Yayın Tarihi:09 04 2022 23:41(1321)

Kamu Düzenini Koruyan Polis Teşkilatımız 177. Yaşında

Erdoğan Erkaymaz

Türk Polis Teşkilatının yıl dönümünü kutluyorum.

Türk Polisi Emniyet Genel Müdürlüğü mensubu olup, görevli olduğu saha içerisinde vatandaşların huzur ve güvenini temin ile suç ve suçluyla mücadele edendir. Toplumumuzun en önemli meselelerinden biri de huzur ortamıdır. Huzur ve emniyeti sağlayan polis teşkilatı hizmetin ve kutsalını sağlamaktadır. Hele bu hizmet uğruna canlarını dahi feda edebiliyorlarsa teşkilatın önemini anlatmaya kelimeler yetmez.

Türk Polisi; Atatürk ilkeleri ışığında, özgürlükçü, demokratik, düzen içerisinde, millet olarak varlığımızın sürdürülmesi, yasa egemenliğinin ve halkımızın güvenliğinin sağlanması, canının ve malının korunması, suç işlemeye yönelik davranışların önlenmesi, suçluların yakalanarak adalete teslimi ve yasaların kendilerine verdiği görev ve yetkileri yerine getirirler. Polisimiz asker gibi disiplinli, hukukçu kadar, hukuk insanı, anne kadar şefkatli olmalıdır. Kendilerini sorgulan demokrasi ve özgürlükleri temel kabul eden insan hak ve özgürlükleri, toplumumuzun sorun çözebilme kapasitesinin arttırılması, iç güvenlik politikalarını en iyi şekilde yerine getirmelidirler.

Demokratik laik ve sosyal hukuk devleti olan ülkemizde; insanlarımızın huzur ve güvenliğini sağlanmasını sağlamak polisimizin en temel görevidir. Kamu düzenini korumak, toplumsal huzur ve barışı sağlamak önceliği olmalıdır. Toplumumuzun huzurunu bozan, çevremizi yaşanmaz hale getirenler karşılarında polisimizi bulurlar. Vatandaş sorunla karşılaştığında polise sığınır. Demokratik uygar bir toplumda olması gereken de budur. Vatandaşın polisten çekindiği, korktuğu bir ülkede gerçek anlamda demokrasi, huzur ve güvenlik yoktur. Devletin yüceliğini, adaletini, güler yüzünü, şefkatini, sevecenliğini göstermek önce polisimize düşer.

Mağdurun hakkını korumak, adaleti yerine getirmede delilden suçluya gitmeye ve teknolojinin imkanlarını kullanarak suçun, suçlunun profilini çizmek en önemli işidir. Polisimiz değişen şartlara uyum sağlamalı ve teknolojik gelişmeler ışığında kalitesini yenileyerek gelişmektedir. Biliyorsunuz ki en temel hak ve hürriyet güvenli ortamda yaşamaktır. Bunu da polis teşkilatımız sağlamaktadır. Toplumların çağdaşlık düzeyi ile gösterilen saygı arasında sıkı ilişki kurulmaktadır. İnsan haklarına saygı, işkence ve baskının sonlandırılması, etik kolluk ilkelerine uyulması gereklidir. Vatandaş polisine, polis de vatandaşa sevgisini arttırmalıdır. Vatandaş polis merkezlerine bilgi ve destek olmak için gelmeli, şüpheli olarak değil! Adil ve tarafsız olarak vatandaşlarımızın sorunlarını çözümü olmalıdır.

Polisimiz zor şartlar altında ve özverili çalışmaktadır. Hafta sonu, bayramlar, yılbaşı ve diğer özel günlerde; güvenliği sağlamak adına çalışmaktadır. Yılda 313 gün ve günde 12 saat çalışan polisimiz 3.756 saat mesai yapmaktadır. Diğer kamu personeli ise 249 gün yani 1.992 saat çalışmaktadır. Maaşları da Avrupalı meslektaşlarına göre düşüktür. Amerikan polisi ayda 4.200, Alman polisi 3.000, İngiliz polisi 4.300 EURO kazanmaktadır. Bizim polisimiz mi? Yarısı mı? Bilemedim… Türk polis teşkilatının 177. Yıl dönümünü kutluyor, görev başında şehit olmuş ve ebediyete göçmüşlere rahmet, görevi başında olanlara sağlıklı, huzurlu ve mutlu günler ve çalışmalarında başarılar diliyorum. Bu yazımı Ayancık Emniyet Müdürü Muhammed Kaddafi Yiğit nezdinde kamu düzenini koruyan Türk Polis Teşkilatının yıl dönümünü kutluyorum.

Sevgi ile Kalın…

Facebook'ta Paylaş

Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut

Bu Kez Algı Değil Hakikat Kazanacak Gibi……


Siyaset Kazanı Yerel Seçim 2 - Mart 2024


Yabancıların Gözüyle


2024 - 1445 Ramazan İmsakiyesi


Şafak Akça yazdı: Ayrıştırılan eğitim, farklılaştırılan gençler


Boyabat Gazetesi Berat Kandili Mesajı


Boyabat'ın 2023 yılı nüfusu belli oldu


Mutlu Yıllar


2023 Yılı Sinop Cumhurbaşkanlığı Sonuçları (14-28 Mayıs 2023)


Nasıl bir belediye isteniyor?


Hisar Tuğla Eleman Aranıyor İlanı


Burası Boyabat Göreceğiz!


Boyabat İYİ Parti İlçe Teşkilatı, Yeni Eğitim ve Öğretim Yılı Mesajı


AKP iktidarı, hangi ekonomik program hedefini tutturdu ki?


e-Seçim Sistemi


Türkiye'de, sosyal adalet gereği zamlar yapılıyor!


Vergi Bağlandı


Sallım Çorba


Bazı Haramlar -2


86 yıllık bir fotoğraf


Yılmaz Özdil şehit dedelerimizin dünyanın nerelerinde yattığını


Boyabat Ticaret ve Sanayi Odası Tanıtım Videosu


8-9 Şubat Boyabatta Kar Yağışından Görüntüler


5 bin - 30 bin TL'yi aşan faturaların GİB Portalından e-Arşiv olarak Düzenlenmesi


Müjde…. Hadi Hayırlı Olsun


Fevkaladenin Fevkinin de Fevkinde


Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mart ayı ziyaretci sayısı:

219771


Tasarım:DtGaNi