Yayın Tarihi:12 06 2019 04:13(46845)

AKParti iktidarı 17 yılda, ülke yararına hiç mi güzel şeyler yapmadı?

AKParti iktidarı 17 yılda ülke yararına hiç mi güzel şeyler yapmadı mı diyenler...!

AKParti iktidarı, ülke ekonomisini har vurup, harman savurmada, israfta, şatavatta çağ atlatarak Osmanlı'nın Lale Devri'ni kat kat sollattı.

Ülkesinde, milyonlarca işsiz, açlık sınırı altında yaşayan emekli, asgari ücretli, işsizlikten yoksulluktan depresyon geçirirken...

….

Geçim darlığından, borç batağındaki vatandaşı kendisini yakarken, 17 yıldır ülkeyi yöneten iktidar, saraylar, uçak filosu, yüzlerce lüks araçlarla zevki sefa sürerken...

….

İktidar olduğu 2002 yılında Türkiye'nin iç ve dış borcunu 200 milyar dolardan, yaklaşık bir trilyon dolara çıkardı.

Ülke ekonomisine katma değer sağlayan, üretim adına bir fabrika, sanayi kuruluşu açmazken, bugün 600 milyar dolara kurulamayacak 178 kamu kuruluşunu babalar gibi sattı.

….

Sinop'ta yaşayan vatandaşının, geçmediği köprüye, yola, tünele, Yap-İşlet sistemiyle para ödetir hale getirdi.

….

Uyuşturucu ile mücadele yerine, sentetik uyuşturucuları mahalle bakkallarında, okul önlerinde satılır hale getirdi. İşsizlikten, yarınlarından ümitsiz, aileleri tarafından dışlanmış, psikolojisi bozuk gençlik çareyi uyuşturucu da bulur hale getirdi.

….

AKparti 2002 yılında iktidara geldiğinde kişi başı milli gelir 10 bin dolarken, bugün 8 bin doların altında. Hani kişi başı milli geliri 25 bin dolar yapacaklardı?

AKParti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, 17 yıllık iktidarlarının her kademesin de söz sahibi olarak ulaştırma bakanlığı, başbakanlık, TBMM Başkanlığı görevlerinde bulunmasına rağmen, “ İBB aday sloganı ise, “Ne dediysek yaptık, yine de yaparız” demez mi?

…..

Muhalefet liderleri, seçmenler, AKP iktidarına, bu kadar borç yaptın, ülkenin kamu varlıklarını satmana rağmen vatandaşını neden kuru soğana muhtaç ettin diye sormayacak mı?

….

Küresel sermayenin ve faizci baronlarının gelirlerini kat artırması hizmet ise…

….

Ege'de 18 Türk adasının Yunanistan'a işgal ettirdi.

Dünyadaki 192 ülke arasında, tarım ve gıda da kendi kendine yeten 8 ülkeden biriyken, 185 ülkeden tarım ve gıda ithal eder hale getirdi.

….

Akli selim düşünenler, üretim, iş, aş derken, ülkeye ne faydası olduğu bilinmeyen Okçuluk Vakfı gibi kuruluşlara milyonlar aktardı.

En güçlü ülke ekonomisi güçlü ülke olduğunun farkında olmayan iktidar yandaşları, ekonomisi pamuk ipliğine bağlı olduğunu bilmeden, Türkiye, ABD'ye, Avrupa ülkelerine rest çekti, kafa tuttu nağraları atarken, bilmiyorlar ki, küresel sermayeye kayıtsız şartsız teslim olduğunu.

Tarımı, sanayisi bitmiş borç batağındaki bir ülkenin, denizde bir sandalın devasa yük gemisine meydan okuması gibidir.

Amerika ve İsrail devletinin mutluluğu Türk insanın mutsuzluğu, yoksulluğu olduğunu bugün anlamayanlar, mutlaka yarın anlayacaklardır.

Özet olarak; ABD, İsrail küresel sermaye, Türkiye Finans piyasalarından sıcak parayı çektiği anda Türkiye tarihinde görmediği iflası yaşar. Zaten bugünlerde Ankara’da moratoryum konuşuluyor olması, ekonomik anlamda ülkemizin ne hallerde olduğunu takdirini sizlere bırakıyorum.

2001 yılında, ABD ve küresel sermaye Türkiye finans piyasalarındaki sıcak parayı çekerek ekonomik kriz yaratmadı mı?

Tarih tekerrürden ibarettir.

….

Ekonomik krizin olduğu yılda, ülkenin 178 kamu kuruluşu satılmamıştı. Tarım ve gıda da günümüz kadar dışa bağımlı değildi.

Peki ülkeyi bu ülkeyi bu hale kim getirdi?

ABD ve İsrail'e küresel sermayeye kayıtsız şartsız teslim olan iktidar değil de muhalefet mi getir di?

Gerçekten ülkesini, milletini sözde değil özde seven, çocuklarının geleceğini düşünen her vatandaş kendisini sorgulamalıdır.

Facebook'ta Paylaş
12. Yorum: 11 köy 20 06 2019 10:02
akp deki erime devam ediyor muhtemelen pazar günü kaybedecek erimeyi durdurmak yerine yine aynı şeyleri tekrar ederek günü kurtarmaya çalışıyorlar.

11. Yorum: gökbörü 17 06 2019 21:54
misafır denen kardeş abromovits kımdır -ılımlı ıslam projesı nedır -bop nedır -bu partı nasıl kurulmuştur,vs bunları araştır oku , o zaman anlarsın ülkenın içinde bulunduğu durumun tesaduf olmadığını -grahm fullerı araştır -hoca efendı bağlantısı -rte vs araştır tüm bunları ............kımse kımseye 17 yıl bu ulkeyı yonettırmez kardeşim uyanın artık kış uykunuzdan ama uyansanızda iş işten geçti zaten kurunun yanında yaşta yandı -yanacak gelecek nesıller !!!!!!!!!!

10. Yorum: aslan 17 06 2019 18:40
"milat" ve benzeri yorumculara duyuru: yilmaz erdogan ve ali sunal'in bir tür tiyatro okulu olan "çok güzel hareketler bunlar" ve "güldür güldür" tiyatrolari eleman ariyorlarmis (!) basvuru için acele etmeleri bu arkadaslarin yararinadir (!)

9. Yorum: foçalı 17 06 2019 15:21
günün haberleri ülkenin onyedi yılda geldigi yerin özeti kadın cinayetleri ,şehit haberleri,zamlar,trafik kazaları,göçmen sorunları,işsizlik, hızla yapılan betonlaşma buna bağlı çevre sorunları şehir ortasında silahli çatışmazlar bunlar hergün olan haberler.iktidar seyrediyor.vatandaş seyrediyor.haa muhalefette seyrediyor.

8. Yorum: tarafsız 15 06 2019 03:23
milat, misafir, çukurhanlı yorumcu. yazarın yazdıklarının hangisi yalan. yazının ya tamamını okumadan veya algılayamadın. yazara, yalan yazıyorsun diyerek iftira atıyorsun ondan sonra da ben müslüman'ım diyorsun. at gözlüklerinizi çıkartın. bir zahmet, yazarın her kelimesini google de aradığınız zaman kimin yalan yazdığını görürsünüz. itfira, yalan, dolan sizlerin gıdası olmuş.

7. Yorum: 11 köy 15 06 2019 01:33
milatla misafir şaka gibi ya ben bu ülkede yaşamıyorum yada onlar.onları dinleyince kendimi norveçde danimarkada yaşıyor gibi hissediyorum iyiki varsınız.

6. Yorum: misafir 14 06 2019 16:15
yazar efendi o kadar yalan yazmayı nasıl beceriyorsun sana bravo. bu yalanlarına inananları da bulmuşsun seni tebrik ediyorum. birde 3. yorumcu allah sana akıl fikir versin bu yorumu yaparken ne içtin. çok merak ediyorum.

5. Yorum: tarafsız 13 06 2019 06:28
milat ve çukurhanlı yorumcu: osmanlı imparatorluğunu almanlara satmak isiteyen damat ferit paşa'yı da destekleyen bencil, kendi şahsi çıkarlarından başkasını düşünmeyen sizin gibiler vardı.

4. Yorum: çukurhanlı 12 06 2019 21:21
bu yazar hangi ülkede yaşıyor acaba.

3. Yorum: gökbörü 12 06 2019 16:18
fazla soze gerek yok kısaca özeti şu:2002 yılında piyangodan çıkar gibi kurdurulan amblemı ampul olan bu partının amblemlerınde sembolızm olarak ne olduğu ne anlama geldiği anlaşılırsa ,(7 ışık) ilk ödülün dünyanın en buyuk mason locasından verıldığıde ortadayken ülkenın bugünki halde olması normal olarak görmek gerekır , bop bop bop , saygılar.

2. Yorum: milat 12 06 2019 15:45
yine tam bir yalan dolan iftira bir yazı. sayın yazar da zaten bu alışkanlık halini almış. yıllardır hep aynı şeyleri tekrar edip durdu. bugün abd ve israilin gücü yetse ve türkiye yaşam makinasına bağlı olsa hemen fişini çekecekler lakin sayın yazarın dostu abd ve israil artık eskisi gibi türkiyeye güç yetiremiyor. s400 alma şöyle olur böyle olur diye tehdit etsede artık bağımsız kendi kararını alan bir türkiye var. borç tirilyon olmuş neye göre sayın yazar veri dayanağın ne açıkla. 2002 üçbinbeşyüz olan milli gelir onbin dolarmış bu kadar yalan absürüt bir yazı olamaz. tarimda ihracata bakın sayın yazar 2002 de ne kadar şimdi ne kadar. bu kadar yalan yazarak karşınızdaki okurunuza bile saygınız yok sayın yazar

1. Yorum: 11 köy 12 06 2019 15:06
çok güzel şeyler yaptı siz görmemişsiniz sayıyım ben devletin neyi ver neyi yok sattılar hep lüks yaşadılar şehit haberleri bugün iki tane iki ağır yaralı artık sıradan oldu bayramdan beri kaç tane oldu kimsenin umrunda değil bilal oğlan okçuluk peşinde federasyon kurdu ona bile kaç tirilyon harcadilar suriyeli afganlı pakistanlı ipini koparan türkiyede suriyeliler özel bu arada onların çocuklarına bile okul servisleri ücretsiz maaşlarda devletten bizim insanımız işsiz kaldı.üretim yok olanlarda fason ithalat çok.


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut

Bu Kez Algı Değil Hakikat Kazanacak Gibi……


Siyaset Kazanı Yerel Seçim 2 - Mart 2024


Yabancıların Gözüyle


2024 - 1445 Ramazan İmsakiyesi


Şafak Akça yazdı: Ayrıştırılan eğitim, farklılaştırılan gençler


Boyabat Gazetesi Berat Kandili Mesajı


Boyabat'ın 2023 yılı nüfusu belli oldu


Mutlu Yıllar


2023 Yılı Sinop Cumhurbaşkanlığı Sonuçları (14-28 Mayıs 2023)


Nasıl bir belediye isteniyor?


Hisar Tuğla Eleman Aranıyor İlanı


Burası Boyabat Göreceğiz!


Boyabat İYİ Parti İlçe Teşkilatı, Yeni Eğitim ve Öğretim Yılı Mesajı


AKP iktidarı, hangi ekonomik program hedefini tutturdu ki?


e-Seçim Sistemi


Türkiye'de, sosyal adalet gereği zamlar yapılıyor!


Vergi Bağlandı


Sallım Çorba


Bazı Haramlar -2


86 yıllık bir fotoğraf


Yılmaz Özdil şehit dedelerimizin dünyanın nerelerinde yattığını


Boyabat Ticaret ve Sanayi Odası Tanıtım Videosu


8-9 Şubat Boyabatta Kar Yağışından Görüntüler


5 bin - 30 bin TL'yi aşan faturaların GİB Portalından e-Arşiv olarak Düzenlenmesi


Müjde…. Hadi Hayırlı Olsun


Fevkaladenin Fevkinin de Fevkinde


Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mart ayı ziyaretci sayısı:

216101


Tasarım:DtGaNi