Yayın Tarihi:16 06 2019 23:05(49015)

İlçemizde İhalelerde Usulsüzlük Yapan Kurum

Deveyeboynun eğri demişler. Devede nerem doğru ki demiş.
Sizce bukurum neresi?

Şimdisizlere ilçemizde faaliyet gösteren bir sanal haber sitesindeyayımlanan bir yazıyı noktası noktasına paylaşmak istiyorum……

Devletinmalı deniz, yemeyen keriz……….

Alımlardadoğrudan temin, bizim ülkemizde her ne kadar bazı kurumlardakullanılıyor olsa bile ihale usulü değildir; süreklilik arz edenalımlar için kullanılamaz, belirlenmiş olan miktarı aşamaz, yıliçerisinde tekrarlanamaz; yasalara aykırıdır. Şu anda ülkemizinekonomik sıkıntılarını göz önüne alırsak, ahbap çavuşilişkisi yaşayarak keyif yapmanın zamanı hiç değildir. Başkabir deyişle avanta, soygun, rüşvet bizi felakete götürür. Halkile devlet aynı gemide yüzen varlıktır. Devlete verilen zararhalka verilmiştir!

Yaklaşık3 ay önce Boyabat’ta bir kurumda bu konuyu tespit ettik ve uyarıamaçlı ziyaret ettik. Yasa dışı bir işlem yapıldığınıgüzel bir dille anlatmaya çalıştık; fakat ne görelim,karşımızda sanki bir duvar, söylediklerimiz geri geliyor. (Buarada bu yazıyı yazmak için 3 ay beklememin sebebi yanlışlardandönülür umudu.) Esnaf arkadaşlardan aldığımız şikayetleribildirdik, konuştuk, anlattık.

Vesselamolacak gibi değil, biz de konuşmamızı bitirdik ve ayrıldık.Şimdi buradan o kamu görevlisine soruyorum: Sizdeki vicdan, inançve dürüstlük ahbap çavuş ilişkisi ile mi sınırlı? Herkese,esnafa eşit yaklaşmak bu kadar zor mu? Haksız rekabet sizlere birşeyler mi sağlıyor? Gazeteci olarak kamu görevi yaptığımızınfarkındayız. Kendi adıma özellikle bu konuyu ve buna benzerkonuları takip edeceğime söz veriyorum. Hoşça kalın, dostçakalın.

Yazıyıyazan beyefendiye kurumun adı hakkında soru sormayacağız zirakonunun takipçisi olacağını beyan ediyor. Her ne kadar kurumhakkında isim belirtilmesede bu konuda sihirbaz olmaya gerek yok,zira leb demeden leblebiyi anlamış olmalıyız. Ayrıca ülkemizdekimedyanın durumu ortada % 90’nı hükümete yakınlığı iletanınıyor. Bu nedenlede her daim hükümeti alkışlamaktan ötegidemiyorlar. Nedeni ise malum taraf olmazsan, bertaraf oluyorsun.Sonucunda cezaevini boyluyorsun. Görüldüğü gibi bedel ağır.Atalarımızın dediği gibi ‘’Ya bu deveyi güdeceksin, ya da budiyardan gideceksin.’’ Bu nedenle cesaretinden ve duyarlılığındanötürü bu beyefendiyi kutluyoruz. Temennimiz bu beyefendi gibidüşünen gazetecilerin çoğalmasıdır. Zira ülkemizde bu türkirli olaylar son zamanlarda fazlası ile görülüyor. Aslında bukonuda dinimiz; ‘’Bu tür olaylar karşısında susan dilsizşeytandır.’’ diye uyarmıyor mu? Günümüz ne yazık ki; ‘’Banadokunmayan yılan, bin yıl yaşasın’’ gibi düşünen insanlarladolu. Ama bir gün sıranın kendilerinede geleceğini unutmasınlar.

Ayrıcabu konuda Boyabat Gazetesi sahibi Hakkı Küçükbaş beyefendiyideunutmayalım. Zira kendileri ilçemizde cesaretli ve onurlugazeteciliğin öncüsüdür. İlçemizdeki tüm haber siteleriniyakınen takip eden birisiyim. Lakin ülke gerçeklerini yansıtantek haber sitesi Boyabat Gazetesi diyebilirim. Boyabat Gazetesi'nitercih etme nedenim de budur. Çünkü bu tür yazıları diğerhaber sitelerinin yayımlayacak cesaretlerinin olmayacağınıalgıladım. Bu nedenlede gazetenin takipcileri huzurunda kendilerineteşekkür ediyorum. İyi ki varsınız…………….

AKPGenel Başkan yardımcısı Numan Kurtulmuş, “23 Hazirandan sonragerekirse Allah'tan af diler (tövbe istiğfar), yanlışlarımızdankurtuluruz.” demiş…..

Farkındaysanızson yıllarda İslam dini dışında yeni bir din daha peydah oldu.Rüşvetin, Hırsızlığın, Yalanın, Adaletsizliğin, Zulmün,Zinanın, İsrafın, İftiranın, Gösterişin (Riya), Kul ve yetimhakkı yemenin, Devlet malı deniz yemeyen keriz mantığının mübaholduğu, ayrıca bu dine göre Cennetin anahtarının bazı kullardaolduğu, Birilerinin peygamber olduğu, Mürşit’in olmadan cennetegirilmeyeceği, Çalarsalar çalsınlar ama çalışıyorlarzihniyeti, çalmayan mı var savunması ile hırsıza prim vermek,CHP’ye oy verenlerin dinsiz olduğu gibi söylemler.

Sonsözüm Numan Kurtulmuş’a olacak.

İslam dininde kul hakkınıntövbesi var mı? Allah ‘’Bana kul hakkı ile gelmeyin’’ demiyormu? Mübarek bir günde halkın iradesi elinden alınarak Sayınİmamoğlu’nun hakkı gasp edilmedi mi? Sözün bittiği yerdeyiz.

Dipnot:Bir damla ümit serpilsin yüreğinize, bir damla mutluluk dolsungünlerinize.

BEREN……………

Facebook'ta Paylaş
7. Yorum: dursun koç 18 06 2019 04:11
istanbul seçimleri oy çalındıgı için değil sandık kurullarının usulsuz oluşumundan iptal edildi ama 23 haziranda aynı sandık kurullarıyla seçime gidiliyor.

6. Yorum: beren 18 06 2019 03:57
çarşı yorumuna...bahsettiğiniz konu ile ilgili olarak bir yazı yazıp yayımlamadım.bahsettiğiniz yazı belediye ile boyabat tiçaret odasının paylaşamadıkları ramazan iftar cadırı ile ilgili idi. kişiler arasındaki ilişkiler beni ilgilendirmediği gibi szleri niçin ilgilendirmiş olabilir onuda bilemem. ayrıca yorumunuzda devletin zarara uğratılmasından bahsetmişsiniz. benim bildiğim bir bina 10 tl ye satılıp 5 tl den muamele yapılırsa devlet kandırılmış ve zarara uğratılmış olur. bu nedenle yazdıklarından da pek birşey anlamadım. ayrıca 10 tl ye alıp 5 tl den muamele yapanlarla mücadele etmek daha uygun olanıdır. destek verdiğiniz şefik çakıcı ortağı olduğu 11 katlı binalardaki hissesini kaç paradan göstermiş lütfen araştırırmısınız.

5. Yorum: eli açık 18 06 2019 02:04
ekonomik bağımsızlığı olan gazeteciler daha cesur davranabilirken olamayanları niye olamıyorlar diye eleştirmek kişisel fikrim doğru değil ,eleştirilmesi gereken baskıcı yönetim anlayışıdır korku imparatorluğudur

4. Yorum: gökhan 17 06 2019 22:54
milat madem oy çalındı bunun ispatı nerede? madem çalındı bütün seçim iptal edilseydi tek istanbul büyükşehir belediyesi seçimi neden? artık şu kafanızı bi kaldırın gerçekleri görün...

3. Yorum: çarşı 17 06 2019 21:46
belediye başkanı ile eski cömert oteli alan ticaret odası bşk arasındaki meselenin haberi niye kalktı sayın beren? böyle habercilik ve gazetecilik olurmu ? eski oteli 1000000-(birmilyon )₺ alıp belediye orta çarşı canlanma projesi için istimlak edecek diye 2500000 (ikimilyon beşyüzbin) ₺ olarak tapulandırdığı iddia edilen ticaret odası bşk ile boyabatımız için canla başla çalışan proje üreten sayın bld başkanımızın arasının açıldığı ve hatta bld bşk devleti zarara uğratmaya çalışıldığı için çok kızgın olduğu söyleniyor. düzgün gazetecilik yapın haberi niye kaldırdınız vatandaş gerçekleri öğrenmesin mi yoksa sizin istediklerinizi mi ögrensin?

2. Yorum: beren 17 06 2019 20:27
milat......sende hiç allah korkusu yok mu? hayatın hep yalan mı?imamoğlunun hakkı gasp edilmemiş öylemi biraz ahlaklı ol.. asılsız yorumlar yazarak insanların aklı ile alay etme..... ayrıca yorumlara adını yaz ki okuyucular ile samimi ol.yosa yazdığın yorumlar inandırıcı olmaz, okuyucular sana güvenmez. zaten güvenmiyorlar da....

1. Yorum: milat 17 06 2019 16:09
sayın yazar imamoğlunun hakkı gasp edilmedi birileri imamoğlu kazanması için sandıklarda hile ile oy çaldılar ve bu durum ortaya çıkınca ysk seçimi yeniledi


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut

Bu Kez Algı Değil Hakikat Kazanacak Gibi……


Siyaset Kazanı Yerel Seçim 2 - Mart 2024


Yabancıların Gözüyle


2024 - 1445 Ramazan İmsakiyesi


Şafak Akça yazdı: Ayrıştırılan eğitim, farklılaştırılan gençler


Boyabat Gazetesi Berat Kandili Mesajı


Boyabat'ın 2023 yılı nüfusu belli oldu


Mutlu Yıllar


2023 Yılı Sinop Cumhurbaşkanlığı Sonuçları (14-28 Mayıs 2023)


Nasıl bir belediye isteniyor?


Hisar Tuğla Eleman Aranıyor İlanı


Burası Boyabat Göreceğiz!


Boyabat İYİ Parti İlçe Teşkilatı, Yeni Eğitim ve Öğretim Yılı Mesajı


AKP iktidarı, hangi ekonomik program hedefini tutturdu ki?


e-Seçim Sistemi


Türkiye'de, sosyal adalet gereği zamlar yapılıyor!


Vergi Bağlandı


Sallım Çorba


Bazı Haramlar -2


86 yıllık bir fotoğraf


Yılmaz Özdil şehit dedelerimizin dünyanın nerelerinde yattığını


Boyabat Ticaret ve Sanayi Odası Tanıtım Videosu


8-9 Şubat Boyabatta Kar Yağışından Görüntüler


5 bin - 30 bin TL'yi aşan faturaların GİB Portalından e-Arşiv olarak Düzenlenmesi


Müjde…. Hadi Hayırlı Olsun


Fevkaladenin Fevkinin de Fevkinde


Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mart ayı ziyaretci sayısı:

215283


Tasarım:DtGaNi