

Boyabat Belediyesi, vatandaşların can ve mal güvenliğini en üst seviyede korumak amacıyla itfaiye teşkilatını güçlendirmeye yönelik önemli yatırımları hayata geçirdi.
Bu kapsamda, 10 milyon TL yatırım bedeliyle 28 metre merdivene sahip yeni itfaiye aracı satın alınarak hizmet vermeye başladı. Yeni araç, özellikle yüksek katlı yapılarda ve zorlu müdahale gerektiren olaylarda itfaiye ekiplerinin etkinliğini önemli ölçüde artıracak.
Konuyla ile ilgili olarak basın büromuza açıklamada bulunan Boyabat Belediye Başkanı Hasan Kara; “Göreve geldiğimiz günden bu yana şehrimizin güvenliğini önceleyen bir anlayışla hareket ettik. Bu doğrultuda itfaiyemizi hem araç filosu, hem fiziki altyapısı, hem de insan kaynağı açısından güçlendirdik.
10 Milyon’a yeni itfaiye aracı satın aldık
Bu kapsamda, 10 milyon TL yatırım bedeliyle 28 metre merdivene sahip yeni itfaiye aracımızı hizmete aldık. Bu araç, özellikle yüksek katlı binalarda ve zor müdahale gerektiren olaylarda ekiplerimizin gücüne güç katacaktır. Ayrıca, Belediyeler Birliğimizden hibe olarak alınan kaza aracı ile trafik kazaları ve teknik kurtarma operasyonlarında müdahale kapasitemizi önemli ölçüde artırdık. Sadece araçlarla yetinmedik. İtfaiye personelimizi gençleştirerek teşkilatımıza dinamizm kazandırdık. Genç, donanımlı ve eğitimli personelimizle artık olaylara daha hızlı ve daha etkili müdahale edebiliyoruz. Bununla birlikte, itfaiye personelimizin daha sağlıklı ve güvenli ortamlarda görev yapabilmesi için itfaiye binamızın bakım ve onarım çalışmalarını da tamamladık. Şunu özellikle vurgulamak isterim ki; itfaiye teşkilatımıza yapılan her yatırım, aslında doğrudan vatandaşımızın hayatına yapılan bir yatırımdır. Çünkü güvenlik, ertelenemez bir hizmettir. Bu süreçte emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarıma, itfaiye personelimize ve destek veren kurumlarımıza teşekkür ediyorum.” diye konuştu.



