi niye seçti boyabat gibi tertemiz bir yere pavyon açsın diye mi... tekrar söylüyorum bu dönemde açılmışsa yazıklar olsun...


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut

Bu Kez Algı Değil Hakikat Kazanacak Gibi……


Siyaset Kazanı Yerel Seçim 2 - Mart 2024


Yabancıların Gözüyle


2024 - 1445 Ramazan İmsakiyesi


Şafak Akça yazdı: Ayrıştırılan eğitim, farklılaştırılan gençler


Boyabat Gazetesi Berat Kandili Mesajı


Boyabat'ın 2023 yılı nüfusu belli oldu


Mutlu Yıllar


2023 Yılı Sinop Cumhurbaşkanlığı Sonuçları (14-28 Mayıs 2023)


Nasıl bir belediye isteniyor?


Hisar Tuğla Eleman Aranıyor İlanı


Burası Boyabat Göreceğiz!


Boyabat İYİ Parti İlçe Teşkilatı, Yeni Eğitim ve Öğretim Yılı Mesajı


AKP iktidarı, hangi ekonomik program hedefini tutturdu ki?


e-Seçim Sistemi


Türkiye'de, sosyal adalet gereği zamlar yapılıyor!


Vergi Bağlandı


Sallım Çorba


Bazı Haramlar -2


86 yıllık bir fotoğraf


Yılmaz Özdil şehit dedelerimizin dünyanın nerelerinde yattığını


Boyabat Ticaret ve Sanayi Odası Tanıtım Videosu


8-9 Şubat Boyabatta Kar Yağışından Görüntüler


5 bin - 30 bin TL'yi aşan faturaların GİB Portalından e-Arşiv olarak Düzenlenmesi


Müjde…. Hadi Hayırlı Olsun


Fevkaladenin Fevkinin de Fevkinde


Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mart ayı ziyaretci sayısı:

217821


Tasarım:DtGaNi