Yayın Tarihi:03 10 2022 22:49(1723)

Abad Şehir Böylemi Olur?

Bir ilçe düşünün, şehirlerarası yol içinden geçiyor ve anayol üzerinde araçlar iki veya üç sıra park etmiş.. Burayı yönetenler de çift sıralı yol üzerindeki araç parkına bir çözüm üretemiyor.. Ve bu şehir, Sinop'un en büyük ilçesi Boyabat! Bazen yürüyerek makamlarına giden ilçe yöneticileri acaba yol boyu hiç mi park etmiş araçlar gözüne çarpmıyor? Yol kenarına park yapan araçları kaldırmak sadece emniyetin görevi değil. İlçeyi kim yönetiyorsa, kimin sorumluluk alanında ise, herkes görevini yapmalı ve birlikte çalışmalı.. Bu ilçedeki trafik keşmekeşliği inanın metropol şehir İstanbul'da bile yok.. Ben hiç bir zaman İstanbul'da anayol üzerinde iki veya üç sıra araçların park ettiğini görmedim...Çünkü park ettirmezler... Valisinden,  belediyesine, emniyetinden, karayollarına kadar herkes işbirliği içinde görevlerini yapıyor..

Acaba Boyabat'ta kurumlar arasında iletişim ve koordinasyon eksikliğimi var? Kaymakamlık başta olmak üzere karayolları, belediye, emniyet ve bunların oluşturduğu trafik komisyonu birlikte çalışsalar, koordinasyonu sağlasalar inanın ana yol üzerinde bırakın iki ve üç sıra araç parkını bir tane bile bulamazsınız.. Boyabat'ta sadece araçlar anayol üzerinde park etmiyor.. Her yer otopark olmuş.. Eski hükümet konağı bahçesi otoparka dönüşmüş...Gelen park ediyor, giden park ediyor.. Biri de çıkıp buraya niçin araç park ediyorsunuz demiyor.. Otopark yok mu desem var diyeceksiniz..  O zaman soralım? Anayola iki üç sıra park edenler, acaba belediyenin otoparkına niçin park etmiyor? Akla gelen iki şey var: Ya otopark ücretinde sıkıntı var.. Ya da otoparkın girişinde.. Bu sorunun muhatabı da tabiki belediye.. Yol kenarındaki park yapma sorununu İstanbul'da uygulanan İSPARK gibi ücret alarak çözebilirsiniz.. Yol kenarlarından ücret aldığınız zaman inan kimse park etmez.. Ücretsiz yer arar.. Bir de bu sorunu caydırıcı cezalar ile çözebilirsiniz.. Abad şehirde galericilere de bir çeki düzen verilmeli.. Şehirin içinde yol kenarında araba satışı olmaz.. 21.Yüzyılda yaşıyoruz.. Belediye bunlara otogar tarafında bir yer hazırlayıp hepsini burada toplamalı ve satışlarını orada yaptırmalı.. Boyabat'a "abad" şehir diyorsunuz, "abat" şehre yakışmayacak manzaralar ortaya koyuyorsunuz.. Abad şehir böylemi olur?

Facebook'ta Paylaş
12. Yorum: murat57 06 10 2022 11:51
abadmı ? rahmeti şefiğin uydurması o, ne badı kasan-badan hallice işte

11. Yorum: vatandaş 06 10 2022 09:49
türkiyede hangi iş olursa olsun,her işe giren akit imzalar bu akit görevini kötüye kulanmayacağına dair sözdür,aslında yemindir,bu yemine sadık kalınması gerektiğini düşünüyorum,aksi halde allah herşeyi hakkıyla işiten,bilen ve görendir,umarım anlayan anlamıştır.

10. Yorum: zeki mor 05 10 2022 18:54
eğer yanlış hatırlamıyorsam, 5 yıl kadar önce ilçe trafik komisyonunda alınan bir karar var. bu karara göre adnan menderes bulvarında durma süresi 20 dakika ile sınırlandırılmıştı, bu karar uygulandığı sürece herkes yeni yolda işini görünceye kadar aracını rahatça park edecek yer bulabiliyordu ve yolda ikinci sıra park hiç yoktu.daha sonra birileri bu uygulamadan rahatsız oldu ve siyasetçileri ikna ederek bu uygulamadan vazgeçilerek beylerin araçlarını sabahtan akşama kadar iş yerlerinin önüne park etmelerinin önü açılırken, yeni yol adeta birilerinin emrine sunuldu.
adnan menderes bulvarından daha fecisi dörtyol dan stadyuma gidişte yolun sağ tarafına bazen yan yana üç(3) adet aracın park ettiğini hepimiz görüyoruz.bu konuda hiç bir yetkilinin herhangi bir yaptırımını da ben hiç görmedim. bürokratlarımızın siyasetin şerrinden korunup, yasaların emrinde olacağı günlere özlemle.

9. Yorum: boyabatlı 05 10 2022 17:46
belediyeye yine gizli gizli alımlarınn yapıldığı döyleniyor.eski başkanın giderayak aldığı ama tepkiler üzerine iptal edilen alımlar yeniden işe alınıyormuş.yeni başkan siz bu oyuna gelmeyin haktan hukuktan adaletten ayrılmayın.

8. Yorum: halk 05 10 2022 09:45
bu yorumları, yorum yazanlardan başkası okurmuki.:)

7. Yorum: gökbörü 04 10 2022 23:11
abad şehır se bu ilçenın insanlarıda bu ilçeye yakışır yaşamak zorunda -doğruya duruste deger vermek zorunda -yalancıya dolancıya yalamaya değil abad denılmekle abad olunmuyor.

6. Yorum: gökbörü 04 10 2022 22:46
bıde utanmadan sıkılmadan sağda solda gezınıyo , hala başkan karakterınde kendını göruyo -halk gordugunde ona bı hesap sorsun yuzune baksın gozlerının içine baksın sorsun babasının malınımı dağıtmış-tuyu bıtmemış yetım hakkını hesap versın once.

5. Yorum: gökbörü 04 10 2022 22:42
kamıl adlı arkadas dogru yazmış -2014 den bu yana başkanlık yapan zat -hayalperest projelerle devletın parasını peşkeş çekmış -enkaz bırakıp gıtmek zorunda kalmış-o zamanlarda halk bunları sorgulasaydı bu hale gelmezdı.şimdi yazıp çızmenın pek anlamı yok o kadar.

4. Yorum: halk 04 10 2022 09:09
anayoldan postaneye doğru çıkarken,bu yol tek yön normalde,ancak yukardan gelen araç sürücüleri hem kural çiğniyor hemde aşağıdan yukarı giden araçlara sellektör yaparak yol istiyor.emniyet müdürümden buraya bir çözüm bekliyorum.

3. Yorum: kamil 04 10 2022 05:01
2014 yılından beri ilçeyi yönettiğini zanneden zat bizimle iyi keyf yaptı gitti. yazıklar olsun. yeni başkan belediyenin borcunu açıklamalı

2. Yorum: salim 04 10 2022 02:24
bence siz istanbul'u hic tanımıyorsunuz. ıstanbul ile boyabat'ı kıyaslamak aslan ile sineği kıyaslamaya benziyor. hem istanbul gibi büyük bir sehirin yol konusunda boyabat'tan çok daha kötü olduğunu size söyleyebilirim. buradaki yollad berbat ve insanlarda trafik adabı dahi yok. yaya yollarına park edenler mi dersiniz yolun ortasına park edip gidenler mi dersiniz trafikte insanlık dışı tavırlar mı dersiniz saygısızlıkta ve ahlaksızlıkta ıstanbul dünya birincisidir. bu sorunların ana kaynağı baştan yanlış şehir planlamalarıdır. şehirin merkezinde halka açık ücretsiz kat otoparkları yapılmadığı sürece
bu park sorunları bitmeyecek.

1. Yorum: boyabatlı 03 10 2022 23:29
hele yenimahallede bir köprümüz varki üzeri sanki köprü değil oto park. a kardeşim köprü üstüne park yapılırmı. isim vermiyeceğim gidenler, bakanlar görür asansörlü kamyonetler var yanılmıyor isem 3 adet saki köprüyü kiralamış her zaman orada park halinde ve yetkililer bunu görmüyor nedense


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut

Bu Kez Algı Değil Hakikat Kazanacak Gibi……


Siyaset Kazanı Yerel Seçim 2 - Mart 2024


Yabancıların Gözüyle


2024 - 1445 Ramazan İmsakiyesi


Şafak Akça yazdı: Ayrıştırılan eğitim, farklılaştırılan gençler


Boyabat Gazetesi Berat Kandili Mesajı


Boyabat'ın 2023 yılı nüfusu belli oldu


Mutlu Yıllar


2023 Yılı Sinop Cumhurbaşkanlığı Sonuçları (14-28 Mayıs 2023)


Nasıl bir belediye isteniyor?


Hisar Tuğla Eleman Aranıyor İlanı


Burası Boyabat Göreceğiz!


Boyabat İYİ Parti İlçe Teşkilatı, Yeni Eğitim ve Öğretim Yılı Mesajı


AKP iktidarı, hangi ekonomik program hedefini tutturdu ki?


e-Seçim Sistemi


Türkiye'de, sosyal adalet gereği zamlar yapılıyor!


Vergi Bağlandı


Sallım Çorba


Bazı Haramlar -2


86 yıllık bir fotoğraf


Yılmaz Özdil şehit dedelerimizin dünyanın nerelerinde yattığını


Boyabat Ticaret ve Sanayi Odası Tanıtım Videosu


8-9 Şubat Boyabatta Kar Yağışından Görüntüler


5 bin - 30 bin TL'yi aşan faturaların GİB Portalından e-Arşiv olarak Düzenlenmesi


Müjde…. Hadi Hayırlı Olsun


Fevkaladenin Fevkinin de Fevkinde


Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mart ayı ziyaretci sayısı:

218500


Tasarım:DtGaNi