

30 Aralık 2025 Salı günü gece saatlerinden itibaren yüksek kesimlerde etkisini artıran kar yağışı, ulaşımda aksamalara neden olmaması için ekipleri harekete geçirdi.
Özellikle Durağan–Alaçam ve Durağan–Dikmen güzergâhlarında yoğun şekilde görülen kar yağışı sonrası Boyabat Karayolları ekipleri, yolların açık kalması için aralıksız çalışma yürüttü.
Kritik Güzergâhlarda Yoğun Mesai
Kar yağışının etkisini artırdığı bölgelerde, başta ana arterler ve bağlantı yolları olmak üzere birçok noktada kar küreme ve tuzlama çalışmaları gerçekleştirildi. Ekipler, sürücülerin güvenli bir şekilde seyahat edebilmesi için gece boyunca sahada görev yaptı.
Ulaşımda Aksamaya İzin Verilmedi
Edinilen bilgiye bilgilere göre, yapılan hızlı ve koordineli müdahaleler sayesinde bölgede ulaşımda ciddi bir aksama yaşanmadı. Karayolları ekiplerinin olumsuz hava koşullarına karşı hazır bekletildiği, kar yağışının devam etmesi halinde çalışmaların süreceği bildirildi.
Sürücülere Uyarı
Yetkililer, özellikle yüksek kesimlerde seyahat edecek sürücülerin kış lastiği, zincir ve takip mesafesi konusunda dikkatli olmaları gerektiğini vurguladı. Ani hava değişimlerine karşı sürücülerin tedbirli olmaları istendi.
Kaynak: Boyabat Haber Gazetesi.com - Ezgi FM
