Yayın Tarihi:17 01 2023 13:03(782)

Türkiye’de, “Hayat Saray ve AKP’lilere güzel”

AKP’nin 20 yıllık yeni Türkiye’sinde, açlığa, yoksulluğa mahkum edilen, emekliler, asgari ücretliler, esnaf geçim sıkıntısı içinde kıvranırken iktidar, saraylar ve otomobillere milyonlar akıtıyor!

Hayat Saray ve AKP’lilere güzel.

Her nedense, 85 milyonluk Türkiye’de, Saray iktidarına yakın insanlar ekonomik krizden etkilenmiyor? Onlar hayatlarından memnun, ülke gerçeklerini yazanlara, konuşanlara adeta savaş açmışlar !

Biz mi AKP’nin hayal dünyasında yaşamıyor, nankörlük yapıyoruz?

Bazen, AKP iktidarına ölümüne biat edenler ne içiyorlar ki de ülke gerçeklerini görmüyor ve yaşamıyorlar diye düşünüyorum?..

Ne içiyorlarsa bize de söyleseler de bizde içsek.

Saray’ın günlük gideri 18 milyon lira. Havada uçan, denizde yat, bir değil 13 uçak, helikopterler, makam araçlarının sayısı bilinmiyor. Saray’a Himalayalar’dan su…

Vatandaşı, açmış, geçim darlığı içinde kıvranıyormuş, çocuğu okulda açlıktan bayılıyormuş, doğalgaz, elektrik faturasını ev kirasını ödeyemiyormuş, hastanelerden randevu alamıyormuş, eczanelerde ilaç bulamıyormuş  sanki Saray’ın çok da umurunda!

Saray’ın refahı halkın sefaleti.

Saray ve AKP’liler ekonomik krizden neden etkilensinler ki?

Nasıl olsa, 85 milyon onların huzur, refah içinde yaşamaları için çalışıyor, vergilerini veriyor. Hesap soramıyor?

Ülkenin fabrikaları, kamu arazilerinin satışından geri de kalanları Varlık Fonu’na aktaran iktidarın yönetimindeki bu kurumlar eski Türkiye’de kar ederken neden yeni Türkiye’de zarar ederler?

Vatandaşı kışın ortasında soğuğa aldırmadan ucuz ekmek, et, yiyecek kuyruğuna girerken, Cumhurbaşkanlığı 2023 yılında kışlık ve yazlık sarayları bitirmek için 1 milyar 300 milyon lira harcayacak.

Sarayların tefrişatına 395 milyon 550 bin lira, saray tadilatına 448 milyon lira

Bitmedi…

Cumhurbaşkanlığı sarayların tamamlanması, bakım, onarımı ve araç alımına 640 milyon TL harcayacak.

Emekliye yüzde 30, milletvekili emeklisine yüzde 176 zam !

Türkiye’de 115 bin kamu aracı bulunurken, Türkiye’yi kıskanan Fransa’da 65 bin, İtalya’da ise 29 bin…

Her halde bu Avrupa ülkelerinin itibardan haberleri yok!

11 yılda kamuda taşıt alımına 6,1 milyar, kiralamaya 4,8 milyar lira harcandı…

Durmak yok… Talana, yalana, palavralara devam. Yaparsa AKP iktidarı yapar.

Adının Adaletsiz, Kalkınmama Partisi AKP’nin vatandaşlarına reva gördüğü yeni Türkiye böyle…

…….

Sözcü Gazetesi’nden Erdoğan SÜZER’in Saray ile ilgili  haberi şöyle;

Vatandaş ekonomik kriz ortamında hayat pahalılığı karşısında geçim savaşı verirken Cumhurbaşkanlığı yazlık ve kışlık sarayları tamamlamak, dört ayrı ildeki sarayları tefriş etmek, bakımını yapmak ve araç filosuna 20 yeni araç katmak için bütçenin ağzını daha da açtı.

Cumhurbaşkanlığı uzun süredir inşaatları devam eden yazlık ve kışlık sarayları bu yıl tamamlayıp açılışını yapmak için bütçeden 118 milyon lira para harcayacak. Ayrıca Ankara, İstanbul, Muğla ve Bitlis’teki sarayların bakım ve onarımı için sadece bu yıl 104 milyon lira ödenek ayırdı.

Cumhurbaşkanlığına bu yıl alınacak 20 taşıt ile sarayların tefrişatı gibi işler için de sadece bu yıl 395 milyon 550 bin lira ödeme yapılacak. Cumhurbaşkanlığının sadece bu yıl saraylar ve araçlar başta olmak üzere yapacağı harcama 640 milyonu aşacak.

YAZLIK VE KIŞLIK SARAYA 1.3 MİLYAR TL

Cumhurbaşkanlığının Ankara’daki devasa sarayının yanı sıra Bitlis’e yaptırdığı kışlık saray ile Muğla’ya yaptırdığı yazlık sarayların inşaatı bu yıl tamamlanıyor. Bu yıl iki saraya 118 milyon lira daha harcanacak ve iki sarayın bütçeye toplam maliyeti 1 milyar 347 milyon 900 bin lirayı bulacak.

İŞTE O SARAYLARIN HARCAMALARI

Yazlık Saray: Yazlık saray olarak da bilinen Muğla’daki Okluk Devlet Konukevine 2018 yılından 2022 yılı sonuna kadar 672 milyon 500 bin lira para harcandı. Halkın bütçesinden bu yıl 13 milyon lira daha para harcanacak ve toplamda 685 milyon 500 bin lira maliyetle bu yıl resmen tamamlanmış girmiş olacak. Sarayın 880 dönüm peyzaj alanı, 37.7 dönüm de sosyal tesis alanı bulunuyor.

Kışlık Saray: Kışlık saray olarak bilinen Bitlis’teki Ahlat Köşkü ile Devlet Adamları Konukevi ve Tesisinin inşası için 2020 yılından 2022 sonuna kadar toplam 557 milyon 400 bin lira para harcandı. Bu yıl 104 milyon lira daha harcama yapılarak sarayın bu yıl bitirilmesi planlandı. Kışlık saray bittiğinde toplam 662 milyon 400 bin liraya mal olacak.

SARAY TADİLATINA 448 MİLYON TL

Cumhurbaşkanlığı önümüzdeki 2025 yılına kadar 4 ayrı ildeki sarayların bakım ve onarımına toplamda 448 milyon 400 bin lira para harcayacak. Ankara, Bitlis, İstanbul ve Muğla’daki sarayların bakım onarımı için sadece 2022 yılında 65 milyon 780 bin 600 bin lira para harcayan Cumhurbaşkanlığı, bu yıl da aynı amaç için 104 milyon liralık harcama ödeneği ayırdı. Sarayların bakım onarımı 2025 yılından sonra da aynı şekilde devam edecek.

ARAÇ ALIMI, BİNA TEFRİŞİNE 395 MİLYON TL

Cumhurbaşkanlığı bu yıl araç filosuna katacağı 20 yeni taşıt ile sarayların tefrişatı, basılı yayın alımı ve makine teçhizat bakım onarımı gibi giderlerini karşılamak için tam 395 milyon 550 bin lira para harcayacak. Bu yıl ayrıca bilgi sistemlerinin idamesi ile yenilenmesi için de onarım, donanım ve sistem yazılımına 23 milyon liralık harcama yapacak.

Cumhurbaşkanlığı sarayların tamamlanması, bakım, onarımı ve araç alımına 640 milyon TL harcayacak.

Facebook'ta Paylaş
8. Yorum: aslan 22 01 2023 01:53
milyonlarca türk insanının pahalılıktan, açlıktan kıvrandıgı türkiye'de hala uçmaktan, atlamaktan söz eden trollerin saçma sözlerle ülke yönetimi kadrosunu pohpohlamalarının ahlak ve terbiye kazanlarına nasıl yerlestirileceginin formüllerini bilen varsa söylesin de biz de rahatlayalım lütfen!

7. Yorum: okur 18 01 2023 13:00
belgesiz ispatsız suçlamalarla yaz sonrada google den ara bak de muhalefet belediyelerine israf hakmı google den onların israflarıda cıkıyor sayın yazar bir partiyi destekleyen herkesi neden hedef gösteriyorsun secmenin seçimine saygı duymuyorsun

6. Yorum: boyabatlı 18 01 2023 12:37
cumhuriyet döneminde o "iki ayyaş" dedikleri adamların tüm kazanımlarını satan zihniyetin mensubu olup kendini milat olarak adlandırılan ayran kafalılar hala bu ülkenin parasının çarçur edilmediğini iddia edebilecek kadar da yüzsüzler.

5. Yorum: diken 18 01 2023 12:31
milat yorumcu, tarafsız yorumcuya bilmediğin şeyi, biliyormuş gibi yazman senin ne kadar... google ve sosyal medya da, internet haber sitelerinde yazılanlar, çizilenler, iddialar cumhurbaşkanlığı iletişim başkanlığı tarafından incelendiğini bilmeyecek kadar... bilgin olsun istedim. ayrıca, yalan haber ve iddialar tekzip ediliyor, google yayından çıkarıyor. sana göre, türkiye gerçekleri haberlerinin hepsi yalan. bir tek sizler doğru söylüyorsunuz.

4. Yorum: dikkat 18 01 2023 09:47
adının adaletsiz, kalkınmama partisi akp’nin vatandaşlarına reva gördüğü yeni türkiye böyle…
lütfen anlamlı ve kurallı cümleler kuralım. yazdığımız metni önce kendimiz bir okuyup kontrol edelim.

3. Yorum: milat 18 01 2023 09:02
tarafsız arkadaş google yazıp çıkınca bu doğru bilgimi oluyor. bunu isbatlayacak görsel, fatura, şahit vs bişeyler gösterinde inanalım. google de atılan her yalana araştırmadan,sorgulamadan inanan sizin gibi bi kitleye ne anlatsak zor

2. Yorum: tarafsız 17 01 2023 21:57
sayın milat yorumcu, her halde yazarın yazısını başından sona kadar okumadın galiba. yazarı savunmak bana düşmez ama haksızlık yapıyorsun. google'ye girersen himalardan suyun gelip gelmediğini öğrenebilirsin. rakı içenlerin inşa ettiği kamu kuruluşlarını ayran içen, sözde müslümanlar babalar gibi sattı. ama sen yine yalan yanlış akp trollüğünü devam ettir. boyabat gazetesi özgür bir yayın organı. yap yalan, yanlış yorumu seveyim inanı

1. Yorum: milat 17 01 2023 14:08
sayın yazar bu ayrandan başka bişey içmiyoruz, sen onu imamoğluna sor ne içiyorsun diye, bizim gördüklerimiz bir resimde viski,balıkcıda rakı,eşiyle akşam yemeğinde şarap. hep diyorum uydurmayın diye: sayıştay raporu 10 milyon diyor sayın yazar galiba pkk nın birgün gazetesini okuyor oradan alıntı yapmış 18 milyon diye. nasılsa yazarın her dediğine inan bir kitle var oda bunun gereğini yerine getiriyor. bakın duydunuzmu yazdığı yalanı "saray’a himalayalar’dan su…" isbatla burda bugüne kadar hakkınızda yazdığım tüm yorumlar için özür dileyeceğim. isbatlayamaz isenisi bu durumda siz ne oluyorsunuz


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut

Siyaset Kazanı Yerel Seçim 4- Mart 2024


31 Mart Gecesi Mutlu Sona Kim Ulaşacak?


Yabancıların Gözüyle


2024 - 1445 Ramazan İmsakiyesi


Şafak Akça yazdı: Ayrıştırılan eğitim, farklılaştırılan gençler


Boyabat Gazetesi Berat Kandili Mesajı


Boyabat'ın 2023 yılı nüfusu belli oldu


Mutlu Yıllar


2023 Yılı Sinop Cumhurbaşkanlığı Sonuçları (14-28 Mayıs 2023)


Nasıl bir belediye isteniyor?


Hisar Tuğla Eleman Aranıyor İlanı


Burası Boyabat Göreceğiz!


Boyabat İYİ Parti İlçe Teşkilatı, Yeni Eğitim ve Öğretim Yılı Mesajı


AKP iktidarı, hangi ekonomik program hedefini tutturdu ki?


e-Seçim Sistemi


Türkiye'de, sosyal adalet gereği zamlar yapılıyor!


Vergi Bağlandı


Sallım Çorba


Bazı Haramlar -2


86 yıllık bir fotoğraf


Yılmaz Özdil şehit dedelerimizin dünyanın nerelerinde yattığını


Boyabat Ticaret ve Sanayi Odası Tanıtım Videosu


8-9 Şubat Boyabatta Kar Yağışından Görüntüler


5 bin - 30 bin TL'yi aşan faturaların GİB Portalından e-Arşiv olarak Düzenlenmesi


Müjde…. Hadi Hayırlı Olsun


Fevkaladenin Fevkinin de Fevkinde


Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mart ayı ziyaretci sayısı:

320812


Tasarım:DtGaNi