Yayın Tarihi:23 12 2022 12:09(684)

Millet Bahçeleri’ne bir yılda 7 milyar lira harcanmış!

Okul çocuklar sınıflarda açlıktan bayılırken, emeklisi, asgari ücretlisi, işsizi ekonomik zorluklarla mücadele ederken TOKİ Millet Bahçeleri’ne bir yılda 7 milyar lira harcamış!

Sanki Türk insanının bahçelere çok büyük ihtiyacı vardı?..

Millet Bahçeleri hangi vatandaşın derdine dermandır anlamakta zorluk çekiyorum.

Aç vatandaşlar, Millet Bahçeleri’nde gezerek, banklarda oturarak temiz hava ile karınlarını doyurur.

Daha da doymazlarsa, dolarlı devlet garantili yapılan, yollar, köprülere ekmeğine katık yapar.

Kış geldi, kömürde ton dönemi bitti, torba dönemi başladı. Geçen sene Aralık ayında tonu bin 500 lira olan kömür, bugün 5 bin liraya yükseldi. İnsanlar kendi memleketinde üretilen kömüre ulaşamıyor.

Gerçi iktidarı savunanlara göre Türkiye’de “aç ve yoksulluk” yok.

İnsanları yoksulluk içindeyken, “İtibardan tasarruf olmaz” zihniyetinin Türkiye’yi getirdiği nokta!…

Merhum Orhan Veli Kanık’ın “Cep delik, cepken delik, Kol delik, mintan delik, Yen delik, kaftan delik, Kevgir misin be kardeşlik !”

Harcama rekorları kıran Cumhurbaşkanlığı’nın 2022 yılı ödeneği 3,8 milyar TL’den 5,8 milyar TL’ye çıktı, yıl bitmeden 4,3 milyar TL’si de harcandı. 2022’de eklenen ödeneklerle büyüyen Cumhurbaşkanlığı bütçesi 6,6 milyar TL’lik 2023 yılı bütçesine yaklaştı.

Durmak yok, lükse şatavata devam…

Millet Bahçeleri’ne harcanan parayla, ülke kalkınmasına, ekonomiye katmadeğer sağlayan projelere harcanamaz mıydı?

….

TOKİ son olarak Karabük, Sinop, Afyon, Çorum, Bartın millet bahçeleri için sözleşme yaptı. TOKİ’nin 24 Kasım-8 Aralık tarihleri arasında imzaladığı sözleşmelerin tutarı 449 milyon TL’ye ulaştı.

TOKİ Afyonkarahisar Çetinkaya Millet Bahçesi için 24 Kasım 2022’de 110 milyon 444 bin TL’lik sözleşme imzaladı. Sinop Millet Bahçesi için 25 Kasım 2022’de 92 milyon 257 bin TL, Bartın Gölbucağı Millet Bahçesi için 29 Kasım 20222’de 97 milyon 507 bin TL, Karabük Safranbolu Emek Millet Bahçesi için 7 Aralık 2022’de 92 milyon 423 bin TL, Çorum Karakeçili Millet Bahçesi için 8 Aralık 2022’de 56 milyon 549 bin TL’lik sözleşme imzalandı.

Yeni imzalanan sözleşmelerle 2022 yılında TOKİ tarafından sözleşmesi yapılan millet bahçelerinin maliyeti 6.8 milyar TL’ye ulaştı. TOKİ’nin 2022 yılında sözleşme imzaladığı millet bahçelerinden bazıları şöyle:

Facebook'ta Paylaş
6. Yorum: milat 26 12 2022 14:00
terbiyesizlik yapmayın kimsenin çocuk istismarcısına, tecavüzcüye vb ahlaksızlıkları sahip çıktığı yok. her kimki bunları yapıyor ise allah cc kahruperişan etsin, cehennemin en ateşli yerinde yaksın. fakat böyle destekliyor diye iftira atanlarıda allah cc bildiği gibi yapsın. chp ak parti a parti b parti farketmez böyle ahlaksızlar her yerden çıkıyor, benim siyasi görüşümden çıkmaz diyen chp deki tecavüz,taciz olaylarınına baksınlar etrafa saldırmasınlar. yapılan hizmetleri sayınca şu yapılmadı deyin ama yok cevap veremeyince tek bildikleri tutturmuşlar bi yol, yok istismarcıya sahip çıkar, yok efendim cahil bir sürü absürüd savunma mekanizmaları öne sürerler.millet bahçesi israfmış heykel sanatmış.

5. Yorum: boyabatlı 26 12 2022 09:35
malum partililer gocunmuş yine. park, hizmet yapılmasını eleştirmiyor kimse bu paralara yapılmasını eleştiriyor. heykel bir sanattır.onu anlamanızı zaten beklemiyoruz. sizin anladığınız şeyler çocuk istismarcılarına sahip çıkmak zaten onu biliyoruz. ülkede eğitimden tut her şey 20 yılda ne kadar gitmiş ortada iken hala savunacak bir şeyler bulabiliyorlar çünkü cahillikten nemalanıyor bunlar.

4. Yorum: evet 24 12 2022 16:02
celil bey kaleminize sağlık biz vatanını seven ahlaklı namuslu sadece hak ettiğini yiyen insanlar her zaman arkanızdayız milat gibi ne olduğu hepimizin malumu gurüha takılmayın onlar sadece devekuşu onları kumlarıyla başbaşa bırakıp güzel günlere yürüyeceğiz

3. Yorum: milat 24 12 2022 10:54
elhamdülillah ülkemizde her şey yapılıyor. silaımızda yapılıyor, okul, hastahane, yol, en son bakın yusufeli barajı mühendislik harikası, sosyal yardım larda. önceden evde bakım yoktu, akli melekeleri yerinde olmayanlar,yaşlılı bakıma muhtaçlar devletimiz ailelerine maaş bağladı vb bir sürü hizmet. tabi bunun yanında insanların sosyal ihtiyaç ları için millet bahçeleride. güzel ülkemize her şey yakışır bunları israf demek ben hizmetlere karşıyım demek. sayın yazar 1.yorumcu arkadaşın dediği çok doğru birde chp li belediyelerin heykel israfını yazsanda seni milletin ali menfaat leri için bir yazı bekliyoruz amma nafile yazamazsınız çünki derdiniz hizmet değil sizde aynı kafada heykelcilerin safındasınız

2. Yorum: saban 24 12 2022 05:30
azına sağlık okur çok güzel anlatmişsin

1. Yorum: okur 23 12 2022 16:41
halk tv de a nur arslan ve garo paylanın dediği gibi sınır ve devlet güvenliğine ayrılan bütçe kesilsinmi mesela, kalebağı yapılırken de dönemin belediye başkanı merhum abdullah çağları da eleştirmişlerdi yine merhum cemal ekiz erenlik parkını yaptığında yine eleştirilmişti ve yine alparslan türkeş parkı yapılırken yine eleştiri hat safhadaydı. makaryos heykelimi, eşşek heykelimi yapılsaydı yada didim belediye başkanının yaptırdığı heykelede eleştiri varmı yada bodrum belediye başkanının 2 yıl çalışıp yaptırdığı sünger heykeli bunlara ne kadar para harcandı ne işe yarıyorlar


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut

31 Mart Gecesi Mutlu Sona Kim Ulaşacak?


Siyaset Kazanı Yerel Seçim 4 - Mart 2024


Yabancıların Gözüyle


2024 - 1445 Ramazan İmsakiyesi


Şafak Akça yazdı: Ayrıştırılan eğitim, farklılaştırılan gençler


Boyabat Gazetesi Berat Kandili Mesajı


Boyabat'ın 2023 yılı nüfusu belli oldu


Mutlu Yıllar


2023 Yılı Sinop Cumhurbaşkanlığı Sonuçları (14-28 Mayıs 2023)


Nasıl bir belediye isteniyor?


Hisar Tuğla Eleman Aranıyor İlanı


Burası Boyabat Göreceğiz!


Boyabat İYİ Parti İlçe Teşkilatı, Yeni Eğitim ve Öğretim Yılı Mesajı


AKP iktidarı, hangi ekonomik program hedefini tutturdu ki?


e-Seçim Sistemi


Türkiye'de, sosyal adalet gereği zamlar yapılıyor!


Vergi Bağlandı


Sallım Çorba


Bazı Haramlar -2


86 yıllık bir fotoğraf


Yılmaz Özdil şehit dedelerimizin dünyanın nerelerinde yattığını


Boyabat Ticaret ve Sanayi Odası Tanıtım Videosu


8-9 Şubat Boyabatta Kar Yağışından Görüntüler


5 bin - 30 bin TL'yi aşan faturaların GİB Portalından e-Arşiv olarak Düzenlenmesi


Müjde…. Hadi Hayırlı Olsun


Fevkaladenin Fevkinin de Fevkinde


Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mart ayı ziyaretci sayısı:

308245


Tasarım:DtGaNi